• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum küçük boy emzik tutuyor büyük istemiyor

nevruzzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
7
1
36
38
Oğlum 14 aylık doğduğundam beri aynı boyut aynı marka emzik tutuyor avent büyük boyuna geçtim atıyor uzmanlar damak yapısına zarar verir diyor aklım çok karışık bilgisi olan varmı

oglunuzun agzi dogdugundaki gibi degil biliyorsunuz gitgide buyuyor.
Emzigini de ayına göre buyutmeliydiniz. 0-6 emzik ile 6-12 ay arasinda oyle buyük boyut farkı var ki .. 1 yasini gecmis cocuk icin yenidogan emzigi damak yapisini olumsuz yonde etkiler cunku cocuk onu surekli emiyor agzinda tutmuyor oylece. Zaten 18 aydan sonra da emzik kullanımı ortodontik yapıyı bozdugu icin önerilmiyor. Artik biraktirabilirsiniz de

oglunuzun agzi dogdugundaki gibi degil biliyorsunuz gitgide buyuyor.
Emzigini de ayına göre buyutmeliydiniz. 0-6 emzik ile 6-12 ay arasinda oyle buyük boyut farkı var ki .. 1 yasini gecmis cocuk icin yenidogan emzigi damak yapisini olumsuz yonde etkiler cunku cocuk onu surekli emiyor agzinda tutmuyor oylece. Zaten 18 aydan sonra da emzik kullanımı ortodontik yapıyı bozdugu icin önerilmiyor. Artik biraktirabilirsiniz de
Çok denedim büyük boyu atıyor almıyor ağzına henüz bıraktırma mümkün değil ne yapacağım şaşırdım

Benim cocugum da 1 yasında . sadece ve sadece emzikle uyurdu onunla sakinlesebilirdi. bir gece kaybettim disarda eve geldim cocuk bas bas bagiriyo komsu ariycakmis bi seyi mi var diye dusunun . o gece nobetci eczaneden aynı marka emzigi buldurttum da aldirdim . Asla inanmiyodum birakacagina ama ondan 1 ay sonra bir daha kaybedince tamam artik dedim biraktirdim cok zor oldu ilk zamanlar ama emiyosa memeyle biraz olsun sakinlesebilir sonra kucaginizda sallayarak sakinlestirerek uykuya gecisini kolaylastirabilirsiniz. Aksi halde yenidogan emzik emmesi bilmiyorum ne kadar saglikli . Ben bile parmak emmisim bebekken suan ust dislerim hafif one dogru yapısı bozulmus belli ..

Doğuştan kalp hastasıydı bebeğim aman ağlamasın diye herşeyi yaptık 11aylık açık kalp ameliyatı oldu iyi şuan çok şükür ama emzik herşeyi çok bağlandı emmiyorda dizde sallanıyor çok haklısınız en kısa zamanda bırakmalıyız yada büyük boya alıştırmalıyım zamana ihtiyacımız var kıyamıyorum 😞 çok teşekkür ederim ilginize

Back