Oğlumla ilgili büyük sıkıntım, atarax kullanımı

Yardımcı olacak hiçbir şey bilmiyorum sadece çok geçmiş olsun demeye geldim. O kadar içime dokundu ki istediği yere yapmasını bile söyledim demeniz. Umarım bir an önce atlatır bebeğiniz

İyi durumda değil derken bu ilaca bağlı bir durum mu çıktı ortaya?

Bir şey sormak istiyorum
Hani insanlar bazı şeyler yediğinde bağırsakları bozulur, ishal gibi olurlar ya, oğlunuza dokunan böyle bir şey var mı
Mesela bir kase et suyu içse tuvalete gitmek zorunda kalmaz mı
Normalde de katı yapmıyor ve duphalac kullandığımız için ishal ama mesele kıvam sorunu değil. Bilinçli kitliyor kendini.

Son düzenleme:
Yardımcı olacak hiçbir şey bilmiyorum sadece çok geçmiş olsun demeye geldim. O kadar içime dokundu ki istediği yere yapmasını bile söyledim demeniz. Umarım bir an önce atlatır bebeğiniz
Hiç farkında olmasak da aslında bir çocuğun normal şekilde yapması o kadar büyük nimet ki... İnşallah bu dönemi atlatırsak hastalığıyla ilgili problem olacak önemli bir şey de kalmayacak Allahın izniyle.

Ayy okuyunca çok uzuldum ve Allahim bizim bilmedigimiz ne dertler var dedim. Rabbim yardimciniz olsun ve beterinden esirgesin. Tez zamanda gecer insallah da siz de huzurla yasarsiniz artık.

Bizimki de yaptıktan sonra el sallar, güle güle kakalar, çocuklara selam söyleyin der. (Karnımızdaki kakalar anne kakalar ve geç olmadan çocukların yanına gitmeleri gerekiyor. Bir kitapta okumuştuk)

Kitapları yazayım size. Kitap okumayı seviyorsa etkisi olabilir biraz.

Sizin tam olarak sorununuz neydi? Yarın cerrahımıza magnezyumu soracağım. Yalnız bizimki lavmanı bile tutuyor. Onu da tutamaması lazım normalde.

O ilaç magnezi kalsine... evet kakayı sıvılaştırmada çok etkili ama bizde de lavman gibi işe yaramadı. Kaka su gibi oluyor ama ilk 1-2 sefer tutamadı, sonra onu da tutmayı öğrendi. Hatta o kadar sıvı olması da sıkıntı. Bazen ishal de tazyikli oluyor ve o da popoyu acıtıyor...

Yani mesele kakayı çocuğun tutamayacağı hale getirmek değil. Önemli olan, kakanın yumuşak halde tutulması ve çocuğun isteyerek kaka yapması. Siz duphalacla yumuşak tutuyormuşsunuz, bizde duphalac, sokol vs işe yaramadı. Dulcosoft isimli birşey kullanıyoruz, tamamen tatsız kokusuz renksiz olduğu için farkettirmeden sütüne ayranına katabiliyorum.

Dün akşam kaka yapmadı mesela, bu akşam da yapmazsa yarın kahvaltıdaki sütüne katacağım hemen. Böylelikle katılaşmamış olacak.

Hiç farkında olmasak da aslında bir çocuğun normal şekilde yapması o kadar büyük nimet ki... İnşallah bu dönemi atlatırsak hastalığıyla ilgili problem olacak önemli bir şey de kalmayacak Allahın izniyle.
İnşallah gerek kalmaz.

Çok garip bir şey önereceğim ama siz de karşısında ıkının ve kaka yapın. Yani birlikte yapın. Çocuklar taklit ile öğrenirler. Allah kolaylık versin

Cok gecmis olsun ataraks mi tavsiye etti ..benim Oğlum da ozel bir cocuk uyku eeg si çekilmesi gerekiyor ama hastane de ortamında ne kadar uykusuz olsa da uyumuyor direniyor ataraks verildi ama ona bile direndi yaşına gore kilosu az olduğu icin dozu yükseltemiyorlar ... bizde çözümü evde eeg cektirmek ile bulduk maliyetli ama en azindan ilaç almadan babasınin kucaginda uyurken rahat ortamda cekim yapılıyor

Şimdi de davranış bozukluğu başladı fizik tedavi bireysel egitimi red ediyor... baska merkeze götürdum hocası degistirdik ders odasini değiştirdik ama kendini şartlandırmis gibi red ediyor .konusma olmadığı için ağlayarak kendini kasarak tepki veriyor bir kac aydir ikna yontemlerini deniyor psikolog .. simdi de pedogaga götüreceğim muhtemelen ders saati icin dusuk duzeyde bir ilaç verir en azindan kasilmasi olmaz çünkü fizikte kasılmamiz teklikeli .... inşallah sizinde cabuk atlatır

Çok garip bir şey önereceğim ama siz de karşısında ıkının ve kaka yapın. Yani birlikte yapın. Çocuklar taklit ile öğrenirler. Allah kolaylık versin
Garip değil ki. Birlikte ıkınma işini sürekli yapıyoruz. Doktorumuz yemeklerden 20 dk sonra oturtup ıkınmaya teşvik etmemizi söylemişti. Aynen dediğiniz gibi çok çok afedersiniz yapıp gösterdim bile, Aferin anne çok güzel tata yapmışsın dedi :) ama iş kendine gelince 1-2-3 iiiii diye ıkınma sesi çıkartıyor ama ıkınmıyor.

Çok geçmiş olsun. Umarım zamanla atlatılacak bir şeydir ve tamamen geçer. Davranış bozukluğu ilaçla akakalı değil di mi? Kendi rahatsızlığı sebebiyle mi?

İlacı ilk tutmaya başladığında psikiyatrist vermişti ama o zaman bu kadar vahim durumda değildik. İlacı kullanmadan başka yöntemlerle atlatabildik ama bu sefer hiç yapmıyor. Fındık kadar falan anca.

İyi durumda değil derken bu ilaca bağlı bir durum mu çıktı ortaya?
İkiz kardeşler ama atarax kullananda öğrenme, yazma, okuma güçlüğü var. Dışarıdan bakınca saf bir çocuğa benziyor ama durum öyle değil. Aile anlamamış. öğretmen 5. Sınıfta fark etmiş. Ama o aile ilacı ne kadar süre kullandı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…