Oğlum tırnak yiyor

TLAYSI

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
283
0
621
İstanbul
Oğlum 6,5 yaşında yaklaşık 6 aydır tırnak yiyor. Sağlık sitelerinde, ilgi eksikliği, sevgi eksikliği, öz güven eksikliği gibi nedenler söylüyorlar ama oğlumda bunların hiç birinin olması mümkün değil, son derece mutlu bir çocuk. Onu tırnak yemekten nasıl vaz geçirebilirim?

Benim kızımda bir dönem ne yazıkki çok fazla tırnak yedi....Çok mutlu bir çocuk olmasına rağmen...Ama bir sorunu vardı,çünki annesi hamileydi.....Hamilelik döneminde neredeyse,hiç tırnağını kesemedim,sürekli yiyordu,yeme diyince,üst dudağını koparıyordu,kıpkırmızı oyuk oluşuyordu üst dudağı...
Çocuğunuzla bol bol konuşun,sizin hatalarınızı ne yaptığınız zaman en çok üzüldüğünü,hangi davranışınızdan çok mutlu olduğunu aslında sizden ne istediğini öğrenin.....
Bizler genelde onun her istediğini yapıyoruz,çok mutlu diyoruz ama birde onun ağzından eksik hissettiği şeyleri öğrenmekte fayda var....''Ben nasıl bir anneyim,sana nasıl davrandığım zaman üzülüyorsun yada seviniyorsun''gibi sorabilirsiniz....
Birde ben tırnaklarının içinde onun göremediği mikroplqarın olduğunu,midesine gidip çok büyük solucan gibi olacağını vs.söylemiştim,çok iğrenmişti....
İnşallah kolay atlatırsınız....

Bende 6 aylık hamileyim acaba oğlumun tırnak yeme sebebi bu mu? Ama oğlum o kadar çok kardeş istiyordu ki dayanamadım.

Son düzenleme:
Olabilir, benim kızımda çok fazla kardeş istiyorduhihoyyyt:ecrin_bebek:
Sonra içten içe,üzülmeye başladı galiba,annede hamilelik psikolojisi,fiziksel,psikolojik farklılıklar....
Her girilen ortamda,kıskanıyormu diye açıktan insanların sorması,asıl doğunca görürsünüz diyip saçma sapan öneriler.....Ben hep kızım yanımda olup,pür dikkart dinlediği için,hayır hiç kıskanmıyor,kardeşini çok seviyor istiyor demiştim....Kızım yanımda olmasada bu muhabbetler beni çok sıkıyordu.....Size ne dememek için kendimi çok zor tutyordum
Oğlunuz kardeşini çok sevip istesede çevresinden olumsuz sözler duyuyorsa etkilenip üzülüyor olabilir....

Sizin mesajınızı okuduktan sonra, oğluma, tırnağındaki mikropların midesine gidip çok büyük solucan olabileceğini söyledim, çok endişelendi. Sanırım etkili oldu. Size teşekkür ediyorum. Artık 1-2 hafta sonucu bekleyeceğim.
Oğlum kardeşini kıskanmıyor gibi gözüküyordu ama kız kardeş geleceğini öğrendiğinden beri durum biraz değişti. Ben ona her fırsatta kendisini kardeşinden daha çok sevdiğimi ve bunun asla değişmeyeceğini söylüyorum.

Rica ederim,İnşallah başarılı sonuçlar elde edersiniz....Oğlunuza kızkardeşin olumlu yönlerini,kendisininde herzman çok kıymetli olduğunu vs.Çevresinden örnekler verip,hatta birebir görüştürüp güzel yönlerini görmesini sağlayın:)
Kolay bir doğum ve sonrası diliyorum,:ecrin_bebek:
Sevgilerimle....a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…