Bebek Beslenmesi Oğluma sulu yemek yediremiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
kizlar 23 aylik bir oglum var daha once yemek yémemesiyle alakali bir konu acmistim zaten bilmem bu tekrar gibi mi olur ama bu seferki sorum daha farkli pekmezdi balik yagiydi falan derken tam bir istah acilmasi olmasada iste cizgi filmle sevdigi oyuncaklarla falan birazda olsa biseyler iyiyo ama gelgelelim kuru seyler varsa yoksa makarna, pilav bide yogurt hergün hergün ben pisirmekten biktim o yemekten bikmadiöglenleri mutlaka bi corba cesidi yapiyorum zar zor bi kac kasik iyiyo ama ben aksmalari kendimize yaptigim yemeklerden yesin istiyorum sebzesi,eti falan sanki eksik esleniyo vitamin alamiyoama o yaptigim sulu yemegi tatmiyo bue denese begenmedi derim ama resmen görünce hayir diyo ve agzina sürmüyo.salcali yeme nedir daha bilmez sebze nedir henuz tanismadi baska cocuklari görüyorum resmen uzuluyorum ellerinde biseyler alip kemiriyolar ne guzel benim odlum havucu alip agzinde rendeler bi guzel sonra oldugu gibi cikartirne yapacagimi sasirdim hic biseyi fazla gelmiyo ama su yemek yemeye oturunce resmen sinirden aglamak istiyorumbana bi oneriniz varmi nasil alistirabilirim sulu yemeklere yada pilavin makarnanin degisik cesitlerini söyleyin en azindan

benimde kızım şubatta 4yaşına girecek hiç sebze yemeği noğut kuru fasulye -peynir yemiyo tadına dahi bakmıyo 1buçuk yaşına kadar çok güzel yiyordu ne versem daha sonra yemez oldu oyunla falan ıspanağı falan yediriyordum şu an kesinlikle yemiği sevdiği çorbaları dahi yemez oldu vitamin kullandığım zamanda iştahı açılıyor ama yine istediği şeyleri yemek istiyor .
ya makarna ya köfte yada çokokremli ekmek yemek istiyor yemediği şeyleri yine yemiyor. bir türlü ikna edemiyorum .
bu duruma çok üzülüyorum her gün ne yedireceğim diye düşünmekten bıktım .. nasıl alıştıracağız yemeğe

Son düzenleme:
Ayni durumdayiz yani nasil alisacaklar bilmiyorum .benim oglumda yasina kadar cok guzel yiyodu herseyide yedirdim yani kuru fasulyesinden mercimegine kadar ama bi ara rahatsizlandi ates falan olunca yemeden icmeden kesildi hastadir düzelir falan derken 2 yasina geldi ve o hastaliktan beri resmen huyu suyu degisti cocugun,tabaginda yemek görmek bile istemiyo dedigin gibi insan ne yapacaginida sasiriyo ,keske eline öyle köftedir patatestir alip yese ama nerde benimki daha kiymanin tadini bile bilmez,corbasiyna kiyma falan koyuyorum bazen blendirdan cekiyorum yer diye ama molekullerine ayrilmis kiymayi bile secip cikariyo icinden.Resmen sinir sistemim bozuluyo bu yemek yeme yuzunden.Careside yok sanirim allah yemek yemeyen cocuklarin annelerine sabir versin ne diyeyim

benim oğlumda iştahsız ama sizinkiler kadar değil.allah kolaylık versin.çok zor bi durum.mesela benim oğlum ceviz yemezdi çorbalarına katsam çorbayıda yemezdi. şimdi şöyle yapıyorum.bi tane cevizi ince rendeliyorum içine yarım çay kaşığı kadar bal koyup macun gibi yapıyorum onu elimle veriyorum balıklara bakarken falan.hem tatlı oluyo hem pütürlü olmuyo.kaşık alerjside olduğu için çocuklarda elimle veriyorum.yani farklı yollar deneke lazım.ama tabi yemeyen çocukta ne yapsan yemiyo gerçekten.mesela canım pilav seviyosa içine sebze randelesen yemez mi? ben bulgur pilavını öyle yapıyorum.içine ne sebze varsa rendeliyorum.seviyo öyle oğlum.allah kolaylık versin inşallah...

