- 31 Ağustos 2014
- 1.156
- 1.047
- 133
Makatı kapalı mı doğdu yavrunuz benim oglum makatı kapalı dogdu 4 ameliyat oldu dilatasyon yaptık 7 aylik olana kadar kolostomi torbası vardı karnından yapıyordu torbasina sonra açıldı makatı şimdi 4 yaşında kakasını çogu zaman tutamıyor kaçırıyor kabızlık yaşadığımız için duphalac bi zaman fayda etti ama etkisi gecti şimdi x-m diyet şuruba başladık daha etkili duphalaca gore deneyin derim dozunu sizin ayarlamanız gerekiyor 4-5 ml ile başladık biz kabız olunca ıkınsada yapamıyor oglumOğlum tam 30.5 aylık. 55 günlükken bağırsak operasyonu geçirdi ve 1 yaşına kadar rektal dilatasyon( demir çubukla popodan genişletme) yapmak zorunda kaldık. Sonrasında bağırsak enfeksiyonu sonucu pişik oldu ve kaka tutmaya başladı. 6 ay kadar uğraştıktan sonra probiyotik, kombiotik yoğurt, kefir ve çinko desteğiyle, biraz da unuttuğu için sanırım kaka tutmayı bıraktı.
Bu arada kontrollerimizde de rektal tuşe yapıldığı için popoya karşı bir korkusu vardı ve bezlenmek için bile yatmazdı. Ayakta temizlerdim. Tam bu sorunları aşmıştık. Bir kerede tamamen boşaltmasa da gün içinde birkaç kez az az yapsa da karnı şişmiyordu.
18 aylıktan beri gece kuru kalktığı ve pek çok kez de çişini söylediği halde özel durumumuzda dolayı tuvalet eğitimini sürekli erteledim. Ama artık bezini bağlatmak istemeyip, bağlasam da birazdan çıkartıyordu. Bak çiş yaptım diyip bezi çöpe atmaya çalışıyordu. Bu sebeple 30 aylık olınca bezi attık. Çişte hiçbir sıkıntı yok ama yine kaka tutmaya başladı
Bezine yapmayı, altına yapmayı, hatta istediği yere yapmasını bile teklif ettim. Çocukta ıkınma bile yok. Dışkılamayı kolaylaştırıcı çeşitli ilaçları doktor gözetiminde denedim. En son duphalac kullanıyoruz. Karnı gurul gurul oluyor ama yapmıyor.
Bu arada ödüllendirme, hikayeler, şarkılar hatta lazımlığa oturtup video açtım. Lazımlığa oturuyor 1 saat ama ıkınmadığı için yapmıyor.
Üç günün sonunda karnı şişmiş oluyor, midesi bulanıp öğürmeye başlıyor, en sonunda kusmaya başlayınca lavman yapmak zorunda kalıyoruz. İnanır mısınız onu bile tutmaya çalışıyor.
Tabi lavmanla her şey daha kötü bir hale geliyor ama bizim kendi haline bırakma lüksümüz yok. Bağırsakları daralsın diye çok uğraştık. Genişlemesi bizim için büyük sıkıntı.
Bi profla görüştük pedagog desteği için ama bu tarz sıkıntıları aşmak için zaman gerekiyor ama bizim bekleyecek zamanımız yok. Psikiyatrik destekle birlikte ilerlemenin daha doğru olacağını söyledi.
Cuma günü çocuk psikiyatristi görecek ama büyük ihtimal atarax verecek kaygı sebebiyle tuttuğu için. Bense bu ilaçtan çok korkuyorum. Vicdan yapıyorum, ne yapacağımı bilemiyorum. Kullanmak istemiyorum ama zor durumdayız. Daha önce kullanıp zarar görmeyen var mı?
