Ben de daha 3 hafta önce sütten kestim kızımı, 23,5 aylıktı kestiğimizde.. İnan gece de 5-6 defa kalkardı emmeye..Zaten 11 gibi anca yatıp sabah 8 de uyanıyır düşün bu süre içinde 5 kez falan kalkıyordu..Süt içmez yemek yemezdi...Ben de kesince nasıl olacak diye çok korkuyordum ama şükürler olsun korktuğum gibi olmadı..
Ben göğüs uçlarıma kekik yağı sürdüm...Görüntüsü şeffaf ama tadı çok kötü olduğu için çok etkili oldu..Artık süt acıdı annecim dedim..İlk denedi ağladı, sonra öbürünü denedi baktı onda da acı bir tat...İnan bir daha istemedi..Bu arada yanımıza normal süt koydum bak bu acı değil bu tatlı dedim..Gitti onu içti..Arada aklına geliyor halen ama acı oldu diyoruz ısrar etmiyor..
Uykuya da emerek geçerdi şimdi hikayeler dinleyerek uyumaya da alıştı..Bazen sallıyorum ama kızımın canı ne isterse o şekilde..
Uykularına gelince sadece ilk iki gece biraz zordu, sonrasında kesintisiz uyudu..Kızım doğdu doğalı ilk kez gece uyanmıyoruz :))
Üstelik iştahı da düzeldi, artık güzelce yemeklerini yiyor acıktığını hissediyor..
Gece ise süte falan da gerek yok, doktorumuz uyansa bile sadece su ver dedi ama uyanmıyor :))
İnşallah seninde kolay geçer bu sürecin...Gözünü korkutma boş yere..Çocuklar bizde kolay alışıyor..Şimdi ben özlüyorum emzirdiğim günleri..