oğlum yürümek istemiyor

Başa çıkmayın. Bırakın çocuk istediği, hazır hissettiği zaman yürür zaten. Zorlamayla teşvikle olacak şey değil.
aslında ailem benden daha çok sorup ndn yürümüyor diye paniğe teşvik ediyo sinirlenip kavga ediyorum nerden bileyim ne zaman yürüyecek diye her aradıklarında hala yürümüyor mu diye soruyorlar

aslında ailem benden daha çok sorup ndn yürümüyor diye paniğe teşvik ediyo sinirlenip kavga ediyorum nerden bileyim ne zaman yürüyecek diye her aradıklarında hala yürümüyor mu diye soruyorlar
Türk çocukları hep bu yüzden erken yürüyor

bizim çocuklarımız ortalama göre erken yürüyor anneler çevre acele ettirdiği için
bu yüzden bizim kadar bel sırt ağrısı çeken başka millet yok

çocukların emeklemesinin bir sebebi var
lütfen zamanını bekleyin.

Her çocuğun gelişimi farklı. Endişe edecek bir durum da yok. Soranlara canı isteyince yürüyecekmiş öyle diyor deyin geçin.

Bu dönemler çok hassas dönemler. Hayatın her dönemi hassas ancak ilk altı yılda yaşadıklarımız çok önemli biliyorsunuzdur mutlaka. Bu dönemde yapacağınız baskı yetişkinliğinde çözemeyeceği çatışmalara sebep olabilir.

zaten çalıştığım için akşamları bir 10 15 dk zorluyorum sonra uyku saatine kadar oyun oynuyoruz evet haklısınız aileler bu kadar baskı kurmasa daha rahat bir ebeveyn olacağım ama sürekli sorulunca acaba bir sorun mu var diye endişe ediyorum

o kadar haklısın ki zaten baskı uygulayacak vaktim yok çalışıyorum hafta içi 2 saat benimle vakit geçiriyo 10 15 dk uğraşıyorum sonra top kovalıyoruz emekleyerek evde

tutunup yürüyo çok rahat ama kucakta da mızmız sürekli bir mızmızlanma hali
Hepsinde değişik zor huylar var canım. Sakin ve güçlü olabilmekten başka çare yok maalesef. Oyuncaklarla oynamaya başlayınca biraz rahatlama olacak geçecek inan ki.. En zor dönemleri şu an.

bakın benim çok kalabalık bir ailem var, bir dünya çocuk gördüm

2 yeğenim var
büyüğü yaşında yürümüştü
ki oğlan çocuğu için 15 ay filan bunun normali yaşında yürümek erken zaten

küçüğü yaşını 2-3 ay filan geçti
bakın biz bile "aaa bu yürümedi daha" dedik

deniyor yani

ama aaa bugün yağmur var
aaa ekmeğe zam gelmiş
aaa bilmem kim boşanmış

gibi yabancıların small talk dediği öyle gerekli gereksiz muhabbet yani.
takmayın siz.

o kadar haklısın ki zaten baskı uygulayacak vaktim yok çalışıyorum hafta içi 2 saat benimle vakit geçiriyo 10 15 dk uğraşıyorum sonra top kovalıyoruz emekleyerek evde
Çalışan annelerin çocukları daha fazla mızmızlık yapıyor. Kim bakıyor nasıl ilgileniyor bunlar da çok önemli sen yokken

Hepsinde değişik zor huylar var canım. Sakin ve güçlü olabilmekten başka çare yok maalesef. Oyuncaklarla oynamaya başlayınca biraz rahatlama olacak geçecek inan ki.. En zor dönemleri şu an.
evde dünya kadar oyuncak var oynama süresi 5 dk ya var ya yok sonra gelip tekrar kucak istiyo

zaten takmamak için görüşmeyi kestim herkesle yoksa illa taktırıyorlar

evde dünya kadar oyuncak var oynama süresi 5 dk ya var ya yok sonra gelip tekrar kucak istiyo
Çok normal o aylarda daha uzun süre oynayamaz. Dediğim gibi bana bunu doktor söylemişti kızım bebekken. Çalıştığın için seni bulduğunda mızmızlanacak diye. Birde burada gündüz neler yaşıyor annesi yokken yanında bu çok önemli.

kaynanamın dediğine göre emekleyip sağı solu kurcalıyor onlarda da sürekli kucak istiyormuş emekleyip tutunarak geziyormuş sağa sola

Arkadaşımın kızı iki yaşına doğru yürüdü iki de bir arkadaş ortamında bile sorup darlıyorlardı kızı malesef toplum baskısı takılmayın doktor bi sorun görmüyorsa Allah izin verdiğinde yürüyecek

Benim oğlumda iki yaşında konuştu benden bir yaş büyük oğlu olan arkadaşım konuşmayacak galiba deyip korkutmaya çalışıyordu kendi oğlu 1,5 yaşında konuşmuş çünkü sonra bir oğlu daha oldu 3 yaşında anlaşılır konuşmaya başladı

Hepsinin gelişimi farklı doktor sorun görmüyorsa zamanı gelince hepsi oluyor

doktor da sıkıntı yok tutunup kalkıyorsa yürüyecek elbet birde diş çıkardığı için enerjiyi diş çıkarmaya harcıyordur diyor

doktor da sıkıntı yok tutunup kalkıyorsa yürüyecek elbet birde diş çıkardığı için enerjiyi diş çıkarmaya harcıyordur diyor
Ozaman kafaya takacak bişi yok benim oğlum bir yaş doğum gününde halası oyuncak at almış onu görünce heyecanlanıp yürümüştü ama iki yaşında ancak konuştu hepsi bir olmuyor sağlığı iyiyse kimseyi duymayın sağlıkla büyüsün

kayınvalidem bakıyo 8-6 çalışıyorum cumartesi yarım gün
Saatleriniz çok uzun üstelik cmrts de varmış. İnanın kızım 6 yaşında geçen dönem okula bir arkadaşım götürüp getirdi. Onun bile başarısına huyuna suyuna etki etti bu durum. Rehberlik öğretmeni okula başkası ile gelmesi bile sorun oluşturacağını söyledi. Ama hayat şartları tabi ücretsiz izin durumunuz varsa mutlaka deneyin derim sonra çok uğraşırsınız.

amin :) çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…