• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Ogluma 5 gündür tuvalet egitimi veriyorum kabiz oldu bir bilgisi olan varmi??

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
meraba arkadaslar bilgisi olan yardimci olsun lutfen!!!!
ogluma tuvalet egitimi veriyorum 5 gundur korkudanmidir nedir kabiz oldu kakasini yapmiyor artik normalde gunde en az 2-3 kere yapan çocuk 5 gundur yapmiyor...fitil aldim normalde çok iyi gelir hemen yaptirirdi onlada yapamadi...bol bol su , meyve suyu, lif içeren gidalar, meyve ve sebze veriyorum ama olmuyor olmuyor çildiricam...psokolojik sanirim ne yapsam sasirdim...bir fikri veya önerisi olan varmi acaba aranizda

boyle bir baslik var mı diye bakmak icin girdim ve senin baslıgını gordum
biz de kızıma 10 gun oldu wc egitimine baslayalı...32 aylık..bugune kadar kabız olmayan kız 10 gundur kabız. 10 gunde sadece 2 kucuk ve cok katı parca cıkardı.dr duphalac diye bi surup verdi. dusunmekten basıma agrılar giriyo benim de. sanırım kısır donguye girdik. korkuyo yapmıyo yapmadıkca kaka icerde sertlesiyo, sertlestikce kabız oluyo...

boyle bir baslik var mı diye bakmak icin girdim ve senin baslıgını gordum
biz de kızıma 10 gun oldu wc egitimine baslayalı...32 aylık..bugune kadar kabız olmayan kız 10 gundur kabız. 10 gunde sadece 2 kucuk ve cok katı parca cıkardı.dr duphalac diye bi surup verdi. dusunmekten basıma agrılar giriyo benim de. sanırım kısır donguye girdik. korkuyo yapmıyo yapmadıkca kaka icerde sertlesiyo, sertlestikce kabız oluyo...

evet malesef korktuklari için yapmiyorlar sanirim...oysaki hiç korkutmadim korkacagi tarzda konusmadim ama buyuk bir degisiklikonlar için kolay degil...
ben o gun doktora goturdum 6 gun yapmamisti doktor sasirdi parmagiyla kontrol etti çocugum çiglik çigliga bagirarak agladi :(( çok canim yandi o an ....sonra surup ve lavman verdi lavmandan sonra yapti ama nasil???acilar içinde ,kivranarak bagira bagira :(( Allahim ne zormus inan su ter içinde kaldim kakasini yapmasina yardimci olurken....senin dedigin gibi buyuk ve sert parçalar halinde yapti :(( seninki 10 gun içinde arada 2 kez kendiliginden yapabilmis sansiniz varmis canim...benimkine ne fitil ne surup etki etmedi malesef, insallah birdaha bu duruma dusmez bebislerimiz...:50:simdi nasil duzeldimi kizin?

Son düzenleme:
2.si kendiliginden olmadi surup veriyoruz ondan oldu. 12 gundur kabiz. onlarin haricinde yapmadi daha. suruba devam dedi. yarin da yapmazsa lagman yapicaz. eger 3 gune kadar yapmazsa lagman yapacakmisiz hep. 1 ay boyunca boyle devam edecekmis suruba da devam edicez 1 ay...

akrabamızın oğlu da öyle oldu. korkuyor kakasından. kakam kakam diye ağlıyor. vücudundan bir parça çıkıyor gibi geliyor sanırım

2.si kendiliginden olmadi surup veriyoruz ondan oldu. 12 gundur kabiz. onlarin haricinde yapmadi daha. suruba devam dedi. yarin da yapmazsa lagman yapicaz. eger 3 gune kadar yapmazsa lagman yapacakmisiz hep. 1 ay boyunca boyle devam edecekmis suruba da devam edicez 1 ay...
zavalli yaa :(( benim oglumda 9 gundur kabiz 6. gun lavmanla yapti o gunden sonra bir daha yapmadi...surup bende veriyorum da hiçbir etkisi yok onun onunla hiç yapmadi benimki :(( yemesi içmesi de kesildi yemek yemiyor 3-4 gundur dun sadece 2 biberon sut içti yavrum reddediyor herseyi...en sevdigi seyleri bile yemiyor...su biberonunu elinden dusurmezdi simdi suda içmek istemiyor...dun aksam surubu da içmek istemedi bende zorladim ve feci bir sekilde kustu 2-3 kere :(( esim iyice psikolojisi bozuldu diyor çok uzuluyorum:43:seninkinin yemesi içmesi nasil devam ediyormu yemeye?istahi nasil?
akrabamızın oğlu da öyle oldu. korkuyor kakasından. kakam kakam diye ağlıyor. vücudundan bir parça çıkıyor gibi geliyor sanırım

malesef oyle saniyorlar ...peki kac gun surdu akrabanizin oglunun bu durumu?geçtimi simdi?

