• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Oğluma nasıl davranmalıyım?

femina

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
73
2
286
Adana
4 yaşında bir oğlum var. Birkaç ay önce kreşe gitmek istemiyordu. Okuluna yeni ısındı. Birkaç haftadır okul gösterisinde kendisine verilen rolde dolayı çok mutluydu. Fakat bugün ağlıyarak gelip rolünün başkasına verildiğini söyledi. durup durup hep o rolün kendisinin olduğunu öğretmenine ve arkadaşına kızmamı istiyor. Oğlumun bu olaydan çok etkilenmesinden ve sosyal hayatını etkilenmesinden endişe duyuyorum. Öğretmeni ile görüştüm. Şarkıyı iyi ezberlediğini ama hareketleri tam yapamadığını söylüyor. Bu nedenle başkasına görevi verdiğini söylüyor. Oğlum çok üzülüyor. Oğlumun bu olaydan en az derecede etkilenmesi için nasıl bir yol izlemeliyim. Öğretmenede inanılmaz kızgınım sonuçta nedir bu dans yarışmasımı. Adı üstünde onlar henüz çocuk. Yeni çocuk çok mu iyi dansedecek. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Hergün provaları görüp çocuğum iyice üzülecek. Ne yapmalıyım bilmiyorum bilemiyorum.

Offf ne ..... öğretmenler var. Dilime bir sürü küfür geldi ama , yazamıyorum. Kreşin sonraki dönemi için bir başka öğretmene geçin bence. Ama acil olarak oğlunuzu toparlamak lazım yazdığınız gibi. Kreşteki pedagog ile görüşün bence , bu aşamadan sonra aynı rol olmasada kısa sürede hazırlanabileceği bir rol verilmesi uygun olabilir. Okul da bir şekilde arkadaşlarının yanında onore edilmeli diye düşünüyorum. Pedagog daha iyisini söyler tabii ki.

Sizin için de zor bir durum kolay gelsin.

4 yaşında bir oğlum var. Birkaç ay önce kreşe gitmek istemiyordu. Okuluna yeni ısındı. Birkaç haftadır okul gösterisinde kendisine verilen rolde dolayı çok mutluydu. Fakat bugün ağlıyarak gelip rolünün başkasına verildiğini söyledi. durup durup hep o rolün kendisinin olduğunu öğretmenine ve arkadaşına kızmamı istiyor. Oğlumun bu olaydan çok etkilenmesinden ve sosyal hayatını etkilenmesinden endişe duyuyorum. Öğretmeni ile görüştüm. Şarkıyı iyi ezberlediğini ama hareketleri tam yapamadığını söylüyor. Bu nedenle başkasına görevi verdiğini söylüyor. Oğlum çok üzülüyor. Oğlumun bu olaydan en az derecede etkilenmesi için nasıl bir yol izlemeliyim. Öğretmenede inanılmaz kızgınım sonuçta nedir bu dans yarışmasımı. Adı üstünde onlar henüz çocuk. Yeni çocuk çok mu iyi dansedecek. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Hergün provaları görüp çocuğum iyice üzülecek. Ne yapmalıyım bilmiyorum bilemiyorum.

öğretmen nasıl bu kadar sığ kalmış anlamadım bnde.. ne demek otekı daha ıyı yapıyor?? bırkaç hafta prova yapılan çocuk kenara ıtılmiş..öğretmenın sınıfiçi işlerıne elbet karışmamakla doğru yapmışsınız..fakat kandısıne tessuflerınızı ve yaptığının yanlışlığını anlatmalısınız..ınsın o bulutlardan..

anlamazsa sorarsınız kendısıne de okul ıdaresınede "kendılerı için onemlı olanın ritmik zıplamak mı, yoksa bıreyı pssıkolojık ve fızıksel yonden dengelı yetiştırmek mı" olduğunu..

hakkınızı sızı anlmaz ve çözüm bulmazlarsa mebde arayın yazılı olarak..

herşeyden onemlı olarakta; çocuğunuzu ımkanınız varsa acıl olarak dans ya da spor kursuna yazdırın ve bır resım albumu hazırlayın..onemsedığı bu alanda destek verın..göreceksınız düzeleceğinı..

ne yazık ki bazı meslektaşlarımız kusursuz bir gösteri hazırlayıp ben iyi bir öğretmenim imajı verme çabasındalar ama bu yanlışın farkında değiller maalesef.

Back