• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum

oğlunuz 17 yaşında. sizden ve evden başka hayatı yok mu? hiç arkadaş çevresi falan..?
ayrıca internette birşey bulamadım demeniz bana biraz garip geldi. Bırakın google dan bilgi bulmayı, bunun üzerine kitaplar yazılmış, filmler yapılmış. Siz ya google a ne yazacağınızı bulamadınız ya da...

Öncelikle bu çok derin bir konu bence ve kesin emin olmak gerekir :53: Acaba oğlunuz babasıyla anlaşabiliyormu? araları iyimi? yada o hareketlerinin dışında size yakın olan başka bir erkeği saf dışı tutma, kıskanma eğilimi varmı? benim aklıma "oedipus kompleksi" ni getirdi oğlunuzun tutumu. Bunu bir araştırın derim.

Oedipus karmaşası oyun çocukluğu dönemine aittir canım yani 3-5 yaş arası. Ve freudün teorileri sadece psikoseksüel açıdan baktığı için tamamen kabul görmemiştir kesinleşmemiştir. Konu sahibi abla ben diğer arkadaşların aksine konunuzun gerçekliğinden şüphe etmedim. Yapılması gerekenin ona bazen sert çoğu zaman tatlı dille anne oğul olduğunuzu hatırlatmak olduğunu düşünüyorum. 16 yaşında bir genç bırakın annesiyle aynı yatakta uyumayı annesinin odasına izinsiz girmemeli misal. Sınırları çizmeniz aranıza duvar örmez. Allah yardımcınız olsun. Sevgiler

İğrenç ötesi bi durum.17 yaşındaki kocaman erkek çocuğun ananın yanında uyuması gibi bi dengesizlik olamaz.işte allah korkusu din iman vb değerleri yavrularımıza öğretmeezsek sonu haddini aşan yakınlaşmalar olur.Feronnia nın paylaştığı röportajı daa sonuna dek okudum.bir anne bu kadar rahat oğlyla yaşadıklarını bu rahatlıkla anlatamaz.ve röportajdan çıkardığım bu durum kadını pek rahatsız da etmemiş görünüyor.bide eğitimli ya ayyyy içim şişti valla.bunun adı ahlaksızlık...konu sahibesi hemen bir pikologdan yardım alın.oğlunuzu da yönlendirin.Önecelkl ergen oğlunuzun odanıza girmesine ve sizinlle yatma taleplerini geri çevirmelisiniz.ona anne oğul olduğunuzu hep hatırlatın.

Acikcasi evde baba modeli olmadigi icin
ve sizinle buyudugu icin sizi kendi gozunde farkli bir konuma koymus.
Bir itiraf sitesinde ergenlik çağındaki erkek çocuklarının
Annelerine karsi aklindan gecirdiklerini ve yaptiklarini
okuyunca sok olmustum.
Muhtemelen bu donem karsi cinsin vucudunu vs en merak ettikleri donem.
Ondan ne yaptiklarini bilemiyorlar.
Nasil davranacaginizi bilirseniz bu donemi sorunsuz atlatirsiniz.

Ilk yapacaginiz sey beraber uyumamak.
Olayin farkinda olup ona yansitmamak.
Bu gecici bir surec.
Bu surecte arkadas cevresiyle iliskilerini gozlemleyin.
Genelde sosyal olmayan çocuklar boyle davranabiliyor.
Voleybol yuzme vs ilgi alanina yönelik kurslara yazdirin.
Ve en onemli sey de mutlaka yetişkin ve ergen psikiyatristine götürün...

Allah korusun kimseyi yargılamak,yadırgamak asla istemem. Ama;

Tavizi veren annedir.
En ufak bir şüphe duyulacak davranışta kesin net ve sert bir biçimde tepki verilmesi gerekiyordu.
Oğlunuz ergen olabilir,şu an kendi lise çağında ki (yaşının gereği) yaşıt kızlarla konuşması , iletişim kurması gerekirken anne kavramına bu sekilde yaklasması bir tavizdir.

