Tuvalet Eğitimi Oğluma tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

kalakaldm

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2020
39
6
16
Hanımlar meraba lütfen konum taşınmasın çok acil bilgisi olanlardan yardım istiyorum 5 gündür tuvalet eğitimi veriyorum oğluma 24 aylık klozete her götürdüğümde çişini yapıyo asla korkmuyo fln ama bi Türlü çişinin geldiğini söylemiyo altına kaçırıuo ama yine götürdüğümde tekrar yapıyo neyi yanlış yapıyorum canım çıktı çamaşırla uğraşmaktan lütfen deneyimli anneler yazsın

geçen gün kızımın doktoru 2 yaş erken bir yaş değil ama başlamak için çocuğun belirti vermesini beklemek en doğrusu demişti. Kızım 2.5 yaşında 2 yaşında eğitime başlamak gibi bir hataya düştüm. Kakasını tutmaya başladı. Şimdi düzeltmek için mücadele veriyorum. Bence doktor kontrolünde başlayın. Çocuk hazır başlayın derse başlayın.

Babası ve ben tuvalete gittiğimizde kapıda bekliyo bende çiş çiş diye çok hevesli götürdüğümde de yapıyo ama altına yaptıktan sonra söylüyo arada bir soruyorum sıkılmasın diye bide uyurken falan bezini aşağı indiriyo çişi hep üzerine çıkıyo rahatsız oluyo bezden

Hımmm...beş gün çok az değil mi değişimleri farketmeniz için. Bu kadar kısa sürede 24 aylık bir çocuğun bazı şeyleri net kavraması bana pek kolay gelmiyor. Bir de her çocuk aynı olmaz. Hepsinin gelişimi farklı.

Bilemedim ki devamlı konuşuyorum da anlatıyorum da sabırlı bi şekilde tamam diyo bazen oyun yapıyo yine çiş geldi diyo annecim gerçekten geldi mi diye sorunca yok diyo 1 saat içerisinde de altına yapıyo böyle bi kaç gün daha devam etmelimiyim acaba hanımlar yoksa çokta baskı yapmasam mı

araştırdığım çoğu site de 24 aylıktan başlayabilirsiniz diyo böyle wcye gidince falan da hevesli olunca deneyim dedim 2-3 gece bezsiz yatmıştı sabaha kadar da hiç yapmamıştı altına

kizim 26 aylik oda 24 aydan beri cisini kakasini yapinca soyluyor biz wc ye girince cis kaka diyor ama bunlar egitime baslamak icin yeterli degil sanirim oyuzden ben baslamadim 28 ayda belirtileri alirsam baslamayi dusunuyorum yoksa en rahat 30.ayda ogreniyorlarmis
suan sabaha kadar bir kez cisini yapmis oluyor yani artik bez dolmuyor eskisi gibi
cisini tuvalete yapmak istermisin dedigimde hayir diyor
lazimlik aldim cisi gelince beziyle kiyafetiyle gidip oraya oturup yapiyor
kendisink ne zaman rahat ve hazir hissederse o zaman baslayacagim sizde bu ayda cok zorlamayin olmuyorsa birakin 2 3 ay sonra tekrar baslayin yanlis zamanda baslanan her tuvalet egitimi ogrenmesini biraz daha geciktirirmiş

Haklısınız farklı sorunlara yol açabiliyomuş erken başlamak baskı kurmak bu kadar emek vermişken devam edeyim deneyim sahibi annelerden fikir alayım demiştim hepinize teşekkürler fikirlerinizi paylaştığınız için

Tuvalet eğitimi için 2-3 yaş arası kritik dönemdir. Yani çocuk bu eğitim için küçük değil. Ama belki sizin çocuğunuz hazır değildir. Ben oğlum 2 yaşına girdiği zaman tuvalet eğitimini vermek istedim ama tuvaletten korkmadığı halde altına yapıyordu. İlk gün 5-6 defa üst üste altına yapıp kesinlikle çişinin geldiğini söylemediği için henüz vaktinin gelmediğine kanaat getirdim. 2,5 yaşına geldiği zaman tekrar denedim çişini hemen söylemeye başladı. Gece yatarken dahil bez takmadım. İlk üç ay zorlu bir süreç geçirdik. Çünkü çocuğun bu alışkanlığı kazanması vakit alıyor. Yani birkaç ay ara verip tekrar deneyin. Çocuğunuzu zorlamayın kendinizi de zorlamayın. Ayrıca bu birkaç günlük yada birkaç haftalık bir iş değil ama sebat ederseniz başarırsınız. Şuan üç yaşında 6 aydır bez görmüyoruz bende o da çok rahatladık.

Bizde 23 aylıkken öğrendik. siz aldığı sıvıya göre sürekli sorup götürün tuvalete, zamanla alışacak ilk zamanlar kaçırması çok normal bizde 10 günde falan öğrenmiştik.

Merhaba henüz anne değilim fakat biraz tecrübe edindiğim bir konu şöyle yapabilirsiniz klozetin yan tarafına hemen çocuğunuzun boyunda bir pano asın ve şu kırtasiyelerde satılan sticlerlardan alın çocuğunuzun zevkine göre buraya kadar tamam sonra miniği alın karşınıza ve tuvaletini söyleyip yaptığında her seferinde sticker kazanacağını ve onu oraya kendisinin yapıştırabileceğini ve pano dolduktan spnra ona bir ödülünüzün olduğunu söyleyin etkili ve yardımcı olacağı kanaatindeyim tabi ara ara sizde sorun tuvaletinin gelip gelmediğini bazen oyuna dalıyor olabilir

havalar çok soğuk yaza yapsadın keşke halılarını toplardın filan

24 ay erken sanki. Çocuk fiziksel olarak hazır değilken hiç zorlamyaın. Hazır olmayançocuğun alışması aylar alırken hazor çocuk 1 haftada gece gündüz bırakıyor

Basladiysaniz devam ettirin bende kizima 23 aylikken basladim ve 1 ay boyunca ugrastim kakasini soyuyor cisini soylemiyordu her yere isedi en son pes ettim yeter dedim bez taktim bu kez anne cikar cisim var dedi ve sonra hic altina yapmadi ama keske havalar isininca baslasaydiniz zor olacak kışın

Nasıl bir eğitim veriyorsunuz?
öncelikle çocuğa bundan bahseden hikayeler vs okuyun o fikre alışsın sonra siz WC ye giderken bunu belirtin. Onunla konuşun. Büyüklerin neden oraya çişlerini yaptıklarını Vs. Ona küçük klozet gibi birşey alın O ilgisini çeker.
Ayrıca çocuklar için kakaları kendilerinden bir parça onu klozete bırakmak istemezler. Siz onun gittiğini ama hala kendisinden bir parça olduğunu fln anlatıp gerekirse tören yapar gibi o sifonu ona çektirmek lazım.
wc eğitimi çocuklar için çok önemli bir dönem. Bir araştırma okumuştum ABD de bir hapishanede ağır suçluların çoğu WC eğitimini düzgün alamamış ve travmaya sebep olmuş bu. Tabiki de bu her almayan çocuğun suçlu olacağı anlamına gelmez bunu demiyorum o yüzden takmayın buna. Ayrıca birçok biriktirme takıntısı olan insanların da Wc eğitimi döneminde sıkıntı yaşamış kişiler olduğu ortaya çıkmış.
Zamanı ise çocuktan çocuğa değişir şu yaş olmalı diye birşey yok

Ben de yeni başladım sizde durumlar ne merak ettim. Aslında anlattıklarınız aynı bugün 4. Günümüz. Tectübelerinizi paylsşırmısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…