Ilk cocugum oldugu icin tecrubelerinize ihtiyacim var arkadaslar.. oglum 2 gun once 18ayini bitirdi. Yaklasik 10gundur ben tuvalete giderken "oglum annen nereye gidiyor" diye sorulunca "çiş" diyip pipisini tutuyordu. Klozeti de gosterip "çiş" diyordu. 18ay kontrolunde dr.a sordum. Tuvalet konusunda bilinclenmis. 20ayi bekle ve egitime o zaman basla, daha iyi anlar o zaman dedi. Ben de 23 aya kadar beklemek istiyorum aslinda cunku ben henuz bu asamaya hazirlikli degilim ama bugun soyle birsey yasiyorum. 2kez ust uste "çiş" diyip pipisini tuttu ve tuvalete kostu. Klozeti gosterdi. Bezini actim cidden çişini yapmis. Az once yine ayni sey oldu. Ayrica bezini degistirmemi istemiyr cok kiziyor. Kaka yaptiktan sonra da anlatiyor. Bez yokken de bezi baglayana kadar çişini yapmadan geziyor evin icinde tabiki belli sure
Ben simdi ne yapmaliyim?
Ben yazmaya devam edeyim...
5saatte toplam kez çiş deyip ayni seyleri yapti. Ben de tuvalete goturdum ve sonuncusunda bezi acip klozete tuttum. Ürktu gibi geldi ve yere indirdim. Olan biziyla salona gidip bir guzel çişini yapti...
Sabah uyandiktan bir sure sonra çiş dedi, 2dk sonda çömelik kakasini yapti. Yarim saate bir çiş diyerek tuvalete kostu. Bezi actim ama yetisemedik. Beze yapmisti her sferinde. Yine klozete tutup çiş dedim. Kisa sure.
Sanirim oglum tuvaleti kullanmak istiyor. Klozete aparat ve tek kullanimlik kulot bezlerden almaya karar verdim. Ama gece altini baglayacagim, henuz cok kucuk, gece kontrol edemez.
Ben 2 yaşındayken oğlumda denemeye kalkmıştım ama kesinlikle hazır değildi. Bezi çıkartmıştım ne tuvalete ne de üzerine bile yapmamıştı. Tutmuştu yani. Daha sonra tam 2 buçuk yaşındayken kendisi tuvalete yapmak istedi. Mayıs ayıydı, havalarda artık ısınmıştı. Ve biz bezi o gün bıraktık. Gece ve gündüz tamamen takmıyordu. 2 gün sonra tamamen öğrenmişti canım.
Eğer sabah kalktığında bezi kuruysa kesinlikle gece bağlama derim. Yakınlarımda gece bağlayı gündüz çıkaranlarda ciddi alışamama sorunu var. 7-8 yaşında bile çocuk gece yatağa kaçırabiliyor.
Şu an biliyorsun oğlum 6 yaşında ama hiç yatağa kaçırmadı.
Tuvalaetlerin üstüne koyulan aparatlar ciddi yardımcı oluyor. Dışarı gittiğinde de yanında taşıyabilirsin.
Saol cnm. Sabah bez islak kalkiyr cnm..
Benim aklimi karistiran suan ne istedigi. Cidden wc mi istiyr. Bugunde yine surekli gittik wc ye. Aparat aldim. Hatta kendine sectirdim. Simdi ben gunduz baglamayim mi altini? Nerden nasil baslayim bilemedim.
Canım eğer istiyorsa dene bakalım. Ama kesinlikle gece bağlama derim. Gece 2 saate bir çişe kaldırmayı dene. Daha sonra gecede 1 kere kaldır. Ondan sonra tutmayı öğrenebilir. Bizim hep kuru olduğu için gece ben hiç çişe kaldırmadım gece. Hala daha kalkmıyor. Sen dene bakalım. Eğer zorlanırsa 1-2 ay daha bekle derim.
Canım eğer istiyorsa dene bakalım. Ama kesinlikle gece bağlama derim. Gece 2 saate bir çişe kaldırmayı dene. Daha sonra gecede 1 kere kaldır. Ondan sonra tutmayı öğrenebilir. Bizim hep kuru olduğu için gece ben hiç çişe kaldırmadım gece. Hala daha kalkmıyor. Sen dene bakalım. Eğer zorlanırsa 1-2 ay daha bekle derim.
Daha yeni yeni gece uyumaya baslamistik
Ben biraz endiseliyim sanirim. Gunduz eger wc ye gitmek ister ve cidden wc de yaparsa tuvaletini, ona gore geceye de bakayim cnm. Tesekkur ederim.
Canım kendi istiyorken başla derim, bu konuda ben çok çektim biliyorsun, 4, 5 yaşında ve hala dönem dönem büyüğü tutuyor, benimkide 1, 5 yaşında cis kaka diyordu sonra yapıyordu daha küçük diye beklemistim.
Hevesliyken başlaman iyi olur, kolay gelsin bu süreçte, başlayınca bezi tamamen çıkar bir bağlayıp bir bağlamakmazlik etme.