amin canim allah her anneye kolaylik versin ama yemeyen cocuk annelerine daha cok versin .Bugun bulgur pilavi yaptim mesela evde patlican´vardi tek kalmis onu dogradim icine biber, domates, sogan dedigin gibi aklima ne gelirse koyuyorum icine ama bugun bulgur yarin pirinc pilavi ,öbür gün makarna ,sonraki gun yine basa donuyoruz hep kuru seyler yani ne bileyim ben yaptigim söyle guzel sulu salcali bi patates yemegini ekmegi bana bana yesin istiyorum,cokmu sey istiyorum sanki(

canım çok şey istiyosun :) bizim gibi yiyemezler ki.benim oğlumda yemez öyle.mesela hiç ekmek yemez nerdeyse.kahvaltıda bile.sadece çorbalarda belki.sulu yemekte şöyle yer.kereviz mesela.patates gibi onu yer çatalla.pırasada aynı şekilde.öyle kaşıkla suyuyla sapıyla yemez yani :) önemli olan bence sebze yemesi bi şekilde.ben mesela daha küçükken tarhanasına bile her sebzeyi yapardım.öyle zorlama yani.ama bıkmadan usanmadanda siz yerken onun önünede koy.zamanla alışır.sizden gördükçe.mesela sebze yeme şekillerinden biride sabahları kırep yapıyorum bazen.içine yine ne bulursam randeliyorum :) eliyle onu yemeyiş seviyo öyle.yani düşününce bizimde senin dediğin gibi hep kuru yemiş oluyo. birde ben soru sorayım:) peynir olarak kaşar veriyo musunuz.nbenim oğlum sadece onu yiyo ve çok seviyo.ama hem çok yağlı hemde katkılı olduğu için vermekte terettüt ediyorum.veren var mı acaba?

Evet canim oglumun tarafindan bakarsam cok sey istiyorumsuyunada banmasin onuda gectim icindeki pateteside yemiyo canim yaaaayani bende sebze yemesini istiyorum acikcasi ne bileyim yaptigin yemekten alir yanina pilavi koyarsin yada sevdigi bi sekilde yedirirsin bu icine salca su girmis hic bisey yemiyo.Herseyi seciyo yani krep yapiyorunm ama sade olarak onuda peynirle falan iyiyo ama icine minicik ispanak girsin agzina sürmez.Soruna gelince ben ogluma peynir veriyorum canim beyaz ,kasar,tulum o tür seyleri severek yer .Bide garip bi cocuknormalde agzina yumurta sürmez bende yemiyo diye bugun sadece kendime hasladim bi yumurtayi yedi yaaa sevineyimmi uzuleyimmi bilemedim yani gecenlerdede babasinin rafadan yumurtasini yedi ama onun icin özellikle yapsam agzina sürmez

benimde oğlum yemiyordu.11 ayında yememeğe başladı arka dişler çıkarken taa ki 2 yaşına kadar..sinir harpler yaşadım.yemek saati gelince sırtıma bıçaklar saplanıyordu resmen.ellerim titriyordu sinirden yedirmeye çalışırken.ağzını açmaz,tutar tutar çıkarır falan.bu yaz 2 yaşına girdi(şu an 28 aylık) ve 2 kilo kadar verdi yazın.yok dedim kendi kendime üzülmiycem artık,herkesin çocuğu iri olacak diye bir kaide yok ya dedim kendime ve kendimi eskisi gibi sıkmamaya başladım.(pekte başarılı olamadım gerçide,oluyormuş gibi görünmeye çalıştım desek daha doğru olur::))
bir gün eczaneye başka bişeyler almaya gitmiştim,eczacı bayanı tanıyorum.oğlun nasıl falan dedi ,nasıl olsun aynı işte yemiyor yine dedim.oda kendi çocuğunun da aynısı olduğunu ama yeni çıkan bir vitaminle (bitkisel) şimdilerde babannesinin peşinden yemek diye dolaştığını falan anlattı.pekte inanamadım satış politikası olabileceğini düşünerek ama aklımda kalmasın diye aldım.maşallah diyeyim benim o yemeyen oğlum her şeyi yer oldu.aynen sizinkiler gibi pilav makarna ve sütlaçtan başka bişey yemeyen çocuğum sulu yemekler,çorbalar,et vs..ne aklınza geliyorsa.hatta abartmıyorum salata yaparken ben yıkadığım marul yapraklarını maydonozları alıp kemdiriyor.içimden bin kere dua ettim eczacı bayana..burdan ilaç adı vermek doğrumu bilmiyorum ama yazayım.eğer doğru değilse silerler tekrar zaten adminler..
fer&B multivitamin şurubun adı.muz tadında ve kokusunda.her yaş gurubunda kullanılıyormuş.bağışıklığıda güçlendiriyormuş.oğlum şu ana kadar hiç hasta olmadı şükür.inşallah bu kışı hasta olmadan atlatırız..tabii sizlerde...

