Çok aktif bu hastalık dışında bıcır bıcır neşeli bir çocuk. Uyuşturacak diye korkuyorum. Bu tarz ilaçların ilerde bağımlılıklara yatkınlığa sebep olduğunu falan olumsuz çok şey okudum. Bu yüzden kullanmaya korkuyorum.Cok uzuldum, cok gecmis olsun. Umarim kisa zamanda tedavi olur. Bence hic vicdan azabi cekmeyin, doktor zararli olan bir seyi tedavi olarak uygulamak istemezdi.
Siz nasıl çözdünüz acaba?Kaka sorununu 2 yıl çekmiş biri olarak (pedagog filan hikâye) doktorunuzun kâr /zarar hesabı yapıp size önereceği ilacı kullanmanızı tavsiye ederim. Evet, kimyasal ilaçlar iyi değil ama anal dönemin sıkıntılı geçmesi de iyi değil; üstelik ciddi fiziksel sorunlar cabasıyken
Geçmiş olsun, iyi ki tıp ve ilaçlar var.
Benimki 1 hafta tutup, gece uykusunda bırakıyordı. Padagoga gittik; iletişimi iyi olmasına rağmen, çözüm önerileri etkili değildi. Şu an anneler zaten tüm ödülleri, stickerları, kaka videolarını biliyorlar. Ben sadece benim dışımda birinin etkili olup, olmayacağını denemek için götürdüm; velhasıl olamadı. Çok istediği ama izin vermediğim şeylerden taviz vererek, yalvararak uyanıkken yapması konusunda iknâ ettim. Bir kez başarınca devamı geldi; önceleri yine yalvarma ve taviz şeklinde devam ederken sonraları kendisi taviz karşılığında yapacağını söyledi. Sonra da tavizi unuttu.Siz nasıl çözdünüz acaba?
Çok konuşuyorum ama ikna olmuyor. Karnı balon gibi oldu. Yine lavman yapmak zorunda kaldık. Hala yapmamak için direniyor.Benimki 1 hafta tutup, gece uykusunda bırakıyordı. Padagoga gittik; iletişimi iyi olmasına rağmen, çözüm önerileri etkili değildi. Şu an anneler zaten tüm ödülleri, stickerları, kaka videolarını biliyorlar. Ben sadece benim dışımda birinin etkili olup, olmayacağını denemek için götürdüm; velhasıl olamadı. Çok istediği ama izin vermediğim şeylerden taviz vererek, yalvararak uyanıkken yapması konusunda iknâ ettim. Bir kez başarınca devamı geldi; önceleri yine yalvarma ve taviz şeklinde devam ederken sonraları kendisi taviz karşılığında yapacağını söyledi. Sonra da tavizi unuttu.
Tavizi merak edenler için yanıtım: Oje
Hem kimyasal olduğu hem de çocuklara uygun olmadığını düşündüğüm için karşıyım. Şu an kızlarım 6 ve 3.5 yaşlarındalar. Pastel tonları yaz tatillerinde nadiren sürüyorum.
Kaka katı olsaydı dediğiniz doğruydu ama bizim zaten kalınbağırsağın tamamına yakını olmadığı için kakası katılaşmıyor. Ek olarak da duphalac kullandığımız için su gibi. Popodan çokça müdahale edilmek zorunda kaldığı için kaka değdiği an çocuk kendini kasıyor. Fiziksel olarak acıtacak bir durum yok aslında. Tamamen travma ve kaygı kaynaklı olduğu için doktor gevşemesi gerektiğini söyledi ama ben de dediğiniz gibi hiç sıcak bakmıyorum ama mecbur kalmaktan korkuyorum.Atarax en alaka bence hiç böyle bir şeye gerek yok..benimde tanıdığım bir çocukta benzer durumlar vardi.alaninda uzamn bir prof.e gittiler ve magnezyum tozu kullanarak bu durumu aştılar..ara ara yine tuttuğu dönemler olduğunda yoğurduna yarımşar çay kaşigi magnezyum tozu katiyorlardi.cocuk istediği gibi tutsun,tutamiyorduki.zamanla tutmayı da unuttu ve normale döndü.ataraks ile duzelecegini sanmıyorum.bide bunu araştırın.
Bizim cerrah da sizinki kadar olmasa da durumunun kötü olduğunu söylemişti. Bu arada pedagog da 6 yaşında hiçbir çocukta kaka problemi kalmaz demişti, şimdi onu hatırladım ama etkileri- yani anal dönemin olumsuz geçmesi- kötü tabii. Bu yüzden ben sizin çocuğunuzun travmasının büyük olmasından dolayı kaygı düşürücü bir ilaca ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Annelik hissiyatınızla en doğru kararı vereceğinize inanıyorum. Ben olsam ilacı kabul eder, psikiyatrik tedaviye başlar, bu süreçte de lavman yapmaya devam ederdim. Anlattığınıza bakılırsa, çocuğun iknâ edilecek bir durumu kalmamış. Yani anne olarak ilaçsız ve psikolojik desteksiz her şeyi zaten denemişsiniz. Çok geçmiş olsun tekrardan.Çok konuşuyorum ama ikna olmuyor. Karnı balon gibi oldu. Yine lavman yapmak zorunda kaldık. Hala yapmamak için direniyor.
Pedagog belki uzun vadede çözerdi ama dün tekrar doktoruyla konuştum(cerrah), en fazla üç gün kaka yapmasını bekleyebileceğimizi söyledi. Benim pedagogun çözmesini bekleyecek zamanım yok. Dediğiniz gibi çok şeyi zaten denedim. Umarım halledebiliriz.
Sıkıntı şu ki karnında bekleyince bağırsak enfeksiyonuna çevirme durumu çok daha hızlı oluyor. Ayrıca son kısmında hissiz bir bölge var. Bağırsak genişlerse huni gibi dar alan kalıp her şey daha içinden çıkılmaz bir hal olabilir.Bizim cerrah da sizinki kadar olmasa da durumunun kötü olduğunu söylemişti. Bu arada pedagog da 6 yaşında hiçbir çocukta kaka problemi kalmaz demişti, şimdi onu hatırladım ama etkileri- yani anal dönemin olumsuz geçmesi- kötü tabii. Bu yüzden ben sizin çocuğunuzun travmasının büyük olmasından dolayı kaygı düşürücü bir ilaca ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Annelik hissiyatınızla en doğru kararı vereceğinize inanıyorum. Ben olsam ilacı kabul eder, psikiyatrik tedaviye başlar, bu süreçte de lavman yapmaya devam ederdim. Anlattığınıza bakılırsa, çocuğun iknâ edilecek bir durumu kalmamış. Yani anne olarak ilaçsız ve psikolojik desteksiz her şeyi zaten denemişsiniz. Çok geçmiş olsun tekrardan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?