kizlar benim durumumda olan yada bir tanidigi bu durumda olan yokmu hiç???ne kadar surecek bu kabizlik durumu fikri olan yokmu???:50:

bence beze geri dön korkuyor
bu onun psikolojisinide etkiler
bezini bağla çocuk rahatlasın

Bence de beze geri dönün ya,yazık ne kadar korkmuş etkilenmiş demek ki.günlerce tuvalete çıkamadığınızı düşünün,karında sertlik şişlik,ağırlık.yemek yememesi de ondan.benim oğlum 30aylık,ama hazır değil henüz,şimdilik denemiyorum.bezini çıkarıp tuvalete,klozete ya da oturaga yaklaştırınca çğılık çığlığa ağlıyor korkuyor.

bence beze geri dön korkuyor
bu onun psikolojisinide etkiler
bezini bağla çocuk rahatlasın

beze dönmekte çözüm degil...
bez bagliyorum tuvaleti geldiginde tuvalete gidip orda yapmak istiyor, beze asla yapmiyor , rahatsiz oluyor...bezine yap oglum dyorum agliyor bu sefer.... bezi taktigimda sadece kilot olarak kullaniyor onu....

Bence de beze geri dönün ya,yazık ne kadar korkmuş etkilenmiş demek ki.günlerce tuvalete çıkamadığınızı düşünün,karında sertlik şişlik,ağırlık.yemek yememesi de ondan.benim oğlum 30aylık,ama hazır değil henüz,şimdilik denemiyorum.bezini çıkarıp tuvalete,klozete ya da oturaga yaklaştırınca çğılık çığlığa ağlıyor korkuyor.

ama benim oglum tuvaleti seviyor azcik çisi gelsin hemen tuvalete kosup klozetin kapagini kaldirip pepenin çisimiz tuvalete sarkisini söylüyor...ve yaparkende seviniyor "bravo bana dimi anne ?" diyor bitince...evet bebegim diyorum alkisliyorum o da alkisliyor ve kalkiyor...bay bay kaka bay bay çis diyor...klozetin kapagini kapatip sifonu çekiyor ve sonra bakiyor gitmismi diye....yani benim oglum tuvalete hazirmis ki daha ilk gunden itibaren soylemeye basladi, tuvalete yapti...ama iste sadece kakasini yapamiyor tek sorun bu...bütün bunlari yapan bir çocuk beze geri döner mi sizce? ve tuvalete hazir degil dermisiniz yinede??

Yok canım eğer bu anlattıklarını yapıyorsa hazır değil diyemem,çocuk hazır,hatta keyif alıyor,eğlence haline getirmiş.bu saatten sonra beze dönülmez,zaten yapmıyormuşta.acaba kabızlığı yüzünden canı yanıyor da o yüzden mi korkuyor sadece.?
Önce barsaklarını boşaltıp rahatlamasını sağlayın,sonra da sürekli yumuşak şeyler vererek kakasının sürekli yumuşak olmasını sağlayın,canı yanmazsa,çok ıkınmak zorunda kalmazsa korkmaz belki.mesela zeytinyağı süper işe yarıyor,eğer verebilirseniz şurup gibi bir tatlı kaşığı aç karnına verip üzerine ılık su verirseniz çok işe yarar.kayısı kompostosu verebilirsiniz,zeytinyağını çorbasına da dökebilirsiniz bolca.çok bilmişlik etmek istemiyorum,sadece çok üzüldüm,çözüm üretmeye çalışıyorum.allah kolaylık versin

zavalli yaa :(( benim oglumda 9 gundur kabiz 6. gun lavmanla yapti o gunden sonra bir daha yapmadi...surup bende veriyorum da hiçbir etkisi yok onun onunla hiç yapmadi benimki :(( yemesi içmesi de kesildi yemek yemiyor 3-4 gundur dun sadece 2 biberon sut içti yavrum reddediyor herseyi...en sevdigi seyleri bile yemiyor...su biberonunu elinden dusurmezdi simdi suda içmek istemiyor...dun aksam surubu da içmek istemedi bende zorladim ve feci bir sekilde kustu 2-3 kere :(( esim iyice psikolojisi bozuldu diyor çok uzuluyorum:43:seninkinin yemesi içmesi nasil devam ediyormu yemeye?istahi nasil?

malesef oyle saniyorlar ...peki kac gun surdu akrabanizin oglunun bu durumu?geçtimi simdi?

