Çocuk Hastalıkları Oğlum sürekli hasta çok üzülüyorum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Merhaba,4 yaşında bi oğlum var.3 yaşına kadar evde olduğu için hiç hastalık bilmeyen oğlum,bir yıldan beri sürekli hasta.Geçen yaz kreşe başlamasıyla birlikte hastalıklarda başladı.Ayda 1 kez kesin antibiyotik kullanmak zorunda kalıyoruz.Zayıfladı.Her gören ne olmuş bu çocuğa diyor çok üzülüyorum.Bu hafta sonuda okulun sene sonu gösterisi var.İnşallah daha fazla hasta olmaz.Çok hevesleniyor sahneye çıkmak için.2 haftadır antibiyotik kullanıyoruz.Hala ateşli boğazları tam anlamıyla iyileşemedi.Bu sabahta mecburen ateşli halde okula göndermek zorunda kaldım yine.Bırakabileceğim başka yer yok.Ne yapmalıyım bilmiyorum.Beslenmesinede dikkat ediyorum.Yaz gelince hasta olmaz diyorlar ama korkarım bu yazıda böyle geçireceğiz.Bir hasta oldumu 20 günde zor iyileşiyor.

Geçmiş olsun,inşallah bir daha hastalanmaz.

Antibiyotiği doktor tavsiyesiyle mi veriyorsunuz ?

Sizinde çocuklarınız bu kadar sık mı hasta oldular?Ne kadar devam eder bu durum.Mahvoldu oğlum ilaç içmekten.Ateşte korkutuyor beni çünkü bebekkken havale geçirmişti.Antibiyotik içmedende faranjit,bademcik iltihabı geçmiyor.Bu yazı bari hasta olmadan atlatsa yavrum biraz kendine gelse toplasa.Lütfen ne yapabilirim yardım edin tecrübeli anneler.

benim oğlum 39 aylık bır kere ıdrar enf oldu bırde kerede bogaz o zaman 2 kere antıbıyotık kullandı
annem cok guzel caylar yapıyor ona hemen anladıgı anda cayı verıyor bıze bıle ıcırıyor cok ıyı gelıyor
bunyesı cok zayıf olabılır bılmıyorum mesela kahvatlıda guzle guzel herseyden yemelı yemelı dıcemde benım oglan yemıyorda
bende cok sık hastalanmıyor banamı cekmıs yoksa bunla alakası yokmu bılmıyorum
buarada benımkı henuz krese gıtmıyor

Yazın kreşe ara versem bakacak kimse yok.Mecbur devam edecek.Yazında terleyip soğumaktan hasta olursa..Off bilemiyorum ne yapacağım.Balık yağı artık bu aydan itibaren kullanılamıyor değil mi?

Heryere yazıyorum bunu ama :))
Takvim yaprağını okurken denk gelmiştim, Peygamber efendimizin bal ile ilgili tavsiyeleri diye bir yazıya...
Adaçayını demleyin, bir çay kaşığı bal bir kaç damla sirke ekleyin ve gargara yapın.. Üst solunum yolu enfeksiyonları için birebir gibi yazıyordu..
Kızım 1,5 yaşındayken bir başladık, sadece bu kış, ben çalıştığım annem de ben onu içirmem dediği için (sirkeden tiksinir :)) ) kreşte iki kez hastalandı..
Ama çayı yapınca antibiyotiksiz atlatıyoruz.. Hafif belli ediyor ya hastalık, o zaman hemen sabah akşam veriyorum..
Bu arada gargara yaptırma şansım olmadığı için iki üç yudum içiriyorum, yeterli oluyor..
Kızımda reflü ve geniz eti var, antibiyotikten ön dişimiz sarı, düşünün :50:
Hamdolsun Rabbime bu çayla antibiyotikten kurtulduk diyebilirim...

Sakura,normal üzüm sirkesimi damlatacağız adaçayına?Hemen bu akşam yapıyorum inşallah faydasını görürüz.Birde kaç gün devam etmeliyim ?

Elma ya da üzüm, hangisi varsa ondan kullanıyorum ask2009...
İki üç gün yapıyorum, yeterli oluyor..
Hiç havale geçirmedik ama hiçbir hastalığımızda 39 derece ateşli olmadık..
Her seferinde, istisnasız 39,9'lardaydı o ateş mutlaka...
Akşam içir üstüne su verme ama... Üç yudum yeterli zaten..
Bal da tadını düzeltiryor en azından..
Rabbim bol bol şifa verir inşallah...

başlığı okuyunca dejavu oldum. sabahtan beri çevreme bunu diyorum bende. benim oğlumda 4 aydır kreşe başladı ve her ay düzenli hasta oldu :(((
gerçi ben antibiyotik hiç kullanmadım şükürler olsun. çayla filan atlattık ama her ay hasta olması bizi de çok yıprattı.
bırakacak kimsemiz olmadığından çoğunda da hastayken kreşe gitmek zorunda kaldı :((((

Elma ya da üzüm, hangisi varsa ondan kullanıyorum ask2009...
İki üç gün yapıyorum, yeterli oluyor..
Hiç havale geçirmedik ama hiçbir hastalığımızda 39 derece ateşli olmadık..
Her seferinde, istisnasız 39,9'lardaydı o ateş mutlaka...
Akşam içir üstüne su verme ama... Üç yudum yeterli zaten..
Bal da tadını düzeltiryor en azından..
Rabbim bol bol şifa verir inşallah...
[/QUOTE

Hemen akşam başlayacağım.İnşallah faydasını sizin gibi bizde görürüz.Allah razı olsun.Bende ballı ıhlamur falan veriyordum.Adaçayınıda verdim ama çok nadir.sabah akşam vereyim bakayım cuma akşamı yılsonu gösterisi var.İnşallah o zamana iyileşir.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back