Oğlumu bu durumdan nasıl vazgeçirebilirim ?

Masaj yapabilirim. Ama uykuya dalmak için pipisi ile oynamayı seçiyor İnşallah geçer en kısa sürede. Kirli pis dememeye çalışıyorum ama ellerini hıkamaya gönderiyorum çünkü eli pis oluyor bence. Öğretmeni pipinle oynama diye uyarmayın iyice dikkatini çeker ellerin nerede deyin demişti. Bu ara öyle yapıyorum.

Çocuklar bu yaşta cinsel haz duyamazlar, uzmanların dediği bu. Ama oynamak hoşlarına gidiyor. Başkasının yanında yapmıyor. Bizi görünce de elini çekiyor yapmaması gerektiğini biliyor.

Konudan bağımsız bişey sorabilir miyim. Çocuğunuz tek başına uyuyor mu bizimkisi yatakta uyuyana kdr yanında bekletiyor da nasıl alistirdiniz
Biz 7 aylıkken yatağını ve odasını ayırdık. Yatağı Montessori (tek kişilik yatak boyutunda yanına yatılabiliyor) o zaman o uyuyana kadar yanında yatıyorduk. İki yaşına doğru yatağından çıkıp oğlum uyuyana kadar odasında beklemeye başladık sonra bir kaç ay sonra odasının kapısında beklemeye başladık en sonunda da artık sen biz beklemeyeceğiz dedik ve kendi başına yatmaya başladı. Süreç içinde yaptık alıştıra alıştıra.

Teşekkürler bu ara bir şey demiyorum ama hiç unutacak gibi gelmiyor bakalım

Başkasının yanında yapmıyor Allah’tan. Böyle bir hikaye bence biraz korkutur gibi geldi, özellikle sineklerin geldiği kısım . Ben pipin yara olur doktora gitmemiz gerekir dedim bir kaç kez ama çok umursamadı. Bir de pipiyi pis kötü bir şey gibi göstermemek gerekiyor diyor uzmanlar ileri ki yaşlarda sıkıntıya sebep olabiliyormuş.

Teşekkür ederim

Hiç üstüne düşmeyin bence çocuklara bir şeyi sürekli söylemek zaten onun çok önemli bir şey olduğunu hissettirir. Unutacaktır kendiliğinden geçer. Söylememek zor biliyorum biz de yeğenim tırnaklarını yerken bazen bi yerde dayanamayıp söylüyorduk ancak sonra farkettik ki bize ne zaman kızsa sırf bizi uyuz etmek amaçlı yapmaya döndü iş. Sonrasında tamamen laf söylemeyi bıraktık ve o da kendiliğinden bir süre sonra bu alışkanlığı bıraktı. Pedogoga da götürdük o da kesinlikle tırnak yemeyle alakalı hiçbir cümle kurmamamız gerektiğini yazdı.

Teşekkürler yorumunuz için ben de üstüne düşmemeye çalışayım bundan sonra.

Bebişim benim aklıma sinek geldi onu yazdım sen başka şey söyle. Korkunç olmaz sen korkma,ben uyduruk bir masal olması için örnek verdim. Mesela benim kızım sinekten çok tiksiniyor ve hiç sevmiyor o yüzden aklıma sinek geldi pipi kötü değil sürekli ellemek kötü şeklinde anlatmanız lazım. Çünkü dediğinz gibi ilerleyen yaşlarda bedenim kötü, cinsellik kötü vs. çocuklar kendini tanıyamıyor. Acaba uyurken iki tane bant mı yapıştırsanız. Minik minik siyah bantlardan bi sağına soluna. Aklıma başka şey gelmiyor. Ellemeyelim annecim yara olmuş krem süreyim deseniz.

Uyumadan once masal okuyor musunuz? Ellerini yorgandan disari cikarttirin o sirada. Kafaya hafif hafif masaj yapin. "Uyurken eller böyle kalsin " deyin. Gerci işini bitirmeden uyumaz ama

Çocuklar bu yaşta cinsel haz duyamazlar, uzmanların dediği bu. Ama oynamak hoşlarına gidiyor. Başkasının yanında yapmıyor. Bizi görünce de elini çekiyor yapmaması gerektiğini biliyor.

Masturbasyon yapmak cinsel haz olmuyor o zmn uzmanlara göre Kendınden gecen cocuklar oluyormus.. Evet keşfedıolar, sadece adını bılmedıklerı için, ne yaptıklarının farkında olmadıkları için biz yetıskınler bu durumu hoş karsılıyoruz sadece olan bu bence.. Cunku onlar cocuk, herseyı oldugu gibi onu da keşfedıolar bunlar benım görüşlerim, uzmanlardan bagımsızdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…