• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Oğlumu nasıl bezden kurtarabilirim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Green33

oğluşunun annesiii
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.235
15
158
44
İçel Mersin
merhaba hanımlar 2010 ocak doğumlu bir oğlum
bu yaz tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama oğlum henüz çiş falan demiyor
kakasını yapacağı zaman anlıyorum ama çişinde herhangi bir tepkisi yok
bu yaz alıştıramazsam seneye yaza kalıcak 2,5 yaşındada geç olur diye düşünüyorum
ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum
alıştırma kilodu alayım kakasını genelde sabah yapıyor sabah bez sonrada alıştırma kilodu giydiririm dedim
ama bu seferde ona yapıcak çişini sürekli çiş demeyi bilmiyor
mersinde yaşıyoruz çok sıcak ne kadar dikkat etsemde bez bazen tahriş ediyor cildini bende kıyamıyorum
derdim bez parası falan değil yani bezden kurtulsun istiyorum şu sıcaklarda çekilmez
müzikli lazımlıklar varmış kullanan varmı
sizler nasıl alıştırdınız bizim için daha erkenmi fikir verirseniz sevinirim

Bence acele etme bak benimoğlum 2,5 yaşında 3 gündür başladık kreşte ve evde.
1,5 yaş erken 2,5 yaş ideal bence. Bende 3,5 yaşına kalmaması için bu hfta başladım.

bende biraz araştırma yaptım 2 yaş öncesi çocuk wc eğitimi almaya başlarsa psikolojisi bozuluyormuş
sanırım bizde seneye erteleyeceğiz siz neler yapıyorsunuz alıştırmak için
çişi geldiğinde söylüyormu sizin bebeğiniz

Evet söylüyor anne tiss diyor tabi o söylemeden önce ben 40 kere soruyorum ama o çişi geldiğinde hemen yanıma gelerek anni çiş diyor ve klozete oturur oturmaz hemen yapıyor yalan söyleiyor yani

sana biraz ters gelebilir ama bırak bu konuda kararı oğlun versin... tuvalet terbiyesi kasların gelişimi ve ruh gelişimi tamamlandığı an zaten kolayca olabilecek bir dönem... önemli olan ona model olabilmek... bu konuda asla onun yanında konuşmamak... bu onun için o kadar önemli ki... baskı yaparsanızda ileride kabızlığa tutunda (şaşıracaksınız ama) cimri olmaya kadar uzanan sancılı bir dönem yaşarsınız... öncelikle; oğlunuz bezsiz şort giydiğinde rahat oluyor mu? oluyorsa sıradan oturaklardan alın ve kendi tuvaletinizin yanına koyun... siz tuvaletinizi yaparken(abartılı olmadan, açık seçik davranmadan- çokta saklıyormuş gibi görünmeden) onada deyinki '' istersen sende buraya tuvaletini yapabilirsin'' .... ona sakın '' çişin var mı? hadi çişe'' demeyin.... biz 3 yaşına gireceğiz ama oğlum henüz hazır değil. çevremdekiler benimle dalga geçiyor... başta annem... ama hiç aldırmıyorum... çünkü izleyeceğim erken tuvalet terbiyesi onun hayatında belkide aşamayacağı sorunları getirecek.. bunada benim hakkım yok diye düşünüyorum... bol şans....

buarada yine yazmadan duramayacağım.. bu konuda sabiha paktuna keskin'in makalelerini bulun... faceteki sayfasında eski gönderilere bakarsanız görebilirisiniz... vede kitapları.. gerçekten benim kurtarıcım oldu... sevgiler.......

benim kızımda 25 temmuzda dolu dolu 2 yaş oldu annem ısrarla 1,5 yaş normal eskiden öğledi dedi ve işte alıştırma kilotları müzikli oturaklar aldı. Benim internnetteki araştırmalarımda kesinlikle uygun olan yaşın 2 yaş olduğu sonucunda idrar kaslarla alakalı bir mevzu kendilerini iyi hissetmeleri için uygun zaman değerli yazarlar böğle diyor. ama yokmu 1,5 yaşında bezden kurtulan var demekki çocukla alakalı bir mevzu.

ama okuduğum en önemli konulardan bir tanesi klozet kullanacaksa ayakları havada kalmayacak bu çok önemli. ya ayağını koyacağı bir tabure yada kim yanındaysa ayaklarını ona dayıyacak çocuk ayaklarını yere basmadığında boşlukda hissediyormuş.

cnm bizde yeni bıraktık bezimizi..18 ay erken değil bence tuvalet eğitimine 18 aydan küçük başlanması psikolojik açıdan önerilmiyor sadece..
çocuğunun bu eğitime hazır olması önemli ..facede bi tuvalet kağıdı markasının sayfası var orda bi test var mesela ordan anumlayabilirsin hazır olup olmadığını..
müzikli oturakları öneriyorum çocuğu gaza getiriyo çişini yapmak için..biz müziğini devre dışı bıraktık artık kurulamak gerekiyo her yıkayıştan sonra gerek kalmadı ama başlarda çok hoşuna gidiyodu..
diğer arkadasa katılıyorum klozet adaptörü yerine oturak al derim çünkü kakasını yapması için çocuğun ayaklarının yere basması yerden güç alması gerekiyor...

Back