Son düzenleme:
Ayy canim cok sagol bide bunu deneyelim bakalim tabi once bi arastirayim yan etkisi biseyi varmi acaba zaten yakinda ntr yede gelicem alirim hemen insallah ise yarar

canim ben bu yazdigin surumu netten arastirayim dedim ama ilgili hicbisey bulamadim adi tam olarak bumudur yani yoksa bi yanlislikmi var :44:ve normal eczanelerden bulabilirmiyim?

bizde aynı durumdayız..benimde 22 aylık oğlum var..sadece kuru şeyler yiyiyor..işte şiş tavuk veya fıerında tavuk bud,tamamen sade olması lazım..sade makarna,patates kızartması.nutellalı ekmek,waffle,hamurkızartmaları ve gözleme,tost,bir kaç meyve çeşidi,,bunların dışında hiç bir şey yemiyor..kafayı yedim artık ona hergün ne pişireceğim diye?köfte falan ağzına sürmez..zaten yemeklerin tadına bile bakmıyor..geçen gün tv izlerken farkettirmeden 1-2 bezelye verdim ağzına...hemen tükürdü ağzındakini ,birde mendille dilini sildiriyor bana...sağlıklı beslenemiyor diye çok üzülüyorum..nasıl alıştıracağımı bilmiyorum..oysa 1 yaşından önce herşeyi yiyiyordu..bir yaşından sonra dişler gelmeye başladı..üstünede 6.hastalık geçirdi...o zamandan bu yana yeiyor...tadına bile bakmıyor yemeklerin..ama şu şurubu bende bi denemk istiyorum..ona farklı bişeyler yedirmek için baya bi uğraşıyorum işte tabağındaki yiyeceği süslüyorum bazen hazır yiyecek kutularının içine koyup dışardan sipariş etmiş gibi getiriyorum önüne,,,bu şekilde bir dilim ev pizzası yedirebildim,,,birde sıkma ballı portakal suyu içirebildim..hazır cam meyve suyu şişesine doldurdum sıkma portakal suyunu hazır sanarak içti,,birde sütü hiç bir şekilde içiremedim..hiç sevmiyor..onun yerine ayran içiyor ama oda az..peynirde işte poğacaların içinde kaşar olarak yiyiyor..diğer peynirleri ağzına sürmüyor zaten...

ben oturup ağlamalıyım sanırım.sizinkiler en azından yaşına kadar yemiş.kızım 1 ay sonra 1 yaşına girecek,3. ayında beri korkunç bir iştahsızlıkla mücadele ediyorum.7.,8. aya kadar sadece uykusunda biberon vererek doyurdum,bütün hayatımız uykuya endeksliydi.ek gıdaya geçişimiz çok zor oldu,şimdi de arada yer arada yemez,yediği zaman da reklamla oyuncakla kandırarak yediririm.tek besinimiz çorba.yaşıtları normal şeyler yemeye başladı,biz kahvaltıda bulamaca bile yni başlayabildik,o da labne pynir (diğerini her türlü öğürüyor) ,küçük olduğu için bıldırcın yumurtası sarısı ve ceviz...kaşık mamasına katıp yediriyorum.acıkma duygusu yok,5,6 saat aç durur,karnı guruldar ama reklama bakmadan yemez.hayal bile edemiyorum oturup isteyerek yediği günleri.yine iyi kötü ben doyurabiliyorum,başkasının elinden asla yemiyor.işe başlayamıyorum,ama iznim bittiğinde ne olacak bilmiyorum

inanırmısın sanki benim kızımı anlattın arkadaşım bizde 31 ocakta 3 biticek ama yemek aslaaaa kafayı sıyırıcam artık

arkadaşım şuruba bende baktım ama yok malesef lütfen tam isim yazarmısın bizde sana duacı oluruz

benim oğlumda yemez mesela yumutayı sever yediği bikaç şey arasındadır, yumurtadan iki çatal yediriyorum sonra sulu yemek çorba vs sıkıştırıyorum araya yani iki çeşiti aynı anda yiyor bu yöntem bizde genelde işe yarar tabi tv karşısında

.iştah için octamar ve zinc c önerdiler bana ...ama bilmiyorum etkili olurmu?artık oğlumun yemek yemesiyle uğraşmaktan tükendim..her yemek saati savaş var...zorlada yedirmek istemiyorum...kendi sevdiklerini yiyiyor ama sağlıklı değil,,yedikleri papates kızartması,hamur işleri makarna falan..birde aburcubur..paketli olan herşeye bayılıyor...hatta bir kaç defa evde yaptıklarımdan onların kutusuna koyup yedireyim dedim. ama öylede anladı yemedi,bir tek meyve suyunu öyle içiebildim...evde sıktığım portakal suyunun içine bal katıp meyve suyu şişesine dolduruyorum,yoksa evde sıktığım meyve sularınıda içmiyor...