Hiç bir tepki vermemek durumu kabullenmektir.
Röportajı okudum, üzüldüm,sinirlendim daha bir cok hissi yasadım. Asla saygı duyulacak bir durum değil,kesinlikle!

iyi de bu iç güdesel bir şey değil midir? yani insan annesinden, babasından, kardeşinden normalde etkilenmez. bu ancak yaşam biçimiyle öğretilir çocuğa. yoksa anneye nasıl davranması gerektiğini hiç kimse öğretmez..
ancak aile içinde yaşanan çarpıklıklardan çocuk böyle davranır. geçen gazete yazıyordu. adam eve alkollü gelip çocuklarının yanında eşiyle ilişkiye giriyormuş zorla... valla nutkum tutuldu. ne kadar ahlak yoksunu insan var.

iyi de bu iç güdesel bir şey değil midir? yani insan annesinden, babasından, kardeşinden normalde etkilenmez. bu ancak yaşam biçimiyle öğretilir çocuğa. yoksa anneye nasıl davranması gerektiğini hiç kimse öğretmez..
ancak aile içinde yaşanan çarpıklıklardan çocuk böyle davranır. geçen gazete yazıyordu. adam eve alkollü gelip çocuklarının yanında eşiyle ilişkiye giriyormuş zorla... valla nutkum tutuldu. ne kadar ahlak yoksunu insan var.

Cocuk ögretilme yasını coktan gecmişşş.İçgüdüsel evet.Dedigin gibi ailenin tavrı cok cok önemli.

Yazıyla ilgili ekleyeceğim bir şey daha var. Annenin de sağlıklı olduğuna inanmıyorum hatta çocuktan daha beter durumda bence. Bir travma geçirmiş. Bir şekilde oğlunu kocasının yerine koymuş. Korunuyorum ne demek ya, ne sapkın bir ilişki. O çocuğun o şekilde yetişmesinde annesi de suçlu. Annenin de yardım alması şart.

Dipsiz not: Kimseyi kınadığım yok belki beyin kimyaları değişiktir, belki düşünce tarzları değişmiştir ama bunu kabullenmek gibi bir hataya düşmemeli insan. Annenin tamam evladım yerine, gel psikolojik destek alalım demesi gerekliydi. Her erkek çocuğuyla normal sekilde yatan da bu şekil düşünmüyordur. Aradaki çizgi farklı.

Son düzenleme:
ben buna emin değilim diyorum nasıl vazgeçiririm demedim o anlamadan nasıl öğrenebilirim dedim. Sürekli odama girip çıkmaya başladı hep yalnız olan odasına girince bile kıyametler koparan çocuk şimdi benimle yatmaya başladı hep sürekli sarılıp öpüyo şakayla karışık biyerlerime vuruyo kilo aldı falan diyerek. Normal gelebilir ama bu çocuk hiç böyle değildi.

oidipus karmaşası yaşar erkek çocuklar ama 16 yaşındayken değil.
olmayacak şey değil, böyle 1-2 olay duymuştum.
bence oğlunuzu başka bir sebep ile psikolog yardımı almaya ikna edin.

İğrenç ötesi bi durum.17 yaşındaki kocaman erkek çocuğun ananın yanında uyuması gibi bi dengesizlik olamaz.işte allah korkusu din iman vb değerleri yavrularımıza öğretmeezsek sonu haddini aşan yakınlaşmalar olur.Feronnia nın paylaştığı röportajı daa sonuna dek okudum.bir anne bu kadar rahat oğlyla yaşadıklarını bu rahatlıkla anlatamaz.ve röportajdan çıkardığım bu durum kadını pek rahatsız da etmemiş görünüyor.bide eğitimli ya ayyyy içim şişti valla.bunun adı ahlaksızlık...konu sahibesi hemen bir pikologdan yardım alın.oğlunuzu da yönlendirin.Önecelkl ergen oğlunuzun odanıza girmesine ve sizinlle yatma taleplerini geri çevirmelisiniz.ona anne oğul olduğunuzu hep hatırlatın.
bunun din imanla ne alakası var şimdi.siz sanıyormusunuzki bir deiste bu normal geliyor. yada hristiyana. yada herhangi bir şeye inanan yada inanmayana.. doğruyu yanlışı ateistte bilir deistte budistte. önemli olan bu. ki,bu annenin dediği şey bir rahatsızlık. psikolojik bir olay.
vede yine bu annenin nerden biliyorsunuz oğluna bunları öğretmediğini. illa dine getireceğiz konuyu.:6:

İğrenç ötesi bi durum.17 yaşındaki kocaman erkek çocuğun ananın yanında uyuması gibi bi dengesizlik olamaz.işte allah korkusu din iman vb değerleri yavrularımıza öğretmeezsek sonu haddini aşan yakınlaşmalar olur.

asıl sizin gibi dusunenlere allah akıl fikir versin diyorum.

insanların cocuklarıyla yasadıkları sorunu paylasmasından ve herhangi birsey bile olup olmadıgından emin olunmadıgı halde boyle cumleler kurup dinsizlikle suclayabiliyorsunuz ya... daha bir sey denmez size.

