oğlum niye kendini sevdirmiyor?

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
637
951
33
Oğlum 8 aylık. benim bildiğim bebekler anne baba yanında yatmayı sever, bizimki doğduğundan beri nefret ediyor bundan ayrı yatmak istiyor. yenidoğanken bile temas sevmiyordu sarılıp öpmeye rahatsız oluyordu.
8 aydır hiç bir şey değişmedi, sarılmayı sevmiyor, temas sevmiyor, birlikte koyun koyuna uyuyamıyoruz. karşıdan seviyor bizi, gülücükler kahkahalar atar ama kucağıma alıp öpeyim desem öptürmez.
kucağa alınınca da yüz yüze asla durmaz kendisi dışarı bakacak şekilde durur kucakta.

niye böyle ya? Hani oğlan çocuğu anneye düşkündü? sarılmayı bile sevmiyor oğlum.

Mizac da olabilir elbette ama doktor ne diyor bu duruma?

Göz teması, iletişimi nasıl? Babıldama var mı?

Temas sevmiyor olabilir.
Oynarken gülüyorsa bi iki öpmeniz hoşuna gidiyorsa sorun olacağını düşünmüyorum. Benim kızım da öyle çünkü. Koynuma alayım diyorum daralıyor, kucağımda sarıyorum hemen kendini kurtarmaya çalışıyor. Ama mesela altını açtığımda öpsem koklasam sevsem hoşuna gidiyor aşırıya kaçınca sıkılıyor.

Benim kızım 3 yasında öpülmekten nefret ediyor, kendiside bir kardeşini öper bir de kediyi.

Kızım 0-18 ay ağlamasıyla insanları kaçırtırdı😄 çok sevimli sapsarı tombik bebekti haliyle insanlar severken temas güdüsü ile yaklaşıyodu belki irrite oldu bu yüzden iyice açıkcası bizimde işimize geliyodu kendini sevdirmemesi en azından elleme öpme uyarıları yapmak zorunda kalmıyoduk. Anne baba anane dışında kimseye sevdirmezdi yabaniydi sonra içinden sosyal bi kelebek çıktı. 2 yaş sonrası hele hepten değişti. Bence her ay farklı farklı oluyor. Siz göz teması açısındanda değerlendirin, mesela anne ile uyku çok önemli 6 ayda oda ayırma falan yaptınız mı?

Back
X