oğlum ?

Hiç üzülmeyin nolur.Elalem sürekli laf söyleyecek birsey bulur.Maşallah birçok kelime kullanıyor oğlunuz daha ne olsun..Zamanı gelince o kelimeler birlesir cümle olur. Her çocuğun gelişimi,iyi olduğu alan farklıdır.Bunun bilincini kavrayınki çocuğu zorlayıp inatlaşmaya sevk etmeyin..Onunla gün içinde sürekli konuşun her yaptığınızı anlatın ve bol bol yaşıtlarıyla birlikte olabileceği ortamlar yaratın

maşallah biz doguda olduğumuz için burda akraba yok sürekli parktayız ama çocuk pek olmuyor lojman içi bizim lojman 30 ev filan sagolun

çok sagolun inşallah dediginiz gibi konuşuyoruz sürekli kitap okuyoruz tez zamanda başlar inşallah

Bu kadar takılmayın her çocuk farklı gelişir ki erkek çocukları genellikle geç konuşur üç buçuk yaşında erkek yeğenim var daha yeni yeni bişeyler söylemeye başladı onda da sonn heceleri söyleyemiyor kendini ifade edemediği içinn de çok ağlyr. İki yaşına yeni giren bbir kız yeğenim var o da maşallah seninle laf dalaşınna girer o derece yani her çocuk farklı kız erkek daha farklı. Bbir komşumuzun oğlu beş yaşına kadar anne babba dede den başka bişey konuşamadı pedegoga götürdüler kreşe verin siz yeterli olmaya bilirsiniz demiş verdiler ilk haftada çocuk çözüldü

Hiç abartmıyorum kız kardeşim konuşabiliyodu ama tamamen konuşmaya ikinci sınıfta başladı böyleleri de oluyo

Oğlum 24 aylıkken doktor kontrolüne gittik

Konuşmuyor vs dedik

Anne al peçete dedi o arada doktor bizi kovdu

Çocuk peçete diyor daha ne olsun dedi

Erkek çocuk geç konuşur vs dedi

Aradan yıllar geçti bir başka konuda konuşma terapistine gittik geç mi konuştu dedi

Anlattık böyle böyle diye sizinki değişik demişti

Zira herkesin tek tek kelimeli konuştuğu dönemde konuşmayıp uzun cümleli konuştuğu için

Hatta dalga geçti siz çok konuşmuşsunuz çocuk konuşma ihtiyacı hissetmemiş diye

Gösterince anlamamak gerekiyormuş

Ya da su istiyor ya kırmızı bardakta mı mavi bardakta mı az mı çok mu gibi sorup cevap almayı bekleyecekmişiz

Benim oğlum 3 girecek bu kadar kelime bilmiyor

Hahaha ay çok güldüm. Benim oğlum 22 aylık. Bunların yarısından çoğunu söylemiyor. Ortanca oğlum 3 u bitirip 4une girdiğinde konustu. Kreşe verdik o vakitlerde konuşsun diye. Şimdi cır cır susmuyor. 2 ye geçti. Hepsinin gelişimi farklı. 22 aylık ve cekyattan yere atlar, legolardan kule yapar, oyun kurar, paylaşır, canı istemezse paylaşmaz, canı isteyince buzdolabından meyve alır yer, oyuncaklarını toplar ama konuşmaz. Bir dil uydurmuş kendine onunla takılıyor şimdilik. Sana tavsiyem takma kafana. Millete bakarsan onların çocuğu da 5 yaşında okumaya başlamıştır. Sallayan, abartan,.... İçini ferah tut.

32 aylık ve daha yeni yeni başladı benim cancanım akıcı da konuşmuyor daha.takma kafana.kelime dağarcığı iyi ve hrt çocuk bir değil

Siz işaretlerini anladığınız için oda konuşmakla uğraşmak istemiyor gibi.

Öncelikle Allah bağışlasın yavrunuzu. 2 yaşındaki bir çocuktan şakır şakır konuşmasını bekleyenlere aldırmayın. Birçok arkadaşın dediği gibi çocuk gelişimi çocuktan çocuğa fark gösterir. Endişeleneceğiniz bir şey olmadığını düşünüyorum.
Fakat konuşmaya teşvik edebilirsiniz mesela parmakla göstererek istediği şeyin ismini söyleyene kadar vermeyebilirsiniz. Ben yeğenime öyle yapıyorum su içmek istiyor tezgahtaki biberonu gösteriyor "Su mu içmek istiyorsun? Biberonu mu istiyorsun?" şeklinde sorular sorarak onu konuşmaya teşvik ediyorum. Siz de bunu deneyebilirsiniz

ben ozellile bayramlarda bi pankart hazirlatip kizimin boynuna asacam."HER BIREYIN GELISIMI FARKLIDIR" bunu ben degil gelisim psikolojisi soyluyor.anlasinlar artik ya

maşallah bizimkide öyle atlar zıplar enerjide sıkıntı yok

teşekkür ederim bizde bu şekilde ilerliyoruz vermiyoruz bunumu şunumu diyoruz sonra vazgeçiyor

Siz işaretlerini anladığınız için oda konuşmakla uğraşmak istemiyor gibi.
evet evet anlaşıldıgını biliyor okadar zekiki anlamamış gibi yapıyorum hangisi annecim diyorum yan yan sırıtıyor bide vazgeçiyor ısrar etmiyor almak için

ay sanırım bizde öyle okadar çok konuşuyoruz kitap vs okuyoruzki çocuk leb demeye ihtiyaç duymuyor galiba

evet evet anlaşıldıgını biliyor okadar zekiki anlamamış gibi yapıyorum hangisi annecim diyorum yan yan sırıtıyor bide vazgeçiyor ısrar etmiyor almak için
İşte biraz zor olacak ama anlamayın bi süre. Kızıp ağlıyorlar bazen ama açılıyorlar fıstıklar.

Tatlım bir sürü kelime söylüyor işte.Benim kızımda geç konuştu.Üstelik bir sürü kelime bildiği halde.Sonra başlayınca çatır çatır cümleler kurmaya başladı.Birden başlıyor yani.Bizden kaynaklanıyor.Onların dilinden anlayıp işaretle gösterince veriyoruz hemen.Insanların dediğine bakma hiç.Maalesef insanlar eleştirmeye bayılıyor.Annenin kafasına takıp üzüleceğini düşünmüyor.

Cnm iki yas tamm bir gecis donemi
Birden cocuga birseyler oluyor nasil sakiyacak gorursun
Sen bilincindesin belli ki tv falan izletmiyorsun

Bnm oglum icin 23 aylikken bende konu acmistim
1-2 aya oyle sokuldu ki

O kadar duzgun konusuyor, up uzun cumleler kuruyor ki gorsen teyzesi

Tv izlemeyen kitaplarla buyuyen bir çocuktu
Sen bekle ayni sekilde devam et
Sokulecek zaman ver ona

Sen onu anlama, anlamazsan daha hizli olur surec
Konusmaya kendini zorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…