Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
"Sinirlenerek değil dikkate alarak okudum" diyorum ben ama son yazan arkadaş neden sinirlendiniz bu kadar diyor. Bir yazıyı okurken ses tonu, yüz ifadeleri olmadığı için sinirlendim zannedebilirsiniz ama sinirlenmedim tekrar ediyorum.
Ama katılmadığım noktalar var kendimce ve bunun açıklamasını yaptım yani dikkate aldım. Bu da bir parça olsun yapılan yorumlara önem verdiğimi gösterir. Neyse fikrinize saygı duyuyorum. İyi akşamlar tekrardan
son gunlerde oglunla iliskinin daha iyi olmasina sevindim,dedigin gibi babasi da gelince daha farkli olur.Cozum bulamayacak bir anneye benzemiyorsun.
Teşekkür ederim. Yarım gün için sadece oyun oynayabilmesi ve diğer çocuklarla birlikte olabilmesi adına bir kreş veya onun benzeri bir okul bulmaya çalışacağım. ona en iyi gelecek olan şey bu sanırım
aynen benim yazacaklarımı yazmış arkadaş tekrar yazma gereği duymadım
ama neden bu kadar sinirlendiniz anlamadım
burda sizi kıracak kötü birşey göremiyorum benn
aksine size yardımcı olabilmek adına vakit ayırıp uzun uzun yazmış
belki sizin görmediğiniz farklı bir pencereden bakmıştır olaya
yazdıklarınızdan ne kadar ilgili çocuğunu önemseyen bir anne olduğunuz belli oluyor ama bende biraz fazla kuralcı buldum sizi
Arkadaşlar çocuklarımız tabi ki belli kurallar içersinde büyüteceğiz ki sorumluluk sahibi bireyler olarak ilerdeki yaşamlarını güzelce sürdürebilsinler. Ama kurallar eşliğinde büyütecez diye onları fazla boğmayalım. Bakın size küçük bir örnek. Oğlum kreş zamanına kadar geceleri 10 gibi yatardı ve işden yorgun gelmiş olan ben ve eşim 10 a kadar yatsın diye onun gözünün içine bakar, stres halinde zamanın geçmesini beklerdik. "aaa bak 10 oldu" deyince garibim saate bakar ve yatardı. Bi gün duvar saatinin pili bitti. Saat 10 olduğunda 8 i gösteriyordu. Yatma zamanı geldi. Hadi bakalım saat 10 oldu yatıyorsun dedik. Saate baktı (ki saat 8 de kalmış) ve yattı. Eşimle birbirimize baktık. Eşim dedi ki "çocuk 3 yaşında ne bilir saati? Biz de her seferinde ona saati gösteriyoruz". Epey bi güldük bu olaya. Diğer günler saat normalde 8.30 sa, 10 a alıp "aa saat 10 oldu" dedik ve her seferinde bizimkisi saate baktı ve yattı. Kurallarla oynamayı öğrendik. Biz kendimize daha çok zaman ayırmaya başladık. Biz akşamları neşeli olunca çocuğa da yansıdı. Tavsiyem, kurallar koyarken kendinizce güzel yollar tespit edin, onları kendi tecrübelerinizle ve yaşanmışlıklarınızla değerlendirmeyin, hem siz rahat edin hemde çocuğunuz kurallara uysun. Hayat kısa tadını çıkarın :)