Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Oğlum kreşe alışamadı deliricem :(

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

gibigibi88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
832
268
oğlum kreşe başladı 28 aylık geçen hafta 9-12 yolladık bu hafta 9- 15:30 sabah uyandığında başlıyor ağlamaya 1 saat ağlıyor öğretmenıne verıyoruz sınıfa gırıyor susuyor okulda ıyıymıs ağlamıyormus. güvenlık tanıdık ıyı dıyor. oğlum stres oldugunda kendını kaşır ensesını kasımaktan yara yaptı. ağlak akşamları huysuz bildiğin mutsuz ama göndermemız şart düşün düşün hasta olucam.

Neden şart??

oğlum kreşe başladı 28 aylık geçen hafta 9-12 yolladık bu hafta 9- 15:30 sabah uyandığında başlıyor ağlamaya 1 saat ağlıyor öğretmenıne verıyoruz sınıfa gırıyor susuyor okulda ıyıymıs ağlamıyormus. güvenlık tanıdık ıyı dıyor. oğlum stres oldugunda kendını kaşır ensesını kasımaktan yara yaptı. ağlak akşamları huysuz bildiğin mutsuz ama göndermemız şart düşün düşün hasta olucam.

benim kızım 3 yaşında başladı bize başlarken hep sıkıntılar olacak alışana kadar dediler.kararlı olmanız lazım dediler ve biz okadar kararlı davranmışızki meğerse öğretmenin mizacı tavrı çocukla iletişimi benim kızıma göre fazlaca sert gelmiş biz bunu çok geç farkettik tavsiyem alışamıyorsa hemen öğretmen değiştirin.Benim kızımda gece uykusunda ağlardı uyanınca 1 saat ağlardı öğretmen değiştirdik bir mucize yaşadık.

Bence öğretmen bu yaşlardaki çocuğu mümkün olduğunca tanımaya çalışmalı ve alışana kadar biraz o çocuğa diğerlerine uyguladığı kuralların dışında tutmalı güvenmesi için çabalamalı çocuk birdenbire zaten terkedildiğini hissediyor nekadar oryantasyon süreci densede bu sadece saatle çözülecek bi süreç değil çocuk öğretmene güvendikten sonra öğretmeni ne derse yapar ama malesef bunun acısını çok kötü yaşadık biz Allah 2. öğretmenimizden razı olsun.

X