Allah’a herkese acil şifalar versinMakatı kapalı mı doğdu yavrunuz benim oglum makatı kapalı dogdu 4 ameliyat oldu dilatasyon yaptık 7 aylik olana kadar kolostomi torbası vardı karnından yapıyordu torbasina sonra açıldı makatı şimdi 4 yaşında kakasını çogu zaman tutamıyor kaçırıyor kabızlık yaşadığımız için duphalac bi zaman fayda etti ama etkisi gecti şimdi x-m diyet şuruba başladık daha etkili duphalaca gore deneyin derim dozunu sizin ayarlamanız gerekiyor 4-5 ml ile başladık biz kabız olunca ıkınsada yapamıyor oglum
Amin inşallah Allah razı olsun.Allah’a herkese acil şifalar versin
Daha önceki kaka tutma dönemde verdi ama kullanmamıştım. Ondan öyle yazdım. O zaman az da olsa yapıyordu. Şimdi hiç yapmıyor.Neden özellikle atarax dediğinizi anlamadım ben
Daha önce verdiler mi ki?
Çocuk dozu illaki farklıdır ama ben alerji için kullanmıştım o ilacı bir dönem
Bende çarpıntı ve sersemlik yapmıştı.
Ben de ona şaşırıyorum. Kitliyor kendini resmen. Popodan kaka damlıyor ama boşaltmıyor.Anne değilim ama çok zor bir durum, buradan hissettim çaresizliğinizi. Sıvı olduğunu söylüyorsunuz dışkının. Uyuduğunda kaslar gevşediğinde nasıl çıkmıyor dışarı... Belli bir yerden sonra tutamaz yani insan. Nasıl korktuysa artık yavrucak. Umarım tez zamanda iyi olursunuz
Sizi çok iyi anlıyorum. Mesele kıvamı değil, boşaltmaması. Bizi ilk operasyonumuzu yapan cerrah psikiyatriye yönlendirdi. O vesileyle gittik. Fiziksel olarak yapmamasını getektiren bir durum yok şimdi ama yapmamaya devam ederse fiziksel olarak da sıkıntımız olacak. İnşallah sizinki de tamamen çözülür.Ameliyat vs geçirmedi oğlum. Ama sadece anne sütü aldığı halde 2 aylıkken kabız oldu ve 1-1,5 sene kadar sürdü. Hiçbir sebep bulunamadı. Pek çok ilaç, pek çok besin, oturma banyosu vs denedik ve hiçbir şey fayda etmedi. 10-12 günde bir taş gibi yapıyordu.Sonrasında tıpkı sizin söylediğiniz gibi acıyacak korkusuyla kaka tutmaya başladı...
Bezi bıraktık bir şekilde, Anaokulunun faydası olur dedik, çocuk psikoloğuna da gittik. Olmadı... Birkaç gün sonra tam 4 yaşında olacak. Ama hala tam çözülebilmiş değil. Yılbaşı gibi biraz düzelmişti her gün yapıyordu. Ama sonra yine yapmak istememeye başladı. Birkaç hafta önce de her gün ve isteyerek rahatlıkla yapmaya başlamıştı. Ama birkaç gündür yine yapmak istemiyor, 3-4 günde bir uzun süre oturduktan sonra yapıyor...
Psikolog bir çözüm olmadı maalesef. Bize hiç psikiyatri görsün ilaç kullansın diyen olmadı. Çünkü psikolog da dahil olmak üzere, insanlar sürekli fizyolojik birşey vardır diye düşünüyor. Ki bizde makat darlığı vs hiçbir şey yoktu ve kazara 2-3 günde bir kaka yapsa, çok yumuşak olduğunu görüyorduk. Ama herkes kayısı yedir diyor, sanki çok gizli bir formül gibi...
Psikoloğa aylarca gittikten sonra, hiçbir gelişme olmadı, iki seansta bir “ben fizyolojik olduğunu düşünüyorum” dediği için de bıraktık artık.
Ben bu tarz ilaçlar sadece hiperaktivite gibi durumlarda kullanılıyor sanıyordum. Kaygı/korku durumlarında kullanılabileceğini bilsem psikiyatriye götürür ve gerekirse kullanırdım. Bunca zaman çektiği işkenceden bin kat iyidir...
Şu an eskisi kadar kötü olmadığı için yavaş yavaş düzelir diye bekliyorum. Eğer sonbahara kadar düzelmezse ben de götürürüm psikiyatriye.
Daha önce gittim verdi. O sebeple yazdım. O dönem bu kadar sıkıntılı değildi. Kullanmaya gerek kalmadan düzeldi ama şimdi hiç yapmıyorAtarax vereceğinden nasıl emin oluyorsunuz?
