Çocuk Hastalıkları oğluma sondalı ultrason çekilecek.. yardım..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

1tanelerimozi

ömrümün manası..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
1.193
1
0
Bursa
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
oğlumda tekrarlayan idrar yolu enf var..
3 kez idrar kültüründe bakteri üremesi çıktı doktorumuz 15 gün sonra gelin tekrar bakalım sondalı film çekeriz dedi..
internette araştırdım biraz ve çok korkmaya başladım..
idrar geri kaçıyorsa eğer böbrek yetmezliğine kadar gidiyormuş
yardım edin ne olur çok korkuyorum.
aranızda böyle bi sorunla karşılaşan var mı??

cnm önceliklke geçmiş olsun benim kızımd a10aylık 2ayda bir tekrarlıyo igne yada antibiyotikle düzeliyo ama hiç sondalı film çekicez demediler acaba neden şüphelendilerki bizdede üreme oluyo 10-12tane lökosit eritsosit oluyo hep

bize doktorumuz bezi kesmemiz lazım ama çok erken dedi kesemeyiz idrarının zamanını bilemez bebek dedi silmeden yada başka bişiden değil bebegin idrar torbası mikrop üretiyo dedi

ah canım benim bilmiyorum ki neden dedi.
idrar kaçışı varsa böbreklere zarar vermiş mi diye bakacak sanırım..
antibiyotik kulllandık iğne kullandık geçmedi bir türlü..

cnm kötü düşüğnme evet bu idrar yolu geçmediginde bu olasılık var evet ama tedavi edilmezse var çok şükür bizler farkediyo bebeklerimizi doktora götürüyoz hayırlısı yavrun hakkında inşalla bi şi yoktur problem olcak

cnm benim çok geçm,ş olsun inşallah düzelir
cnm ii düşünelim ii olsun herşey dualarım seninle

sağolun kızlar dua edin ne olur...

canım sıkma canını böbrek yetmezliği çok ileri safhalar
musyasın dediği gibi doktora götürüyorsun ilaç kullanıyorsun sürekli takipte
Allah korusun aklına böyle şeyler getirme
zaten hep internetten bakıp kendimizi korkutuyoruz böyle durumlarda

canım çok geçmiş olsun ama internetten bakıp bakıp kuruntu yapma ara dr sor kfamda soru işaretleri var neden istediniz nasıl yapılacak diye kendi kendini yeme yani.inşallah hiçbir sorun çıkmaz.

canım geçmiş olsun yeniden. sondalı ultrason ile ilgili bilgim yok.idrarın geri kaçması da nasıl oluyomuş,ilk defa duyuyorum. idrar yolu enfeksiyonu için erkek cocuklarında sünnet iyi oluyor sanırım. doktorunla sünneti bi konuş istersen.

Canım geçmiş olsun. İnşallah kötü bi şey çıkmaz . İyi düşün iyi olsun canım. Alah yardımcınız olsun

canım çok geçmiş olsun ama internetten bakıp bakıp kuruntu yapma ara dr sor kfamda soru işaretleri var neden istediniz nasıl yapılacak diye kendi kendini yeme yani.inşallah hiçbir sorun çıkmaz.

teşekkür ederim kızlar
siz olmasanız ben ne yaparım bilmem.
herşey ömürün 250 gr almasıyla başladı
dr şüphelendi idrar kültürü istedi bakteri çıktı ilaç verdi
tekrar tahlil yaptırdık yine bakteri çıktı iğne verdi tekrarlarsa sondalı film çekeceğiz idrar böbreklere kaçmış mı bakacağız dedi.
ve kötü haber bugün yine tatlil sonuçlarında bakteri çıktı aratık ilaç veremeyiz dedi dr..
15 sonra sondalı film çekip bakacağız
ama ben bu 15 günü nasıl geçiririm bilmem..

canım cok gecmıs olsun...
iyi olucak inşallah ömür.
netten bakıp kendını korkutma ya olur olmaz hersey yazıyo nette bakıp bakıp paronayak oluyoruz!