Öncelikle iyi günler. Birkaç gündür internetten araştırıyorudum bu konuyu ancak işe yarar birşey bulamadım. Kimseye söyleyemiyorum yakın bir arkadaşıma söyledim psikoloğa git dedi ancak başka birine anlatacak yüzüm yok bu siteyi buldum internetten bakarken sanal ortam olduğu için rahatça soruyorum. Ben 18 yıl önce üniversiteye giderken evldendim ama evliliğimiz 7 yıl sürdü daha sonrasında anlaşarak ayrıldık. 16 yaşında bir oğlum var sorun ise tamamı ile oğlum. Sanki aramızda anne oğuldan daha öte bir ilişki var gibi geliyor. Son aylarda çok daha yakın davranmaya başladı. Belki ben kuruntu yapıyorum ama oğlumun değiştiğini anlayabiliyorum. Acaba bu neler düşündüğünü ona belli etmeden anlayabilirmiyim ?

merhabalar benimde iki oğlum var alalhım bagışlarsa . kaygılarınızı anlayabiliyorum büyük oğlumda ergenlikte ama biz aile olarak onlara destek olmak zorundayız.Ergenlik çağı, çocugun kişiliğinin oluşmakta olduğu hayatın en fırtınalı dönemlerinden biridir bu kanıtlanmış bir bilgidir Ergenlik çağındaki çocukların dünyasına girmek bizim elimizde.onu kırmadan ,incitmeden ,ne düşündüğünü öğrenmek . benim oğlumdada zaman , anneciğim seninle yatayım, anneciğim çok güzelsin . ve bazen yanaklarımı sıkıp yada bacaklarıma annemm çok kilo aldın sen bakımm ,tontiş annem deyip belkide o ergenlik atmosferi içine giriyor veyahut tv de mankenlere annee sana böyle fıstık gibi gelin alıcagım diyor ,bunlar çocuk arkadaşım , ve yeni yeni kendi kimliklerini alıyorlar , büyükihtimalle ergenlikte ve ve anne olara sizin sorumlugunuz altında , Ergenlik çağındakiçocukalar duyguca yoğun oldukları bir dönemden geçerken heyecanlarını ve davranışlarını kontrol etmeyi bizi örnek alarak öğreniyor.oğlumuz kendisine karşı ölçülü olunduğu takdirde ölçülü olmayı başarır Kendisine değer verildikçe kendine güveni artar ve daha az hata yapar. Güzel davranışları takdir ve teşvik edilen çocuk, nasihatleri de severek dinlerçocuklaırmızın olumsuz hareketleri ihmal edilmemeli; fakat toleranslı davranılmalıdır. diye düşünüyorum bence bir ğüzel anlamaya çalışın ne yapmak istediğini.... çok zor bir evreden geçiriyor ve bize düşende destek olmak arkadaşım...... rabbimin izni ile atlatacagızz..............

Bir ana-oğlun “ensest” yaşamı! | KoyuLaci.com geçenlerde rastladım ve çok etkilenmişti.Sizde bir bakın :/

bu yazı cok rahatsız etti, oglu zaten hasta ama anne esini kaybedince zaten psikolojisi bozulmus ve saglıklı dusunemiyor
iki kayıp hayat.
ne kadar yanlıs olsa da okurken coktan vazgectim bunların duzelme ihtimalinden

fakat tum yazı boyunca hep aklımda kucuk kız kaldı,
oglum 4,5 kızım 1,5 yazmıstı kadın. su an o kız yeni ergenlige giriyordur 14yasında...
soylenecek kelime bulamıyorum. icimden bir seyler kopup gitti.

Oğlunuzun ergenlik dönemi çığrından çıkmış. Bence adam akıllı azarlayın. Birlikte yatmayın ve el şakaları yapmasına müsade etmeyin.

Evladınız bile olsa arada bir ciddiyet olması gerekir. Bu ne ya :53:.

Çekin zılgıtı, siz oğlunuzun annesisiniz arkadaşı değil, dursun efendi efendi :20:...

Son düzenleme:
Ergenlik dönemindeki çocuklar ya ailesine dahada düşkün oluyor veya tam tersi aileyi bırakıp kendilerini arkadaş ortamına bırakıyorlar.
Arkadaşın yaşadığı bir olay vardır bu durumu düşündürecek diyecektim ki,zaten arkadaş şakalaşma sırasında istenilmeyen yerime vuruyor gibi bir cümle kurmuş.