Evet şu an fizyolojik değil ama tutmaya devam ederse geçirdiği hastalığa bağlı yan hastalıklar(ör.enterekolit) olması çok muhtemel. Pedagog tavsiyesi de aldım fakat bu tarz problemlerin çözümünün zaman gerektirdiğini söylüyor. Cerrahsa üç gün yapmazsa lavmanla boşaltılmalı diyor . Lavman yapınca korkusu hepten pekişiyor. O yüzden uzun tedavi nasıl olacak bilemiyorumAllah yardımcınız olsun. tıbbi kısmı ile ilgili bir bilgim yok ama pedagog a götüreceğinizi yazmışsınız. Zaten uzun vadede çözüm için mutlaka gerekiyor. bence uzman bir pedagog ile calismalisiniz. Çünkü çok hassas bir konu. Nasılki ciddi hastalıklarımizda tip bitirmiş ama uzmanligini almamış olan bir doktora değil de o konuda ihtisası olan bir doktora gidiyorsak siz de sadece üniversite mezunu bir pedagog a değil akademik ve tecrübe olarak uzman birine gitmelisiniz. Ayrıca oyun terapilerini arastirmanizi öneririm. yanlis anlamadiysam çocuğunuzun durumu artık fizyolojik değil psikolojik. Gerçekten iyi bir uzman bulmalısıniz.
Sizin tam olarak sorununuz neydi? Yarın cerrahımıza magnezyumu soracağım. Yalnız bizimki lavmanı bile tutuyor. Onu da tutamaması lazım normalde.Canım sana şiddetle magnezyum tozunu oneriyorum iceceginin yada yoğurdunun içine atarak kullanabilirsin onu içen bi çocuğun yada yetişkinin Kakashi tutabilme Şansın yok. Biz de ciddi kabızlık sorunu yaşarken doktorumuzdan aldık bu öneriyi. Sende doktorunla görüş ve hemen başla derim. Biz yendik umarım sizde atlatirsiniz
Ben ataraxı oğlumda kullandım.Çocukken bebekken. Çok şükür bir zararını görmedik. Onun hareketli oluşu iştahsız oluşu dolayısıyla kullandık.Daha önce gittim verdi. O sebeple yazdım. O dönem bu kadar sıkıntılı değildi. Kullanmaya gerek kalmadan düzeldi ama şimdi hiç yapmıyor
İnanın böyle bir yorum okumak o kadar iyi geldi ki. İnşallah benim çocuğum da düzelir.Geçmiş olsun farklı sebeplerle kızım kullandı 20 aylıkken düzenli bir şekilde 8 ay kadar hiçbir zararını görmedim alışkanlık uyuşukluk hiçbir sey aksine sorunu çözdü korkmayın size de şifa olur inşallah
Sizin de çocuğunuza çok geçmiş olsun. Makatı kapalı değildi. Hirschsprung hastası olarak doğdu. Boğumlanmayı sağlayan ganlion hücreleri yoktu. Felç gibi yani. Kakayı boşaltamıyordu.Makatı kapalı mı doğdu yavrunuz benim oglum makatı kapalı dogdu 4 ameliyat oldu dilatasyon yaptık 7 aylik olana kadar kolostomi torbası vardı karnından yapıyordu torbasina sonra açıldı makatı şimdi 4 yaşında kakasını çogu zaman tutamıyor kaçırıyor kabızlık yaşadığımız için duphalac bi zaman fayda etti ama etkisi gecti şimdi x-m diyet şuruba başladık daha etkili duphalaca gore deneyin derim dozunu sizin ayarlamanız gerekiyor 4-5 ml ile başladık biz kabız olunca ıkınsada yapamıyor oglum
Yo benim kızımda önce kaçma yaptık dediğin gibi onu bile tuttu 3 kez kaçma yapıldı ucunde de yapmadı. Ama magnezyum tozu süper sonuç verdi akşam yedi sabah direk tuvaletinde yaptı. Çünkü gaz çıkardigini saniyodu yaptığında. Ayrıca bizim doktorumuz duphaloc kullanimini dururdu 4. Günde etki etmediği için.Sizin tam olarak sorununuz neydi? Yarın cerrahımıza magnezyumu soracağım. Yalnız bizimki lavmanı bile tutuyor. Onu da tutamaması lazım normalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?