• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi oğlum kucağa mı alıştı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
kızlar oğlumun çok gazı var ve gaz çıkarmak için sürekli kucağımızda..şu anda zinko kullanıyoruz...ilk başlarda hep işe yarıyorlar ama sonra geç,yor.neyse 2. ayımızı doldurduk ve oğlum yere bıraktığımızda kıyameti koparıyor ama kucağıma aldığımda susuyor.sizce gazdan kucağa alınca rahatlıyor mu yoksa kucağa mı alıştı?kucağa alışmışsa bundan vazgeçirmek için neler yapabilirimİtecrübeli annelerden hepinizden yardım istiyorum..........

bence bırak kucağında rahatsa orda kalsın kokunu alıp rahatlıyor olabilir.kucağa alıştırma diyenlere karşıyım anne ile bebek arasındaki bağ önemli.zaten belli bir süreçte kucağında olacak sonra yürümeye başlayınca sen istesen de o gelmek istemeyecek.yine de tabi karar senin.

kucağa alıştığını sanmıyorum çünkü ilk 3-4 ay kucağa alışma diye bişe olmuyomuş aslında:)ki bırak alışsın aman ya bi daha gelmeyecek ki bu dönemler:)sanırım gazdan dolayı yatmak istemiyor..zinkoyu gazı olsun olmasın hergün aynı saate denk gelecek şekilde kullanmanı tavsiye ederim..ben başlarda bilemedim işe yaramıyo bu dedim ama sonra çözdüm hergün hemen hemen aynı saate denk getirip verince gazı olsun olmasın gerçekten işe yarıyor..dene bence..

canim öncelikle geçmiş olsun ki biraz daha sürecek sanirim gaz sorununuz..kucak meseleside güvende hissetmesiyle alakali..birak alişsin canim arkadasin dedigigibibüyüyünce kucaga gelmek istemiyecekler..benim kızım gibi..sen almak istersin sana meydan okurlarkaydirigubbakcemile4o yüzden rahat ol canim..gaz ilaci tavsiyeside benden biz gazimizin oldugu dönemlerde neo baby kullanmiştik tamamen bitkisel ve çok iyi geliyor dr danişip kullanabilirsin canim..

meraba canım.benimde 2.5 aylık kucakçı bi bebeğim var malesef.mlesef diyorum çünkü çok zor.5dqakika bile durmak istemiyo ytırınca.birde çok ağlayan bi bebek zaten.bende bu ağlamalara takmış durumdaym.o dahada zor çünkü.kucakta bile sürekli mızmız.3ay bitince ağlamalarda geçer diyolar ama bakalım bekliyoruz artık.ben yalnız bakıyorum bebeğime.eşim de haftanın dört günü kursa gidiyo ve gece 10:30da geliyo.o saate kadar hep kuckta nerdeyse.bende istiyorum bebeğimi kuaklamayı.çok hoşuma gidiyor okadar yakın olmak ama yardımcımda olmayınca çokz or.ama ben emziğe alıştırdım.çok almaada alıyo ve onunla oyalanıyo biraz.birde dönencesi bi süre oyalıyo.eğer alıştırabilirsen emziğe alıştır canım rahat edersin.inşallah sadece gaz sorunundan yapıyodur ve sorun bitince düzelir canım.geçmiş olsun...

meraba canım.benimde 2.5 aylık kucakçı bi bebeğim var malesef.mlesef diyorum çünkü çok zor.5dqakika bile durmak istemiyo ytırınca.birde çok ağlayan bi bebek zaten.bende bu ağlamalara takmış durumdaym.o dahada zor çünkü.kucakta bile sürekli mızmız.3ay bitince ağlamalarda geçer diyolar ama bakalım bekliyoruz artık.ben yalnız bakıyorum bebeğime.eşim de haftanın dört günü kursa gidiyo ve gece 10:30da geliyo.o saate kadar hep kuckta nerdeyse.bende istiyorum bebeğimi kuaklamayı.çok hoşuma gidiyor okadar yakın olmak ama yardımcımda olmayınca çokz or.ama ben emziğe alıştırdım.çok almaada alıyo ve onunla oyalanıyo biraz.birde dönencesi bi süre oyalıyo.eğer alıştırabilirsen emziğe alıştır canım rahat edersin.inşallah sadece gaz sorunundan yapıyodur ve sorun bitince düzelir canım.geçmiş olsun...