bizimkinin normalde de istahi pek yoktu simdi daha kotu tabii. sut verme sut kabizlik yapar...bizde bi gelisme yok hala. tam 2 hafta oldu egitime baslayali..ayni dun duphalac in etkisiyle kiloduna yapti biraz.. bugun yine tik yok. bol bol gaz yapiyo ama kakaya gelince istemiyo yapmak.. cisini yapiyo klozete sifonu da kendisi cekiyo ama is kakaya gelince tik yok

Yok canım eğer bu anlattıklarını yapıyorsa hazır değil diyemem,çocuk hazır,hatta keyif alıyor,eğlence haline getirmiş.bu saatten sonra beze dönülmez,zaten yapmıyormuşta.acaba kabızlığı yüzünden canı yanıyor da o yüzden mi korkuyor sadece.?
Önce barsaklarını boşaltıp rahatlamasını sağlayın,sonra da sürekli yumuşak şeyler vererek kakasının sürekli yumuşak olmasını sağlayın,canı yanmazsa,çok ıkınmak zorunda kalmazsa korkmaz belki.mesela zeytinyağı süper işe yarıyor,eğer verebilirseniz şurup gibi bir tatlı kaşığı aç karnına verip üzerine ılık su verirseniz çok işe yarar.kayısı kompostosu verebilirsiniz,zeytinyağını çorbasına da dökebilirsiniz bolca.çok bilmişlik etmek istemiyorum,sadece çok üzüldüm,çözüm üretmeye çalışıyorum.allah kolaylık versin

bagirsaklarini bosaltip rahatlamasini sagliyorum ilaçla canim ama sonrasi gene husran sadece ilacla yapabiliyor zavallim onu da zorla yapiyor ...yarin yine doktora goturucem buna baska bir cozum bulmam lazim :(( diger dediklerinin hepsini denedim olmuyor malesef :((çok saol ilgilendigin için , fikirlerin içinde ayriyeten tesekkurler canim...Allah razi olsun...

bizimkinin normalde de istahi pek yoktu simdi daha kotu tabii. sut verme sut kabizlik yapar...bizde bi gelisme yok hala. tam 2 hafta oldu egitime baslayali..ayni dun duphalac in etkisiyle kiloduna yapti biraz.. bugun yine tik yok. bol bol gaz yapiyo ama kakaya gelince istemiyo yapmak.. cisini yapiyo klozete sifonu da kendisi cekiyo ama is kakaya gelince tik yok

canim tek sut içiyor onuda içmesse tamamen aç dolasacak su bile çimek istemiyor zorla içiriyorum biraz ...benimkide 12 gun oldu hala durum ayni bugun yine poposunun acidigini soyledi bende fitil koydum yapti ama bagira bagira yine :(( yarin doktora goturucem , sende bekleme belki baska bir çozum yolu gosterir doktorlar canim....

arkadaşlar, 3 yaşında bir kızım var ve ona 3 günde bezden kurtulmayı öğrettim. blogumda anltıyorum. incelerseniz sevinirim.
naturelanne.blogspot.com

Tuvalet eğitimini bırakıp bir süre ara verin. Bebekler hazır olmadan ve aşırı titiz tuvalet eğitimi nedeniyle kabız olurlar. İlerlerse çözümü zorlaşır. Tuvalet eğitimine dair herşeyi ortadan kaldırın, bu konuyu unutturun. Birkaç ay sonra yeniden denersiniz.

3 yaşında bir kızım var ve 3 günde hem gecehem gündüz tuvalet alışkanlığı kazandırdım. konuyla ilgili de blog açtım. xxxxxxxxxxxxxxxx
okursanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar, 3 yaşında bir kızım var ve ona 3 günde bezden kurtulmayı öğrettim. blogumda anltıyorum. incelerseniz sevinirim.
naturelanne.blogspot.com

tesekkur ederim ilgin için canim ama benim oglum 1 gunde ögrendi çisini soylemeyi zaten...ilk gun birkaç kere kaçrdi ama aksama dogru soyleyip tuvalete yapti ertesi gun ve sonraki gunlerdede hep tuvalete yapti kendi istegiyle soyleyerek...bizde tek sorun kabizligi onunla ilgili SIKINTIMIZ var bizim insallah yakinda geçecek, bu yasta çocuklarda çok SIK olurmus....

bezden açtıktan sonra bazı çocuklarda kabızlık oluşabilir benim kızımdada yaşıyoruz sanırım fitil falan kulanmışsınız oda canını açıtır korkar (magnesie calcinee saba )ialaç adı isterseniz dok sorun ben bunu kulanıyorum tozdur akşam veriyorum bir çay bardağı suya içinde ölçeği var bir tane bırakılıyor tabi benim kız bir çay bardağını içmez bir yemek kaşığı dolusu suyum içine bırakıyorum bir defadan içiriyorom çok işe yaraıyor ertesi gün hemen barsaklarını boşaltıyor kulananlar çok memnun belki sizdede işe yarar

Back