Oğlum okuldan kaçıyor

Mixico

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
927
841
merhabalar. Bu benim ilk konum. Sorunum 6,5 yaşındaki oğlum. 3,5 yaşında kreşe gönderdim çalıştığım için. Hergün ağladı gitmemek için. 4,5 yaşında gitmiycem diye diretince annem kıyamadı ve göndermedik anneannesi baktı. 5,5 yaşında aynı okula tekrar gönderdim hazırlık için. Özel anaokulu. Öğretmeni çok ilgiliydi. Eskisi kadar sorun çıkarmasada pek severek gitmedi. Ve bu sene okula başladık. Geçen hafta 1 saat gittikleri için ve kapıda beklediğimiz için pek bir sorun olmadı. Ama bu hafta tam bir kabustu. İlk günden itibaren 3 günde okuldan kaçmaya çalışmış. Kapıdaki görevli tutmuş. Öğretmeni beni arayıp çocuğu almamı istedi ama ben almamın doğru olmıyacağını bu şekilde hep devam edeceğini söyledim. İkna edip abisini kapıda beklettim çünkü ben işteyim o okuldayken. Bugün okuldan kaçmadı ama sınıfta hiçbirşey yapmıyormuş kalemini bile çıkarmıyormuş. Öğretmeni sınıf 40 kişi yeterince ilgilenemiyorum ben ilgiye alışmış gibi laflar ederek bana özele göndermemi ima etti. Ama benim öyle bir gücüm yok. Haftaya pedagoga götürücem. Rehber hocasıyla da konuştum ama çok bunaldım. Öğretmeni değiştirmelimiyim? Nasıl bir yol izlemeliyim bana yol gösterin lütfen. Teşekkür ederim.

Sorun çocukta.ama acaba neden böyle davranıyor.okulla ilgili bilinçaltında bir sıkıntı mı var...Çok iyi bir uzmanla çalışmalısınız ama nerdeee.pek denk gelmiyor açıkçası
Birde ,normalde uyumsuz bir cocuk mu ?Yani evde ,parkta vs

Öğretmen haklı. Bir tane çocuğa özel olarak fazla ilgilenenle geride 39 öğrenci kalıyor.
Ama sizde haklısınız bir defa alsanız hep öyle beklicek.

Hiç birşey yapmasın bırakın, benim yeğenimde öyleydi sandalyeye dahi oturmaz öylece ayakta beklerdi.
Hiç oralı olmadıkça mecbur içlerine karıştı. Aşırı inat demekki sizin oğlunuzda. Yaşı çünkü ufak değil.

Değiştirilmesi gereken öğretmenden önce çocuğun davranışları

Neden böyle yaptığını sordunuz mu

Neden kaçıyor neden kalemini bile çıkartmıyor

Neyi istemiyor
Elbetteki sordum. Gürültüden rahatsız olduğunu sevmediğini okula gitmek istemediğini söylüyor. Gerçekten gürültüye karşı bebekliğinden beri hassasiyeti var kulaklarını kapatıp susun diye bağırır. Ama şuan okulda bunu engellemesi mümkün değil. Öğretmen çok pasif malesef. Sen yapmayınca öğretmenin neden yapmadığını sormuyormu diyorum farketmiyorki umurunda değiliz diyor.

Öğretmen haklı. Bir tane çocuğa özel olarak fazla ilgilenenle geride 39 öğrenci kalıyor.
Ama sizde haklısınız bir defa alsanız hep öyle beklicek.

Hiç birşey yapmasın bırakın, benim yeğenimde öyleydi sandalyeye dahi oturmaz öylece ayakta beklerdi.
Hiç oralı olmadıkça mecbur içlerine karıştı. Aşırı inat demekki sizin oğlunuzda. Yaşı çünkü ufak değil.
Kesinlikle öğretmeni suçlamıyorum tabiki çok kalabalık yetemez. Ama daha disiplinli bir öğretmen dahamı iyi olur acaba diye düşünüyorum. İnşallah benimkide yeğeniniz gibi pes eder.