canım.. benim kızımda da çok minikken enfeksiyon çıktı,antibiyotik kullandık..5 aylıkken yine oldu,yine antibiyotik kullandık..şimdi yine aynı sorunla karşı karşıyayız...en büyük belirtisi biz de kilo alamama..bu ay kilo vermiş kuzum..

dr. kakadan bulaştığını söylüyo..o kadar dikkat ediyorum..ama 1 yaş öncesi sık karşılaşılan bi durummuş..iğne vercekti vazgeçti..şu an suprax kullanıyoruz

yarın öğlen biz de sondalı ultrasona sokucaz kızımı.. nasıl bişi bilmiyorum bu da canımı sıkıyo..sana burdan yazarım yarın..

dr muzun dediğine göre idrar yollarında kaçak varsa idrarın % 99 u beze,% 1 i böbreklere gidermiş..işte o yüzde 1 böbreklere zarar veriyomuş..kaçağın boyutuna göre bazı durumlarda ameliyat gerekebiliyormuş...

inşallah bizim de sizin de ciddi bi sorunumuz yoktur:Saruboceq:

canım benim bizde kullandık suprax ama geçmedi meret bir türlüi
inşallah iyi olacak yavrularımız..
yarın seni bekleyeceğim dört gözle.
ve inşallah iyi sonuçlarla geleceksin...
allah emanet olun..

canım benim bizde kullandık suprax ama geçmedi meret bir türlüi
inşallah iyi olacak yavrularımız..
yarın seni bekleyeceğim dört gözle.
ve inşallah iyi sonuçlarla geleceksin...
allah emanet olun..

meraba canım..ben iyi hbr lerle dönemedim malesef..sondalı ultrason kısa bi işlem,sonda takılırken ağlamadı kızım,yanındaydım elini tuttum.. ama röntgen çekilirken içeriye sıvı zerk ettiler,o zamn çok ağladı..çişini yapıp sıvıyı atınca rahatladı..biraz idrarında kan vardı ama dr. sonda tahriş etmiştir önemli değil dedi..

film sonucunda zerk edilen sıvı böbreklere gidiyosa idrar da gidiyo demekmiş..bizim 2 böbrekte de kaçak var malesef..4 kademeden 3. imiş..

şu an suprax a devam..1 hafta sonra bitince sadece gece yatmadan önce verilen başka bi antibiyotiğe geçicez,bu yeni enfeksiyon oluşumunu engellemek içinmiş...ilacın 3. günü batın ultrasonu istedi doktor,enfeksiyonun böbreklere zarar verip vermediğini anlamak için..gerçi çok şükür şimdiye kadar ateşli bi hastalık geçirmedi ama inşallah bu enfeksiyon böbreklere zarar vermemiştir

ilaçla %80 iyileşiyomuş,iyileşmezse 18-20 aylıkken ameliyat dedi..çünkü ilerde böbrek yetmezliğine,kızlarda hamileyken düşüklere sebep olabiliyomuş..ameliyat ise öyle karın,barsak yarark değil endoskopi yoluyla yapılıyomuş ve toplamda 35 dk. sürüyomuş..inşallah gerek kalmaz da..

endişe etmemeli ama hafife alınmamalı dedi doktor..bizden her ay idrar tetkik ve kültürü yaptırmamızı eğer bakteri üremesi olusa hemen gelmemizi istedi..

cnm çok geçmiş olsun çok üzüldüm melegimiz için rabbim şifasını versin bende panikledim burdaki gerizekalılar okadar tekrarlıyo idrar yolu enfeksiyonu hep igneyle ilaçla kesiyolar acaba bizlerdede böyle sorun çıkabilirmiki 3ayda bir enfeksiyon tekrarlıyo bizdede şuan ne durumda bilmiyom varmı yokmu

bir de bol bol su içir ki mesane yıkansn dedi...

suyun içine oturtup yıkama,havuza,denize sokma dedi..

başka merak ettiğin bişi olursa özelden msj at canım..

rabbim acil şifalar vrsin ikimizin yavrusuna da...

hay allahım yaa ne kadar üzgünüm şuan da bilemezsin..
kötü düşünmek istemiyorum allahım ne olur yardım et..
bebeğim daha çok küçük..
allah yardıcımız olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…