çok sagolun yorum için valla bende öyle diyorum ama aynı yaşta konuşan cocuk gördümmü üzülüyorım yabancıların yanında daha bi çekiniyor kreşe ver sosyalleşsin filan diyorlar ama küçük zaten seneye gidicek oyüzden vermek istemiyorumOhoo cocuk daha ne desin☺
erkek cocuklari daha gec konusuyor, benim yegenim 4 yasina geliyordu konustugunda, kimsenin dedigine de takilmayin her cocuk farkli birbirinden.
sagolun kelimeleri yazmamdaki amacım konuyu okuyan arkadaşların oğlumun söylediklerini yazıp hiç konuşmadıgını zannetmemeleri içindi yani medet ummak degil :)Kelimeleri yazip bizden medet umacak kadar ciddi bir durumda degilsiniz inanin. Daha 2 yasinda. Genellemelerden kurtulun. Cocuk ne zaman isterse o zaman konusur. Baski her zanan cocuklari yildirir, inatlasmaya sevk eder. Bi rahatsizlik yoksa -ki bildigim kadariyla bu soru 4 yaslarinda soruluyor- elbet konusacaktir. Cocugunuzu bogmayin.
sagolun inşallah bizimkide öyle olur :/Benim çocuğum yok fakat komsunun oglu var o da iki buçuk yaşında konuşuyor bazen söylediklerini anlamiyoruz o da iki yaşındayken tek tuk kelimeler söylüyordu ve babaannesi bütün gün hic susmadan cocukla konusup birseyler anlatiyordu. Bence çocuk ne kadar çok duyarsa o kadar çabuk öğrenir. Devamlı oglunuzla konuşun ona tekrar ettirmeye çalışın hem yaşı çok küçük uzulmeyin
çok sagolun :) bende tamamen kapattım tv yi telefonuBen de her ne kadar her çocuk farklıdır gelişimi farklıdır desem de bir arkadaş 2 yaşındaki oğlunu psikolog tavsiyesi ile krese gönderdi. Günde 4 saat. O sadece 2 saat durabiliyordu ama. Tabii sorun sadece konuşmama durumu olmayabilir çok detay bilmiyorum. Ama başka bir arkadaş da doktora götürünce konuşur o kadar takılmayin sadece tv asla acilmayacak demişti. Saglikla büyüsün miniginiz:)
evet takip ediyorum akademisyen anneyi geç konuşmuş oğlu inşallah bizimki okadar geçikmez yoksa bende devreler yanabilir :)İnstagramda akademisyen anne var, onun çocuğu da geç konuşmuş normalmiş. Bir sürü kelime söylüyormuş yakında cümle kurmaya başlayacaktır üzerine gidip inatlaşmayın derim nacizane.
ya bende baktım çok yüklenmeye başladım o yüzden konu açtım kendime gelmek için :)Etrafa kulak tikayin. Erkek çocuklarında normal. Hatta erkek çocuğu geneline bakınca iyi bile. :)) Yuklenmeyin çocuğa rahat bırakın..
aynen çok şükür saglıklı akıllı ama her gören maşallah ne tatlı akıllı vs yerine konuşmasına takmış parçalıcm yakındaÇokta güzel konuşuyor olması gerektiği gibi.Bosverin etraftaki gereksiz konuşanları.Cok biliyor bazıları benim oğlumla 10 aylıkken yürümüştü hatta 1 inci sınıfa gittiğinde öğretmenleri 4 inci sınıfa göndersem bile okur bu çocuk demişti.Sagligi yerinde olsun varsın geç konussun.
evet o yüzden burda biraz rahatlamak istedim dün akşam komşuya gittik kadının çocugu büyük hiç yemek yemiyormuş vss sürekli serum alıyormuş oğluma diyor gelişmemiş daha konuşmuyormu ya varya böyle densiz insanlar var beni deli ediyor iyiki var kkSiz de biliyorsunuz normal olduğunu ama etrafa takılmışsınız.
çok sagolun yorum için valla bende öyle diyorum ama aynı yaşta konuşan cocuk gördümmü üzülüyorım yabancıların yanında daha bi çekiniyor kreşe ver sosyalleşsin filan diyorlar ama küçük zaten seneye gidicek oyüzden vermek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?