arkadaşın bahsettiğin vitaminde şu olsa gerek
http://milenyumfarma.com.tr/index.php?urun=fernb2

Son düzenleme:
kizlar bu sorunu tamamiyle cözdüm diyemem ama oglum biraz daha iyi diyebilirim bi cok kisiye göre az ama bana göre istahi biraz olsun artti:)Uygulamasi cok zor biliyorum ama ben sunun farkina vardim ki ben ye dedikce o yemiyor üstüne gittikce ters etki yapiyo ve yasi itabiriyle kendi kendine biseyler yapma cabasi icinde önüne bi bez yayiyorum(bu arada yemek masasi var ama oglum cok hareketli o bile sikici onun icin,sinirlari sevmiyo anladim k)istedigin gibi ye diyorum inanin ki daha istahla iyiyo hatta agzina sürmedigi seyleri bile iyebiliyo bazen.Mesela bugun yagda yumurta yapmistim onu yedi benim icin bi mucize diyebilirim size.Yani demek istedigim serbest birakin yesin,döksün,sacsin yada mevcut duzenden baska bi duzene gecin ona enteresan gelicek bisey yaratin ben koltugun uzerine bi battaniye yaydim köseyi onun yeri yaptim oturtup uzerine yine bir örtü seriyorum tabagini koyuyorum ister elle ister catalla ister kasikla nasil isterse oyle iyiyo ama sonuc olarak tabak bitiyo en önemlisi bizim icin bu sanirim:)Lütfen cok titizlenmeyin öyle yada böyle evlerimizi silip süpürüyoruz camasir yikiyoruz dimi bari batirsinlarda yikansin .Umarim sizlerde asarsiniz (Tabi bende astim diyemem ama,eskiye nazaran cok daha iyi nazar degmesin)Bol istahli cocuklar diliyorum hepinize....

canım biraz olsun yemeye başlamasına sevindim..darısı başımıza...beniö oğlum farklı çeşit bir makarna yapayım onu dahi yemez...hep aynı tür makarna olaçak..tabakta farklı bişey gördümü tabaağın yanına bile yaklaşmıyor..bende bi deneyeyim bakayım...kendi haline bırakayım..görümcemde bana..yemediğinde kaldır yemeği önünden hiç bişey verme öğlen yine aynı yemeği koy önüne dedi...eninde sonunda açlıktan yer dedi..sadece biraz sabretmen lazım dedi..onun çoçukları hiç yemek seçmez maşallah..ama ben kıyamıyorum işte...çok zpor böyle çoçuk...

Insallah canim hepimizin bebeislerinin istahi acilir inan o yedikce seve seve yemek yapiyorum .Dedigim gibi o kadar harekete ragmen oglum yine az iyiyo ama eskiye nazaran cok daha iyi sahip olman gereken tek sey SABIR.Önce sevdigi seyleri yaparak koy onune yay bi örtü döke saca kendi istedigi gibi istedigi kadar yesin sana tavsiyem bide porsiyonlarini kücük tut o tek basina iyip bitirince alkisla,öp,sev,aferin de yada ödül ver falan sen öyle yaptikca onunda daha hosuna gidiyo.Ben simdi ogluma koltugun kösesini ayirdim orasi onun yeri bide onun icin ayirdigimiz bi mutfak bezimiz var simdi anneyle Eren kahvalti edicek dimi oglum diyorum ama bana yardim etmen lazim bezini al yerine otur ben hemen geliyorum falan deyince oda bayaa bi havalara giriyo:)Kosa kosa yerine gidip oturuyo hemen hemende onune ne koyarsam bitiriyo sonra bezini toplayip tamaaaam bittiiiii deyip kendini alkisliyo falan.Sanada tavsiyem sabirli ol kendi haline birak bunu yemek istermisin diye teklif et hayir derse sakin ikinciye sorma tamam o zaman de ve birak inanki üstüne gittikce tam tersi oluyo.Zamanla düzelicektir.

canım benim ya seni çok iyi anlıyorum ama haline şükret..benim oğlum 25 aylık daha makarnanın tadını bilmez..hiç bir meyveyi yemez,yoğurt sebze yemekleri,pilav vs.. hiçbirini yemez...kilosuda düşük..doktor sabret aç kalınca yer ısrara etme diyor ama içim elvermiyor aç kalmasına...zaten benimki nasıl bi çocuk anlamadım aç bıraksam daha çok memnun olur..uykularım kaçıyor..sadece tek sevdiği süt..onu içtiğine de şükrediyorum napıyım.hala biberonla besleniyor,daha tuvalet eğitimide var...off offff Allah bütün annelere sabır ve güç versin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…