amin canim allah her anneye kolaylik versin ama yemeyen cocuk annelerine daha cok versin .Bugun bulgur pilavi yaptim mesela evde patlican´vardi tek kalmis onu dogradim icine biber, domates, sogan dedigin gibi aklima ne gelirse koyuyorum icine ama bugun bulgur yarin pirinc pilavi ,öbür gün makarna ,sonraki gun yine basa donuyoruz hep kuru seyler yani ne bileyim ben yaptigim söyle guzel sulu salcali bi patates yemegini ekmegi bana bana yesin istiyorum,cokmu sey istiyorum sanki(
benimde oğlum yemiyordu.11 ayında yememeğe başladı arka dişler çıkarken taa ki 2 yaşına kadar..sinir harpler yaşadım.yemek saati gelince sırtıma bıçaklar saplanıyordu resmen.ellerim titriyordu sinirden yedirmeye çalışırken.ağzını açmaz,tutar tutar çıkarır falan.bu yaz 2 yaşına girdi(şu an 28 aylık) ve 2 kilo kadar verdi yazın.yok dedim kendi kendime üzülmiycem artık,herkesin çocuğu iri olacak diye bir kaide yok ya dedim kendime ve kendimi eskisi gibi sıkmamaya başladım.(pekte başarılı olamadım gerçide,oluyormuş gibi görünmeye çalıştım desek daha doğru olur::))
bir gün eczaneye başka bişeyler almaya gitmiştim,eczacı bayanı tanıyorum.oğlun nasıl falan dedi ,nasıl olsun aynı işte yemiyor yine dedim.oda kendi çocuğunun da aynısı olduğunu ama yeni çıkan bir vitaminle (bitkisel) şimdilerde babannesinin peşinden yemek diye dolaştığını falan anlattı.pekte inanamadım satış politikası olabileceğini düşünerek ama aklımda kalmasın diye aldım.maşallah diyeyim benim o yemeyen oğlum her şeyi yer oldu.aynen sizinkiler gibi pilav makarna ve sütlaçtan başka bişey yemeyen çocuğum sulu yemekler,çorbalar,et vs..ne aklınza geliyorsa.hatta abartmıyorum salata yaparken ben yıkadığım marul yapraklarını maydonozları alıp kemdiriyor.içimden bin kere dua ettim eczacı bayana..burdan ilaç adı vermek doğrumu bilmiyorum ama yazayım.eğer doğru değilse silerler tekrar zaten adminler..
fer&B multivitamin şurubun adı.muz tadında ve kokusunda.her yaş gurubunda kullanılıyormuş.bağışıklığıda güçlendiriyormuş.oğlum şu ana kadar hiç hasta olmadı şükür.inşallah bu kışı hasta olmadan atlatırız..tabii sizlerde...
benimde kızım şubatta 4yaşına girecek hiç sebze yemeği noğut kuru fasulye -peynir yemiyo tadına dahi bakmıyo 1buçuk yaşına kadar çok güzel yiyordu ne versem daha sonra yemez oldu oyunla falan ıspanağı falan yediriyordum şu an kesinlikle yemiği sevdiği çorbaları dahi yemez oldu vitamin kullandığım zamanda iştahı açılıyor ama yine istediği şeyleri yemek istiyor .
ya makarna ya köfte yada çokokremli ekmek yemek istiyor yemediği şeyleri yine yemiyor. bir türlü ikna edemiyorum .
bu duruma çok üzülüyorum her gün ne yedireceğim diye düşünmekten bıktım .. nasıl alıştıracağız yemeğe
benimde oğlum yemiyordu.11 ayında yememeğe başladı arka dişler çıkarken taa ki 2 yaşına kadar..sinir harpler yaşadım.yemek saati gelince sırtıma bıçaklar saplanıyordu resmen.ellerim titriyordu sinirden yedirmeye çalışırken.ağzını açmaz,tutar tutar çıkarır falan.bu yaz 2 yaşına girdi(şu an 28 aylık) ve 2 kilo kadar verdi yazın.yok dedim kendi kendime üzülmiycem artık,herkesin çocuğu iri olacak diye bir kaide yok ya dedim kendime ve kendimi eskisi gibi sıkmamaya başladım.(pekte başarılı olamadım gerçide,oluyormuş gibi görünmeye çalıştım desek daha doğru olur::))
bir gün eczaneye başka bişeyler almaya gitmiştim,eczacı bayanı tanıyorum.oğlun nasıl falan dedi ,nasıl olsun aynı işte yemiyor yine dedim.oda kendi çocuğunun da aynısı olduğunu ama yeni çıkan bir vitaminle (bitkisel) şimdilerde babannesinin peşinden yemek diye dolaştığını falan anlattı.pekte inanamadım satış politikası olabileceğini düşünerek ama aklımda kalmasın diye aldım.maşallah diyeyim benim o yemeyen oğlum her şeyi yer oldu.aynen sizinkiler gibi pilav makarna ve sütlaçtan başka bişey yemeyen çocuğum sulu yemekler,çorbalar,et vs..ne aklınza geliyorsa.hatta abartmıyorum salata yaparken ben yıkadığım marul yapraklarını maydonozları alıp kemdiriyor.içimden bin kere dua ettim eczacı bayana..burdan ilaç adı vermek doğrumu bilmiyorum ama yazayım.eğer doğru değilse silerler tekrar zaten adminler..
fer&B multivitamin şurubun adı.muz tadında ve kokusunda.her yaş gurubunda kullanılıyormuş.bağışıklığıda güçlendiriyormuş.oğlum şu ana kadar hiç hasta olmadı şükür.inşallah bu kışı hasta olmadan atlatırız..tabii sizlerde...
kizlar bu sorunu tamamiyle cözdüm diyemem ama oglum biraz daha iyi diyebilirim bi cok kisiye göre az ama bana göre istahi biraz olsun artti:)Uygulamasi cok zor biliyorum ama ben sunun farkina vardim ki ben ye dedikce o yemiyor üstüne gittikce ters etki yapiyo ve yasi itabiriyle kendi kendine biseyler yapma cabasi icinde önüne bi bez yayiyorum(bu arada yemek masasi var ama oglum cok hareketli o bile sikici onun icin,sinirlari sevmiyo anladim k)istedigin gibi ye diyorum inanin ki daha istahla iyiyo hatta agzina sürmedigi seyleri bile iyebiliyo bazen.Mesela bugun yagda yumurta yapmistim onu yedi benim icin bi mucize diyebilirim size.Yani demek istedigim serbest birakin yesin,döksün,sacsin yada mevcut duzenden baska bi duzene gecin ona enteresan gelicek bisey yaratin ben koltugun uzerine bi battaniye yaydim köseyi onun yeri yaptim oturtup uzerine yine bir örtü seriyorum tabagini koyuyorum ister elle ister catalla ister kasikla nasil isterse oyle iyiyo ama sonuc olarak tabak bitiyo en önemlisi bizim icin bu sanirim:)Lütfen cok titizlenmeyin öyle yada böyle evlerimizi silip süpürüyoruz camasir yikiyoruz dimi bari batirsinlarda yikansin .Umarim sizlerde asarsiniz (Tabi bende astim diyemem ama,eskiye nazaran cok daha iyi nazar degmesin)Bol istahli cocuklar diliyorum hepinize....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?