Sorun çocukta.ama acaba neden böyle davranıyor.okulla ilgili bilinçaltında bir sıkıntı mı var...Çok iyi bir uzmanla çalışmalısınız ama nerdeee.pek denk gelmiyor açıkçası
Birde ,normalde uyumsuz bir cocuk mu ?Yani evde ,parkta vs
Evet uyumsuz bir çocuk. Arkadaş olmak istemiyor okulda. Yakın arkadaşlarımın çocuklarıyla aşırı güzel oynuyorlar ama okulda hiçkimseyle konuşmuyor.

Bu ogretmenle ne alakasi var krese de gitmek istememis ve almissiniz. Bastan nasil alistiysa oyle gidiyor anladigim. Sabredin alisacaktir daha ilk haftasi

Kesinlikle öğretmeni suçlamıyorum tabiki çok kalabalık yetemez. Ama daha disiplinli bir öğretmen dahamı iyi olur acaba diye düşünüyorum. İnşallah benimkide yeğeniniz gibi pes eder.
Ama şu an disiplini vermesi okuldan soğumalarına sebep olur. Şu an hem dersler hem çok kalabalık bir ortam rahat olmaları lazım.

Ama bence siz pes etmeyin o illa ki pes edecek. Yapacak bir şeyi olmadığını anlayınca farkına bile varmadan uyum sağlayacak.

Birde okuldan almanız için çocuğunuz sizin damarınızdan girip farklı yansıtabilir sınıftaki durumu.

Benim de oğlum okula başladı bu yıl üç yıl da kreş anaokulu geçmişimiz var çok mutlu gidiyor şimdilik sıkıntımız yok fakat ben şu duruma şaşırdım aynı yaşta olduklarından kendi oğlumdan yola çıkarak o yaşta bir çocuk nasıl korkmuyorsa kaçmaya yelteniyor hakikaten çok ilginç inşallah hemen çözümlenir durum zira zaten çalışıyoruz ilgimiz az diye üzülüyoruz birde böyle olunca büyük sıkıntı

Evet uyumsuz bir çocuk. Arkadaş olmak istemiyor okulda. Yakın arkadaşlarımın çocuklarıyla aşırı güzel oynuyorlar ama okulda hiçkimseyle konuşmuyor.
Ay aynı yeğenim :olamaz:
Bizimle bile, okulla ilgili bişey sorardık göz bile kırpmadan öyle izlerdi gözümüzü. Bin defa da olsa hiç cevap vermezdi.
Pedagoga gitti onla bile konuşmadı 8 seansın belki 4 seansı.

Ama şimdi iyi, sabredin ve başka şansı olmadığını gösterin.

Benim de oğlum okula başladı bu yıl üç yıl da kreş anaokulu geçmişimiz var çok mutlu gidiyor şimdilik sıkıntımız yok fakat ben şu duruma şaşırdım aynı yaşta olduklarından kendi oğlumdan yola çıkarak o yaşta bir çocuk nasıl korkmuyorsa kaçmaya yelteniyor hakikaten çok ilginç inşallah hemen çözümlenir durum zira zaten çalışıyoruz ilgimiz az diye üzülüyoruz birde böyle olunca büyük sıkıntı
Evim okulun 2 sokak arkasında. Abiside evde biliyor ve ondan bukadar rahat. Çok teşekkür ederim temenniniz için. Başarılar diliyorum sizede.

Ay aynı yeğenim :olamaz:
Bizimle bile, okulla ilgili bişey sorardık göz bile kırpmadan öyle izlerdi gözümüzü. Bin defa da olsa hiç cevap vermezdi.
Pedagoga gitti onla bile konuşmadı 8 seansın belki 4 seansı.

Ama şimdi iyi, sabredin ve başka şansı olmadığını gösterin.
Ay inşallah yüreğime su serptiniz valla. Allah razı olsun. Bu z kuşağı bizi bitirecek:)))

40 kişi çook kalabalık birinci sınıf için :KK43:. Yine de çocuğunuz 40 kişinin içinden böyle davranan tekse bu pedagog desteği alması için büyük bir işaret bence. en güzel tavsiyeyi bir uzmandan alırsınız.

