Tuvalet Eğitimi Ogluma 5 gündür tuvalet egitimi veriyorum kabiz oldu bir bilgisi olan varmi??

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

tesekkur ederim tavsiyelerin için canim ...nihayet tum çabalarim sonuç verdi ve dun ilk defa ilaçsiz yapabildi çok sevindim...fitilden çok korkuyor "yemeklerini yemessen kakani yapamazsin fitil vermem gerekir annecim" dedim, korkuyla ve zorla yedi sebze yemeklerini arkasindan israrla seftali yedirdim ve bol bol kabizliga iyi gelen minerali bol olan bir su almistim ondan içirdim ve sonuç tuvaletini yapti hemde defalarca....çok sukur Allahima insallah hep boyle devam eder....

hadi gözün aydın minareli fazla olan su hangisiymiş

ben de aynen klozete oturtuyodum,günde 2-3 kez klaka yapan çocuk kabız oldu günlerce yapmadı.fitil işe yaramadı. en son doktorumuz duphalac verdi çopk iyi geldi.
yalnız şeftali tam tersine kabızlık yapar..,ishal tedavisinde kullanılır. kabızlığa iyi gelen,kayısı,kiraz,üzüm ve karpuzdur..bir de incir..
ayrıca bezelye,kabak yemekleri bir de pirinç pilavı yerine bulgur pilavı. bir de sütü günde 1 bardağa indirdik,ciddi kabızlık yapıyo..

bu yüzden tuvalet eğitimim yarıda kaldı,ne zaman başlıcam Allah biri.

hayir canim sut ve seftali kabizlik yapmiyor doktorumuz ne kadar yer içerse iyi dedi bizede...ozellikle sut bagirsaklari yumusatip hemen hareketlendiren bir gida....
sen kac gundur ugrasiyorsun tuvalet egitimi için kac yasinda cocugun??

Allah sana ve tum annelerin yardimcisi olsun....bende bu yaz oglumu tuvalete alistirmak istedim kakasini klazote yapana kadar cok hevesliydi her tuvalete oturttugumda hevesle oturdu ne zamanki kakasini tuvalete yapti birdaha oturmak istemedi simdi kakasini yapacagi zaman hadi tuvalete gidelim diyorum istemiyor kakanimi yapiyorsun diyorum hayir diyor(demeye calisiyor) acaba daha erkenmi oglum icin oglum 21 aylik sizin cocugunuz ne kadarlik?
birde sutun sogugu ishal sicagi kabiz mi yapiyordu ne, yada tam tersiydi
kabizliga armut iyi geliyor

ben sütü ilik veriyorum zaten , normalde bez baglarken surun arkasindan hemen kaka yapardi ama su anki durum kesinlikle farkli bir durum...korkuyor desem korkmuyorda ...evet ilk kaka yaptiginda 6 gun kakasini yapmamisti lavmanla yaptirabilmistik çok biriktigi ve sertlestigi için çok zorlanmisti ve aci çekmisti yaparken o yuzden korkmustu , ama sonraki seferlerde alisti hatta hadi bay bay yapalim kakaya annem diyordum o da kakasini yapip bay bay kaka deyip sifonu cekiyordu...korkmuyor artik ama yinede tutuyor, doktor bu yaslarda çok SIK gorulen bisey bu durum kafaniza takmayin ilaclarina devam edin dedi....ama tabi anneyiz bisey yapmadan bekleyemiyoruz canimiz aciyor onlarin cani yandiginda...
senin oglun daha kucuk belki tam hazir olmayabilir tuvalet egitimine...ben gecen sene bu zamanlar 19 aylikken denedim 2 hafta alistiramadim ilk gunden sonra birkac gun soyledi ama sonra birgun çisini yaparken pipisini gorunce korktu ve her cisini yapista pipisini SIKIYORDU ve agliyordu...psikolojisi bozulmaya baslamisti bende kestim tuvalet egitimini...bu sene ise hemen ogrendi masallah...ilk gun den sonra hep soyledi demekki gecen sene hazir degilmis....su anda oglum 33 aylik 32 aylikken alisti tuvalete yani gecen ayin son haftasi canim....

tuvalet eğitimi 15. aydan itibaren verilmeli küçükken daha kolay oluyor inan büyüdüklerinde kakalarını yapmıyorlar kabız oluyorlar bence başla biraz uğraşacaksın ama kurtulacaksın o tuvalete gidince ödüllendir bak nasıl alışacak

evet buyuduklerinde kabiz olduklarinda dogru ama kucukken tuvalet egitimi kesinlikle daha zor...kucuk olduklari için anlayamayabiliyorlar yada unutuyor altlarina yapiyorlar cogu zaman....tutamiyorlar en uygun yas 2 yas ve sonrasi kesinlikle, zaten uzmanlarda boyle soyluyor...ben gecen sene oglum 19 aylikken çok ugrastim 2 haftadan fazla ne çabalar sarfettim ogrenemedi...ilk 3 gun ogrendi sonra soylemek istemedi ,agliyordu tuvaletini yaparken, geceleri uykusunda falan...psikolojisi bozulmustu cocugun bende vazgectim bu sene tekrardan basladim 1 gunde ogrendi....

ben ugrasmaya raziyim ama oglum birkere tuvaleye yapti kakasini korktu galiba,oncede kakasini yaparken kendi haber veriyordu ama simdi yaparken oglum kakan varmi diyorum yok diyor hadi gel tuvalete yapalim diyorum olmaz,hayir diyor goturmek istedigimde inatladiyor bende erteledim tuvalet egitimini biraz korkusu gecsin diye......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…