Belkide anne ve babanın ayrı olmasından kaynaklı bir durum olabilir.anneyle büyüyen erkekler anneyi bu dönemlerde dahada sahiplenmeye çalışıyorlar.(bu sahiplenme asla kötü anlamda sahiplenme değildir)

Bence bir psikoloğa gidin belki çocuğunuzun size karşı dahada düşkün olmasının bir sebebi vardır.bu kaybetme korkusuda olabilir veya sizin başka bir erkekle evlenmenizi düşünmeside olabilir.

Burda şu cümlenin en son düşünülmesi gereken bir cümle olduğunu düşünüyorum.Acaba çocuğum bana başka bir gözlemi bakıyor.
Oğlunuzla sohbet edip sorunlarını öğrenmeye çalışın belkide bilmediğiniz birçok sorunu vardır.

Evet röportaj çok korkutucu,insanlık dışı ve vahşet resmen yazıdada dediği gibi oğlan resmeen işkence ediyor annesine ama annede alışmış gibi bu duruma oğlunu kazanmaktan bahsetmiş ama ogul falan kalmamış ortada resmen jigolo yapmış oğlunu töbe yarabbim.. Benimde yazıyı paylaşma amacım gerçek hayatta neler neler oluor biz herkezi kendimiz gibi sanıyoruz ya öylr deilmiş işte demek içindi. umarım düşündügünüz gibi deildir sadece siz hüsnü kuruntu yapıyorsunuzdur ama deil ise o kadın ipin ucunu kaçırmış siz baştan sıkı tutun bence ..

Hürriyet Arama Mobil

okumanizi tavsiye ederim ...

Sizden kaynaklaniyordur bu sorun. Belki farkinda degilsiniz dir, olabilir.
Ama cocuklari egiten (veya egitmeyen/ egittini sanan) Anne ve Babadir.
Psikologa görünmeniz ve yardim almak zorundasiniz..davranislariniz ve bundan sonra neler yapacaginiz hakkinda bilgi edinmelisiniz.

Allah kimsenin basina böyle bisey vermesin.

Allah korusun kimseyi yargılamak,yadırgamak asla istemem. Ama;

Tavizi veren annedir.
En ufak bir şüphe duyulacak davranışta kesin net ve sert bir biçimde tepki verilmesi gerekiyordu.
Oğlunuz ergen olabilir,şu an kendi lise çağında ki (yaşının gereği) yaşıt kızlarla konuşması , iletişim kurması gerekirken anne kavramına bu sekilde yaklasması bir tavizdir.

Hiç bir tepki vermemek durumu kabullenmektir.
Röportajı okudum, üzüldüm,sinirlendim daha bir cok hissi yasadım. Asla saygı duyulacak bir durum değil,kesinlikle!

Kimse kusura bakmasın ama burda annenin çok büyük hatası var 16 yaşında çocuğu kendi yatağına alarak çok kötü etmiş , 4-5 yaşında olsa hadi anlarım...

Allah korusun burda annenin bilinçli ve kararlı davranması şart size yakınlaştığında haddini bilmesini söyleyin fakat aşağılamayın özgüvenini sarsmayın saygı duymasını sağlayın. Size şakadan vurmaya kalkıştıgında bu terbiyesizliği bir daha yapma deyin o anlarda daha sert olun evde herkesin bi mahremi olduğunu odanıza izinsiz girmemesi gerektiğini söyleyin sizde onunkine izinsiz girmeyin bu arada oğlunuzun kız arkadaşı var mı acaba ? Ve bir an evvel psikolojik yardım alın oğlunuzun bu durumunu ne siz analiz edebilirsiniz ne de biz şimdiden Allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
öncelikle işe bu gece aynı yatakta yatmayarak baslayın...

ısrar ederse bagırıp cagırmayın karsısına oturun sen artık buyudun sence kucuk bır bebek gıbı yanımda uyuman dogru mu? bence dogru değil.. sne bir yetıskın oldun ayrı bır odan var ve orada uyumalısın.. eger odandan yatagından memnun degılsen degıısklık yapabılırz diyin....

ve yıne ısrar ederse onun sızın yatagınızda yatabılecegını söyleyın ve sız mutlaka ama mutlaka baska yere gecın...

ve en merak ettıgım evlensem ne dusunursun gibi bir soruya tepkısı ne olur? bu tarz konularda anı cıkıslar buyuk tepkıler verıyor mu?

çocugunuz için psıkolojık destek almalısınız ciddi sorunları olabılır bunun altında yatan Allah korusun egıtımlı bır bayansınız psıkologdan cekınılmeyecegını bılıyorsunuzdur... bence hafıfe almayın bu durumu

Back
X