- 24 Temmuz 2020
- 268
- 337
- 53
- 33
- Konu Sahibi Hayalperestgezgin
-
Masaj yapabilirim. Ama uykuya dalmak için pipisi ile oynamayı seçiyorSakin " kirli, pis" gibi sözler söyleyerek onu caydırmaya calismayin. Yetiskinliginde de genital organlari pis gibi düşünür. Eliyle ellemese, çarsafa sürtünerek yine yapar yapacagini. Bu yasta yalnizca dikkatini dagitabilirsiniz.
Uyumadan önce ayak tabanlarina masaj yapin, tatli tatli konusun, bunun gibi rahatlatici şeyler deneyin. Ayak masaji her zaman iyi gelir. Bir de kafa masaji.
Kerata ya , güldürdü gece gece
Çocuklar bu yaşta cinsel haz duyamazlar, uzmanların dediği bu. Ama oynamak hoşlarına gidiyor. Başkasının yanında yapmıyor. Bizi görünce de elini çekiyor yapmaması gerektiğini biliyor.Uyku aşamasını bilemiyorum ama bu konuda dikkat dagıtmak cok onemlı.. Bnm oğlum da yenı yenı yapmaya baslamıstı.. Sureklı bişilerle dıkkatını dagıttm unuttu.. Bence olayın başında görmezden gelmek pek çözüm gibi gelmio bana, cunku bu cinsel bir haz.. Ne kadar hazzı doyurursa hazzın farkına varırsa o kadar yapmak ister bunu, yani en azndn bnm anladgm olay bu sekılde.. Sizinki tam olarak masturbasyon mu? Yani yanaklarında kızarma, nefes alışverişinde hızlanma gibi şeyler oluyo mu? Olmuyorsa sadece pipiyle oynuyorsa, bunu en azndn baskalarının yanında yapmaması gerektiğini anlatmanız lazım gibime gelıyor.. Uykusunda yapması olayına maalesef önerim yok
Biz 7 aylıkken yatağını ve odasını ayırdık. Yatağı Montessori (tek kişilik yatak boyutunda yanına yatılabiliyor) o zaman o uyuyana kadar yanında yatıyorduk. İki yaşına doğru yatağından çıkıp oğlum uyuyana kadar odasında beklemeye başladık sonra bir kaç ay sonra odasının kapısında beklemeye başladık en sonunda da artık sen biz beklemeyeceğiz dedik ve kendi başına yatmaya başladı. Süreç içinde yaptık alıştıra alıştıra.Konudan bağımsız bişey sorabilir miyim. Çocuğunuz tek başına uyuyor mu bizimkisi yatakta uyuyana kdr yanında bekletiyor da nasıl alistirdiniz
Teşekkürler bu ara bir şey demiyorum ama hiç unutacak gibi gelmiyor bakalımBenim oğlumda yapıyordu bunu. 1 seneden fazla sürdü eli sürekli pipisindeydi. Oğlum kaşınıyormu diyordum yoo kaşınmıyor annecim diyip devam ediyordu. Sonra birden bire bıraktı. Üstüne düşmeyin bence.
Başkasının yanında yapmıyor Allah’tan. Böyle bir hikaye bence biraz korkutur gibi geldi, özellikle sineklerin geldiği kısımÖnceliğiniz bu durumu kimsenin yanında yapmaması olsun. Mahremiyet eğitimi açısından önemli. Gündüz fark ettiğinizde dikkatini dağıtın. Gece uyku zamanı alışkanlık haline getirmiş belli ki. Yerine başka birşeyi alışkanlık haline getirmeye çalışmalısınız. Okuduğunuz masallar bununla ilgili olabilir. Yani siz okuyormuş gibi yapıp kendinize göre uydurup anlatacaksınız.Küçük tavşanın eli kirlenmiş ve birden pipisini kaşımış. Sonra çok pis sinekler gelip pipisini ısırmış. Bu sinekler kirli yerleri seviyormuş vs. Doktora gitmek zorunda kalmış, doktor pipisine kremler vermiş ve çiş yapmak dışında küçük tavşana elini dokunmasını yasaklamış vs.
Teşekkür ederimBiz 7 aylıkken yatağını ve odasını ayırdık. Yatağı Montessori (tek kişilik yatak boyutunda yanına yatılabiliyor) o zaman o uyuyana kadar yanında yatıyorduk. İki yaşına doğru yatağından çıkıp oğlum uyuyana kadar odasında beklemeye başladık sonra bir kaç ay sonra odasının kapısında beklemeye başladık en sonunda da artık sen biz beklemeyeceğiz dedik ve kendi başına yatmaya başladı. Süreç içinde yaptık alıştıra alıştıra.
Teşekkürler yorumunuz için ben de üstüne düşmemeye çalışayım bundan sonra.Hiç üstüne düşmeyin bence çocuklara bir şeyi sürekli söylemek zaten onun çok önemli bir şey olduğunu hissettirir. Unutacaktır kendiliğinden geçer. Söylememek zor biliyorum biz de yeğenim tırnaklarını yerken bazen bi yerde dayanamayıp söylüyorduk ancak sonra farkettik ki bize ne zaman kızsa sırf bizi uyuz etmek amaçlı yapmaya döndü iş. Sonrasında tamamen laf söylemeyi bıraktık ve o da kendiliğinden bir süre sonra bu alışkanlığı bıraktı. Pedogoga da götürdük o da kesinlikle tırnak yemeyle alakalı hiçbir cümle kurmamamız gerektiğini yazdı.
Bebişim benim aklıma sinek geldi onu yazdım sen başka şey söyle. Korkunç olmaz sen korkma,ben uyduruk bir masal olması için örnek verdim. Mesela benim kızım sinekten çok tiksiniyor ve hiç sevmiyor o yüzden aklıma sinek geldiBaşkasının yanında yapmıyor Allah’tan. Böyle bir hikaye bence biraz korkutur gibi geldi, özellikle sineklerin geldiği kısım. Ben pipin yara olur doktora gitmemiz gerekir dedim bir kaç kez ama çok umursamadı. Bir de pipiyi pis kötü bir şey gibi göstermemek gerekiyor diyor uzmanlar ileri ki yaşlarda sıkıntıya sebep olabiliyormuş.
Uyumadan once masal okuyor musunuz? Ellerini yorgandan disari cikarttirin o sirada. Kafaya hafif hafif masaj yapin. "Uyurken eller böyle kalsin " deyin. Gerci işini bitirmeden uyumaz amaMasaj yapabilirim. Ama uykuya dalmak için pipisi ile oynamayı seçiyorİnşallah geçer en kısa sürede. Kirli pis dememeye çalışıyorum ama ellerini hıkamaya gönderiyorum çünkü eli pis oluyor bence. Öğretmeni pipinle oynama diye uyarmayın iyice dikkatini çeker ellerin nerede deyin demişti. Bu ara öyle yapıyorum.
Çocuklar bu yaşta cinsel haz duyamazlar, uzmanların dediği bu. Ama oynamak hoşlarına gidiyor. Başkasının yanında yapmıyor. Bizi görünce de elini çekiyor yapmaması gerektiğini biliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?