• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumla ilgili büyük sıkıntım, atarax kullanımı

Offf duzenleyemedim kaçma diye yazmış klavye lavman yazmak istemiştim

Atarax hakkında bilgim yok ama biz Sipraktin kullandık. İçerikleri aynı mı acaba?
Büyük kızım 4 aylıkken kafatası ameliyatı geçirdi. Uyuyamıyor,düzgün beslenemiyordu. Acil olarak toparlanabilmesi için kullandırdı doktorumuz.
Belirli aralıkla kullandık. 1 hafta kullanıp,1 hafta ara vermek gibi.

Atarax ı bizim çocuk doktoru geceleri hiç uyumayan bebeklerin vermiş.hiç zararını görmediğini söylemişti.bi kaç ay kullanmış.çok geçmiş olsun

Ben ataraxı oğlumda kullandım.Çocukken bebekken. Çok şükür bir zararını görmedik. Onun hareketli oluşu iştahsız oluşu dolayısıyla kullandık.
İlaç hakkına bir uzman kadar bilgim olamaz ama şöyle söyleyeyim bir akrabamız dermatoloji profu.
Normal hastalık zamanında bile çocuklarına ilaç kullandırtmayan biri
Ancak çocuklar huzursuzlandığı zaman, mızmızlandığı veya bir şey yemediği zaman korkmadan verin diyordu.İlacın diğerlerine oranla daha zararsız olduğunu söylüyor, korkmadan verin diyordu.Kendi çocuklarına da içiriyor.
Hem sakinleşir hem iştahı açılır diyordu.
İnşâllah doğrudur.
Siz de müsterih olun evhamlanmayın.Her ilacın zararı var ama mecburen kullanıyoruz.
Çok geçmiş olsun
Biraz olsun yorumunuzla içim rahatladı, teşekkürler

İlaçlardan bu kadar korkmayın.
Gerektiği zamanlarda kullanımı için varlar.
Atarax çocuklarda alerji durumlarında bile kullanılan bir ilaç.
Kimse size zararsız falan diyemez, ama çocuğunuza göre dozu verilecek ve düşündüğünüz kadar uyuşukluk her çocukta yapmıyor. Günlük aktivitelerinde bariz değişiklik olmaz diye düşünüyorum.

Çok zor şeyler geçirmişsiniz.
Çok geçmiş olsun.

Yo benim kızımda önce kaçma yaptık dediğin gibi onu bile tuttu 3 kez kaçma yapıldı ucunde de yapmadı. Ama magnezyum tozu süper sonuç verdi akşam yedi sabah direk tuvaletinde yaptı. Çünkü gaz çıkardigini saniyodu yaptığında. Ayrıca bizim doktorumuz duphaloc kullanimini dururdu 4. Günde etki etmediği için.
Kızım idrar yolları enfeksiyonu olmustu onda malum bölgede aşırı derece de yanma kaşıntı yaşadı ve korkudan kaka yapmayı istemedi. Tamamen psikolojik di tekrar canım acir korkusuyla. Malum bi kaç gün yapamayinca da direk kabız oluyor çocuk. Bide popo da yirtilma oldu. Canım acir kaka yapmam diyodu. Bu toz bizi çok rahatlatti canı açımdan kaka yapmayı öğrendi kizim. Şimdi anne kaka yaptım popom agrimiyo diye seviniyo. Kızım 30 aylık bu arad
Doktorumuza mutlaka danışacağım. Atlatmanıza sevindim. Teşekkür ederim.

Doktor bir arkadaşım oğlum hasta iken gördüğünde atarax ver demişti.
Çünkü viral enfeksiyon geçiriyordu, ateşi yüksekti ve dinleneceği uyuyacağı yerde deli dana gibi koşturuyor daha güçsüz düşüyor, vücut ısısını iyice yükseltiyordu.
Uykusu hep az olduğu için hastalık zamanlarını zor atlatıyorduk.
İlaç ismi direkt verildiği için her uyumayan çocuğa verilsin anlamı çıkmasın tabi.
Ama gerektiğinde doktorlar bu şekilde bile öneriyor.