40 kişi çook kalabalık birinci sınıf için :KK43:. Yine de çocuğunuz 40 kişinin içinden böyle davranan tekse bu pedagog desteği alması için büyük bir işaret bence. en güzel tavsiyeyi bir uzmandan alırsınız.
Aynı sınıfta 2 çocuk daha var böyle. Evet en kısa zamanda gidicem. Malesef eğitim sistemimiz içler acısı.

Öğretmenlerin vay haline. Çocuğu kendi haline bıraksa, pasif; kurallar cezalar koysa, otoriter, baskıcı yaftası yiyor. Bu yaştaki bir çocuğa ne yapmasını isterdiniz. Okuldan alın demesi doğru olmamış ama çocuğunuzu derse katılması için teşvik edip etmediğini bilmeden pasif diye etiketlemişsiniz bile. Bu yaştaki çocuğa otorite kurmaya çalışsa emin olun daha ters teperdi. Çocuğunuz gürültüden hoşlanmıyor diye çocukların ağzını da bantlayamayacağına göre siz bir uzmandan destek alın.

Aynı ben :)
ılkokul yıllarım aklıma geldi. Ne kavgalar ettım ne agladım okula gıtmemek ıcın.
O zamanlar pedogog hak getıre el mecbur alıstım. Fazla alısmısım sanırım doktoraya kadar gıttı ısın ucu ve egıtımcı oldum.
Bence cok uzerıne gıtmeyın, kendılıgınden alısacaktır. sonra da anlatır anlatır gulersınız. annem hala zorla okula goturuyoduk sımdı zorla okuldan getıremıyoruz der :)

merhabalar. Bu benim ilk konum. Sorunum 6,5 yaşındaki oğlum. 3,5 yaşında kreşe gönderdim çalıştığım için. Hergün ağladı gitmemek için. 4,5 yaşında gitmiycem diye diretince annem kıyamadı ve göndermedik anneannesi baktı. 5,5 yaşında aynı okula tekrar gönderdim hazırlık için. Özel anaokulu. Öğretmeni çok ilgiliydi. Eskisi kadar sorun çıkarmasada pek severek gitmedi. Ve bu sene okula başladık. Geçen hafta 1 saat gittikleri için ve kapıda beklediğimiz için pek bir sorun olmadı. Ama bu hafta tam bir kabustu. İlk günden itibaren 3 günde okuldan kaçmaya çalışmış. Kapıdaki görevli tutmuş. Öğretmeni beni arayıp çocuğu almamı istedi ama ben almamın doğru olmıyacağını bu şekilde hep devam edeceğini söyledim. İkna edip abisini kapıda beklettim çünkü ben işteyim o okuldayken. Bugün okuldan kaçmadı ama sınıfta hiçbirşey yapmıyormuş kalemini bile çıkarmıyormuş. Öğretmeni sınıf 40 kişi yeterince ilgilenemiyorum ben ilgiye alışmış gibi laflar ederek bana özele göndermemi ima etti. Ama benim öyle bir gücüm yok. Haftaya pedagoga götürücem. Rehber hocasıyla da konuştum ama çok bunaldım. Öğretmeni değiştirmelimiyim? Nasıl bir yol izlemeliyim bana yol gösterin lütfen. Teşekkür ederim.
Sorunun öğretmende olduğunu mu düsünüyorsunuz gerçekten

Bir ogretmen olarak sorun neden ogretmenden olmasinki diyorum sevmemistir enerjileri tutmamistir sinif cok kalabalikmis ilgilenememistir cocugunuzun tabiatina uygun olarak daha mevcudu az ve biraz daha ilgili bir ogretmen arayabilirsiniz cunku size alisir ben hallederim merak etmeyin dememis resmen alin cocugunuzu demis nasil oglunuza yardimci olacagina inanabilirsinizki.

X