oğlum parmağını ağzına sokuyor ve tırnaklarını yiyor....

kardln

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
119
2
26
Kahramanmaraş
arkadaşlar 28 aylık bir oğlum var.son zamanlarda tırnaklarını yemeye başladı.dikkatini başka yere çekmeye çalışıyorum ama nafile.aslında oğlum ilgisiz bir çocuk değil.sevecen ve cana yakın.ama bu durum babasını ve beni üzüyor.bana tavsiyeleri olan arkadaşlar olursa gerçekten çok sevineceğim.şimdiden teşekkür ederim.

benim oğluda tırnaklarını yemeye başlamıştıkii bu alışkanlığın sinirden kaynaklandığını biliyorum.maalesef ben çok bağırıp kızardım.ben bağırmayı bırakınca oda tırnaklarını btraktı.birde bu süreçte görmezden gelmek önemli skıntısının ne olduğunu bulun yok demeyin mutlaka çocuğun çözemediği anlayamadığı bişey vardır.belki bi şaka ciddiye almış sorun yapmış bile olabilir. sorunu yok etmek yetmez ama tırnağını yeme dedikçe yapar.görmezden gelin.
abimin 2oğlu var büyük olan çök kıskandığı için küçüğü her fırsatta pataklardı,küçükte bu sorundantırnak yemeye başladı

slm benim oğlum da 27 aylık ve yaklaşık 3 aydır tırnak yiyor hatta bazen öyle abartıyor ki oturup ayak tırnağını yemeye başlıyor.başlangıçta elini emiyor sanmıştık görmezden geldik olmadı tepki verdik o da olmadı acı oje sürdüm bana mısın demedi çaresizim çocuğum sadece bize karşı aşırı saldırgan bizim olmadığımız ortamda süt liman ama bizi görünce boğuşmak mı istiyor yoksa bizi göremediği için öcünü mü alıyor bilemedim zaten aşırı hareketli 2,5 senedir 5 dakikanın üstünde oyun oynayamadım oğlıumla kreşten 16.30 gibi alıyorum eve girer girmez inş. buğün kazasız belasız geçer erken uyur diye dua ediyorum.büyük bi çıkmazdayım çocuğumdan soğudum allah yardımcımız olsun

benim kızım da tırnaklarını yiyor, tatile gitmiştik orada başladı. sorunun ne olduğunu anlamış değilim,genelde boş kaldığı zamanlarda ve ben bağırdığımda ya da bir işle meşgul olduğumda yiyor. (ayak tırnağını da yediği oldu) anaokuluna başladı inşallah bitecek evde yerse de görmezden gelecem artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…