• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum yürümek istemiyor

orionnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2021
1.746
2.096
63
29
kızlar merhaba 11 gün sonra tam 14 aylık olacak bir oğlum var.
emekliyor bir yere tutunup kalkıyor tutunarak yürüyor ama ellerini tutup yürütmek istediğimde atıyo kendini yere yürümek istemiyo ayakta duruyo 10 15 saniye ama adım atmak yok ne zaman yürüyecek diye merak etmekten kendimi alamıyorum sevdiği şeylerle teşvik edeyim diyorum yere inip emekleyerek geliyo.
bu süreçle nasıl başa çıktınız acaba.

Basa cikilacak bir sey yok. Stres yapmayin. Benim oglum 14 aylik yurudu. En basta kendi durabiliyordu ama korkup agliyordu. Ben sadece destek oldum, hic zorlamadim. Kendi basina adim atabildigini ogrendiginde yurumeye basladi. Gec kalmis degil, niye telas yaptiniz?

emekliyor bir yere tutunup kalkıyor tutunarak yürüyor ama ellerini tutup yürütmek istediğimde atıyo kendini yere yürümek istemiyo ayakta duruyo 10 15 saniye ama adım atmak yok ne zaman yürüyecek diye merak etmekten kendimi alamıyorum sevdiği şeylerle teşvik edeyim diyorum yere inip emekleyerek geliyo.
Kendi haline bırakarak başa çıkılıyor. Zorlamayın endişelenmeyin hazır olunca yürüyüverir şaşar kalırsınız. Benim yeğenim 15 ayı geçmişti desteksiz yürümeye karar verdiğinde, çok sağlıklı bir genç kız şimdi, endişeye hiç gerek yok

Basa cikilacak bir sey yok. Stres yapmayin. Benim oglum 14 aylik yurudu. En basta kendi durabiliyordu ama korkup agliyordu. Ben sadece destek oldum, hic zorlamadim. Kendi basina adim atabildigini ogrendiginde yurumeye basladi. Gec kalmis degil, niye telas yaptiniz?
çok heyecan yapıyorum sanki bir an evvel yürümeye başlasa da el ele tutuşup gezdirsem diye ama işte daha o aşamaya gelemedim

Kendi haline bırakarak başa çıkılıyor. Zorlamayın endişelenmeyin hazır olunca yürüyüverir şaşar kalırsınız. Benim yeğenim 15 ayı geçmişti desteksiz yürümeye karar verdiğinde, çok sağlıklı bir genç kız şimdi, endişeye hiç gerek yok
11 aylıktaan beri tutunarak yürüyor bu zamana kadar kesin tek başına yürür diyordum o yüzden şaşkınım

çok heyecan yapıyorum sanki bir an evvel yürümeye başlasa da el ele tutuşup gezdirsem diye ama işte daha o aşamaya gelemedim
Daha pesinden kosup yetisemeyeceksiniz, acele etmeyin 😅 mesela benimki muz kabugunu alip kosa kosa klozete atti ve ben yetisemedim 🥴

çocuğunuzu zorlamayın, ilerde siz otur diyeceksiniz o koşup yürümeye devam edecek.
kendini hazır hissettiğinde ayağa kalkacaktır.

İllaki yürüyecek hiç dertlenmeyin zamanı var onu bekliyordur.kizim nerdeyse bir buçuk yaşında yürüdü her gören bu hâlâ yürümedi mi diyordu eşim bile. İllaki zamanını bekliyorlar. İçiniz ferah olsun. Sağlık mutluluk ve afiyet duasıyla 💚

çok zorlamıyorum aslında sadece dışarda parka elinden tutup deniyorum eşimle ama istemiyor hemen oturmak ve kucak istiyo ağlıyo
ama şuan çok küçük üç beş adım bile onun yorulması için yeterli. birde kucaağın konforu hoşuna gidiyor olabilir :D
yada kendini yürürken yeterince güvende hissetmiyor olabilir. siz kollarından tutarken eşiniz karşıda çok sevdiği birşey gösterip teşvik etmeyi deneyebilirsiniz. ama o yinede kendini hazır hissettiğinde başlayacaktır.

ama şuan çok küçük üç beş adım bile onun yorulması için yeterli. birde kucaağın konforu hoşuna gidiyor olabilir :KK70:
yada kendini yürürken yeterince güvende hissetmiyor olabilir. siz kollarından tutarken eşiniz karşıda çok sevdiği birşey gösterip teşvik etmeyi deneyebilirsiniz. ama o yinede kendini hazır hissettiğinde başlayacaktır.
denedik onu da emekleyerek gidiyo yere oturup :D

Başa çıkmayın. Bırakın çocuk istediği, hazır hissettiği zaman yürür zaten. Zorlamayla teşvikle olacak şey değil.

valla kucakta olmaktansa peşinden koşmak daha rahat olur heralde sürekli evde kucağımda geziniyo
Bilmiyorum benimkiler mi çok hareketli ama kucakta taşımaya bile razıyım. Tutunup yürüyorsa sorun olmuyor genellikle. 18 aya kadar vakti var.

Bu kadar stres yapmayın her şey vakti geldiğinde zaten oluyor inanın. Benim oğlum 18 aylıktı yürüdüğünde

Back