Canım ya aynı benim kızımla olan problemim, o kdar ki tuvalete dahi gidemiyorum çığlığı basıyor, emziğe nasıl alıştırabilirim kızımı benimki pıt atıyor ağzından kavga ediyor onunla, artık çıldırmak üzereyim. Bir de uyku problemimiz var, kucakta tutarsam ya da göğsüme alırsam uyuyor ama 50 kere piş pişleyerek, asla uyutup bi yere yatıramıyorum derhal hiç uyumamış gibi açıyor gözlerini kocaman ve basıyor yaygarayı, kolikli bir bebeğim var 2 ay 1 haftalık şu an, kucağa çok alıştı. Bazen diyorum atıcam kendimi balkondan sempatiksalakcinni ne yapıcam bu durumu nasıl çözücem bari 1 saat falan yatağında uyusa arada :sm_confused:

Canım ya aynı benim kızımla olan problemim, o kdar ki tuvalete dahi gidemiyorum çığlığı basıyor, emziğe nasıl alıştırabilirim kızımı benimki pıt atıyor ağzından kavga ediyor onunla, artık çıldırmak üzereyim. Bir de uyku problemimiz var, kucakta tutarsam ya da göğsüme alırsam uyuyor ama 50 kere piş pişleyerek, asla uyutup bi yere yatıramıyorum derhal hiç uyumamış gibi açıyor gözlerini kocaman ve basıyor yaygarayı, kolikli bir bebeğim var 2 ay 1 haftalık şu an, kucağa çok alıştı. Bazen diyorum atıcam kendimi balkondan sempatiksalakcinni ne yapıcam bu durumu nasıl çözücem bari 1 saat falan yatağında uyusa arada :sm_confused:

canım senin durumun dahada zormuş.geceleride mi öyle uykusu.ben en başından beri gece gündüz ayrımıyla uyuttum.ama senin bebeğin malesef kolikmiş.oyüzden bunlar imkansız olmuştur tabi.canım ben emziği en başından beri hep verdim.o attı ben verdim.alana kadar ağzında tutttum.çıkarmasına izin vermeden tekrar tıktım ağzına.çok zor alışıyoalar ama pes etme.ve herkes her emziği denedim diyoya ben tam tersi hep aynı emziği vrdim.hiç değiştirmedim.onun etkisi olduğunu düşünüyorum.ve emzik alırsa eğer kndi uyumayıda başarabilir.bazen benimki mıkırdana mıkırdana uyuyo emzikle.çokk olmasada arada uyuyo.inşallah alışır canım.kolay gelsin sana.pes etme...

canım senin durumun dahada zormuş.geceleride mi öyle uykusu.ben en başından beri gece gündüz ayrımıyla uyuttum.ama senin bebeğin malesef kolikmiş.oyüzden bunlar imkansız olmuştur tabi.canım ben emziği en başından beri hep verdim.o attı ben verdim.alana kadar ağzında tutttum.çıkarmasına izin vermeden tekrar tıktım ağzına.çok zor alışıyoalar ama pes etme.ve herkes her emziği denedim diyoya ben tam tersi hep aynı emziği vrdim.hiç değiştirmedim.onun etkisi olduğunu düşünüyorum.ve emzik alırsa eğer kndi uyumayıda başarabilir.bazen benimki mıkırdana mıkırdana uyuyo emzikle.çokk olmasada arada uyuyo.inşallah alışır canım.kolay gelsin sana.pes etme...

ayy canım inşallah, ben de emziğe alışırsa kendi kendine oyalanır azıcık diye ümitleniyorum bakalım.. geceleri de aynı hep pişpişlenecek koynumuzda yoksa 10 dk zor uyur.. Evet ya bu kolik mahfetti bizi, kızım 1,5 ay sürekli çığlık çığlığa ağladı, yeni yeni ağlamalar azaldı çok şükür. Haliyle bu durumda sürekli kucaktaydı avutmak için, zaten acı çekiyordu bir de bırakalım ağlasın denmiyor, kaldı ki bebeğinin ağlamasını dinlemek zaten her anne için imkansız, şimdi de sonuç itibarıyla tam kucak bebişi oldu :sm_confused: pek yapacak bişi yoktu :bbo: inşallah canım bakalım o atıyor ben veriyorum şimdilik emziği hayırlısı ..nasıl sinirleniyor o emziğe anlatamam, resmen kavga ediyor onunla ağzında tutuyorum ya :1no2: Allah yardımcımız olsun, dediğim gibi biraz koynum ve kucağım haricinde uyusa, teşekkürler canım ilgine :a015:

kızlar sizi o kadar iyi anlıyorum ki
benim oğlum da öyleydi, hep kucakta duruyordu uyanık olduğu her an. Ben de kaç sefer başlık açıp fikir istedim. şu an 6 aylık olmak üzere.ama 2 haftadır düzeldi biraz elinde birşeylerle oylanabiliyor. yatırıyorum biraz, sonra destekle oturtuyorum ama yanından ayrılmamı kesinlikle istemiyor. Yani 5 aylık olunca geçiyor.:emir_bebek:

ayy canım inşallah, ben de emziğe alışırsa kendi kendine oyalanır azıcık diye ümitleniyorum bakalım.. geceleri de aynı hep pişpişlenecek koynumuzda yoksa 10 dk zor uyur.. Evet ya bu kolik mahfetti bizi, kızım 1,5 ay sürekli çığlık çığlığa ağladı, yeni yeni ağlamalar azaldı çok şükür. Haliyle bu durumda sürekli kucaktaydı avutmak için, zaten acı çekiyordu bir de bırakalım ağlasın denmiyor, kaldı ki bebeğinin ağlamasını dinlemek zaten her anne için imkansız, şimdi de sonuç itibarıyla tam kucak bebişi oldu :sm_confused: pek yapacak bişi yoktu :bbo: inşallah canım bakalım o atıyor ben veriyorum şimdilik emziği hayırlısı ..nasıl sinirleniyor o emziğe anlatamam, resmen kavga ediyor onunla ağzında tutuyorum ya :1no2: Allah yardımcımız olsun, dediğim gibi biraz koynum ve kucağım haricinde uyusa, teşekkürler canım ilgine :a015:
inşallah düzelicek canım.bnde sabıra bekliyorum.ama iki gündür oğlum biraz farklı sanki.mesela dün eşimle kahvaltı yaparken oğluşum pusetinde yanıızda yarım saatten fazla durdu.çok mutlu oldum.normalde uyuytupta kahvaltı yapıyoduk.demekki gerçekten 3 ay sonra düzelir dedikleri doğru.benim oğluşumun üç ay bitmek üzere.ayrıca emziği verdim uyudu birazönce.maşallah kuzuma.sabret canım sende düzelick zamanla.senin bebeğin kolik olduğu için herşey dahada zorlaşmış tabi.ayrıca ağlamalar bile değişiyo zamanla.iki gündür oğlum çığırarak ağlamak yerine kavga ederek ağlamaya alışıyo.yani önce sanki dedini anlatmaya çalışıyo.olmayınca basıyo çığlığı :) bende dün buraya yazdım benim oluş düzelmeye başladı.maşallah tekrar :) inşallah herşey dahad düzelicek .sabret canım...

ayrıca canım gece gündüz ayrımı yapmaya çalış.mesela ben gündüzleri odamızdaki beşiğine hiç yatırmadım.sabah oldumu hemen salona getirdim.yada odasına alışsın diye odasına yatırdım.şimdi yatağını görünce çokmutlu oluyo :) ama tabi doğru düzgün uyku yok o ayrı.gece dfalarca klkıyo.bunlarda geçecek :)

Bırakın alışsınlar kızlar. Zaman öyle çabuk geçiyor ki...
Benim kızımda zor bir bebekti, o kadar korkmuştum ki kucağa alışmasından. Her akşam 6-10 kolik nöbetimiz vardı. 3 ay boyunca hiç akşam yemeği yiyemedik.
Şimdi keşke diyorum daha çok omzumda yatırsaymışım. Daha fazla kucağıma alsaymışım.
Çünkü şimdilerde kucakta durmaktan hiç hoşlanmıyor.
Omzuma en fazla 5 saniye yatıyor sarılıyor ve hemen geri çekilip aşağı inmeye uğraşıyor.
Tadını çıkartın bol bol koklayın ve hatta indirmeyin kucaktan :)
Bi zaman sonra isteseniz de gelmiyorlar çünkü.

Benim kızımda zor bir bebekti, o kadar korkmuştum ki kucağa alışmasından. Her akşam 6-10 kolik nöbetimiz vardı. 3 ay boyunca hiç akşam yemeği yiyemedik.
Şimdi keşke diyorum daha çok omzumda yatırsaymışım. Daha fazla kucağıma alsaymışım.
Omzuma en fazla 5 saniye yatıyor sarılıyor ve hemen geri çekilip aşağı inmeye uğraşıyor.

çok haklısın canım.çok güzel bişey ama çok zor ya.ben yalnızım malesef.yardım edbilecek tek bir insan yok.hem ev işi hem bebek.çok zor.canları saolsun.herşeye değerler :)

çok haklısın canım.çok güzel bişey ama çok zor ya.ben yalnızım malesef.yardım edbilecek tek bir insan yok.hem ev işi hem bebek.çok zor.canları saolsun.herşeye değerler :)

Canım yalnızsın çok zor ya, ben şu an annemde kalıyorum eşim kızımın 1. haftasından beri yurt dışında. Annem olmasaydı herhalde çıldırırdım ben.. Allah sana sabırlar ve kolaylıklar versin, hepimize sabır ve kolaylıklar versin.. Oğlun için çok sevindim canım, umarım daha da iyiye güder, darısı benim fındığımın başına, şöyle bi kendi kendine 10-15 dk oyalanmayı ve de üzerim harici bir yerde yarım saat uyumayı becerebilse :) çok şey istedim de mi.. boshayallersmile

Canım benim güzel demişsin de, işte alışan da alşıyor felaket, kızım daha 5 kusur kilo ve saatlerce dolanmaktan belim sırtım çok kötü durumda, bi de sonrası da böyle giderse naparım bilmiyorum eyvahedigeldismile

çocuğun kucağa alışması kötü bişi değil ki.
kucağa alınmayan bebelerde özgüven eksikliği oluyormuş.

Back