- 5 Ekim 2020
- 13.384
- 35.882
- 548
- 36
- Konu Sahibi AlerjikRinit
-
Hiç aklıma gelmedi
Polisi mi aramam gerekli
Olması gereken bu haklısınız.
Köpeğin sahibide, emanet bakan ailede son derece kaba.
Şikayetçi olacağımızı duyana kadar telefonlarımızı bile açmadı.
Bugün aşı kartı gelecekti hala haber yok.
Kuduz aşıları arasinda bir zaman oluyor 2 dozu olursunuz ,isirdiği günden itibaren10 gün köpeğe gözlemlerseniz( ölmezse) 3 ve 4. Dozu yaptirmasanizda olur doktorla konuşup. Oğlumu kedi çizmişti , enfeksiyon bölümüne yönlendiler doktor dedi 10 gün takip edin diye 10 gunden sonraki dozları yapmayiz diye. Gidip söyledik yapmadilar.
Özellikle köpek sahiplenecek kişileri psikolojik testten geçirseler keşke, köpekleri zerre sevmeyen ama bunu bir güç gösterisi gibi gören bazı insanlar büyük ırk köpekleri boynuna bir ip bağlayıp dolaştırıyor, kedilere insanlara saldırsın diye dövüyor, kızdırıyor.Kuduz nadir olduğu için bir tık rahatız da buradaki asıl risk bence bu köpeğin iki gün sonra gidip daha kötü ısırması.
Şikayetçi olmanın en büyük yararı da bu bence, kuduz aşısı yaptırmamak suçundan da ayrıca ceza alır.
Benim kızımı da(kedi delisi) 2 sene önce sokak kedisi tırmalamıştı elinden 3 cm falan vardı.
Hiç aşı falan yaptirmadik korktum şimdi ama.artik tehlikesi yoktur dimi?? allah.korusun şimdiye kötü bisey olsa çıkardı dimi?
Deyim ve atasözleri sözlüğü mü hediye etsem?Kusura bakmayın ama kadın ile it kelimesi arasında bir bağlam yok
Hayvanseverlerin her konuda havadan nem kapması daha çirkin aslında
Üye orada yöresel bir tabir kullanmış
Ben de yöresel tabir diye kadına garı diyeyim o zaman aynı şey ikisi de çirkin ikisi de kaba. Yöresel her kelimeyi sözlüğe alıyorsanız bir şey diyemem tabi
Evet öğretmenim ve değişim dilimizde başlar. Her gün "adam gibi" , "kadın gibi" deyimleri karşı çıkarken sorun yok ama itin kaba bir tabir olduğunu anlatmaya çalışırken sorun çok. Gereksiz duyar vs...Siz de öğretmendiniz değil mi?
Bu soru yeterli sanıyorum.
Kadın gibi veya adam gibi kelimelerinin değişmesi gerekliliğinin sebebi kaba tabir olmaları değildir. Üzgünüm, yine arada bir bağlantı yok.Evet öğretmenim ve değişim dilimizde başlar. Her gün "adam gibi" , "kadın gibi" deyimleri karşı çıkarken sorun yok ama itin kaba bir tabir olduğunu anlatmaya çalışırken sorun çok. Gereksiz duyar vs...
Çalıda gül bitmez, cahile söz yetmez bacım.Eğer başka bir üye ile karıştırmıyorsam - Bir öğretmenin deyim ve atasözlerinin kalıplaşmış olduğunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum
Panter Emelcilik oynamaya gerek yok
At elin, köpekcik senin diye mi düzeltelim şimdi?
At elin it elin bize ne? Diye geçer kaynaklarda.
Bu sebeple gidip kendisine alabilir bir sözlük
Ben konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum.
Evet öğretmenim ve değişim dilimizde başlar. Her gün "adam gibi" , "kadın gibi" deyimleri karşı çıkarken sorun yok ama itin kaba bir tabir olduğunu anlatmaya çalışırken sorun çok. Gereksiz duyar vs...
Çalıda gül bitmez, cahile söz yetmez bacım.
Sözlük yaşanmışlıktır. Sözlük tecrübedir. Sözlük insanın kendisidir bacımKaramelayı bilmem ama senin kesinlikle bir sözlüğün var yanında. İtiraf et
Arayın şikayetci olun bence de. Köpeğin aşısı olsa ne fark eder; neticede saldırgan bir köpekleri var ve tasmasız gezmesinde bir sakınca görmüyorlar. Ben süs köpegimi bile piknik gibi halka açık yerlere götürdüğümde bağlıyorum, rahatsız olanı olur, köpek fobisi olanı olur, olur da olur diye. Kuduzluk bir sey olmasa bile küçüçük cocukta travmaya sebep olması muhtemel. Bu arada kuduz köpeklerin salyaları akıyor diye biliyorum köpekte öyle bir durum var mı?
Bizim yanımıza kimse gelmedi.Hastaneye gittiğinizde aslında hastane polisi geliyordu bu durumlarda. Bizim de başımıza gelmişti ama komşumuz olduğu için şikayetçi olmaya çekinmişti annemler. Polise şikayetçi değiliz oynarken oldu saldırmadı serbest değildi bahçesinde tasmalıydı falan dediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?