İlaçlardan bu kadar korkmayın.
Gerektiği zamanlarda kullanımı için varlar.
Atarax çocuklarda alerji durumlarında bile kullanılan bir ilaç.
Kimse size zararsız falan diyemez, ama çocuğunuza göre dozu verilecek ve düşündüğünüz kadar uyuşukluk her çocukta yapmıyor. Günlük aktivitelerinde bariz değişiklik olmaz diye düşünüyorum.

Çok zor şeyler geçirmişsiniz.
Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Sinir sistemi üzerinde etkili bir ilaç olduğu için çekiniyorum ama haklısınız fayda zarar analizine göre doktorun öngördüğü şekilde kullanmak gerekebiliyor.

Bu durumda ilaç kullanmama lüksünüz yok gibi görünüyor bence risk alacak durumda değilsiniz.Geçmiş olsun.

Atarax ı bizim çocuk doktoru geceleri hiç uyumayan bebeklerin vermiş.hiç zararını görmediğini söylemişti.bi kaç ay kullanmış.çok geçmiş olsun
Evet genelde bunun için kullanıldığını gördüm ama bir kısım da çocuğu uyuşturuyor diyerek o kadar karşı ki içim rahat olamıyor.

Atarax hakkında bilgim yok ama biz Sipraktin kullandık. İçerikleri aynı mı acaba?
Büyük kızım 4 aylıkken kafatası ameliyatı geçirdi. Uyuyamıyor,düzgün beslenemiyordu. Acil olarak toparlanabilmesi için kullandırdı doktorumuz.
Belirli aralıkla kullandık. 1 hafta kullanıp,1 hafta ara vermek gibi.
Çok geçmiş olsun. Umarım şimdi iyidir. Sipraktinle ilgili bir bilgim yok malesef.

Evet genelde bunun için kullanıldığını gördüm ama bir kısım da çocuğu uyuşturuyor diyerek o kadar karşı ki içim rahat olamıyor.
DoktorlarDoktorlar kar zarar hesabı yapıyorlar kar ı daha fazlaysa ilacı kullandırıyorlar.siz kendinizi kurmayın boşuna.Doktora güvenin ve dua edin bol bol

Çok geçmiş olsun. Umarım şimdi iyidir. Sipraktinle ilgili bir bilgim yok malesef.
Teşekkür ederim. İyi çok şükür bir sıkıntı kalmadı.
Eğer Atarax Sipraktin gibi bir ilaçsa bence endişelenmeyin. Zaruri durum olmasa vermez doktorunuz.
Bu tür durumlarda kar/zarar etkisini düşünüyorlar.

Sizin de çocuğunuza çok geçmiş olsun. Makatı kapalı değildi. Hirschsprung hastası olarak doğdu. Boğumlanmayı sağlayan ganlion hücreleri yoktu. Felç gibi yani. Kakayı boşaltamıyordu.
Sağolun hepimize geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda şifasını versin yavrularımıza Rabbim Allah a emanet olun inşallah

Bu ilaç hafif bir antidepresan
benim öğrencime vermişti doktor, (yanlış hatırlamıyorsam bu ilaçtı büyük ihtimal ) çocuk şu an iyi durumda değil.
Uyku terörü için vermiş ama çocuk şu an raporlu. Yani kaynaştırma eğitimi alıyor. Halbuki ikiz kardeşi çok sağlıklı.
İnşallah sizin oğlunuz bir an önce sağlığına kavuşur

Bir şey sormak istiyorum
Hani insanlar bazı şeyler yediğinde bağırsakları bozulur, ishal gibi olurlar ya, oğlunuza dokunan böyle bir şey var mı
Mesela bir kase et suyu içse tuvalete gitmek zorunda kalmaz mı

Back