ben de farkında olmadan hatalar yapıyorum biliyorum.bana bağımlı olmasını istemesemde tüm gün benimle olduğu için öyle maalesef.abimin eşi psikolog ve beraber çalışıyorlar her geldiklerinde beni bi güzel haşlarlar sağ olsunlarKonu sahibi, ben sizi uzmek icin yazmadim, oyle düşündüm ve yazdim:)
Abiniz de aynisini söylüyormuş hem:)
gercekten millet olarak çocuklarımızi kendimize bağlı yetistiren bir topluluguz kabul edelim, oyle olmasaydik suan hala
40 yasina gelmis ve anasi babasi olmadan bir halt beceremeyen insanlar olmazdi, cok var biliyorum sizler de biliyorsunuz:)
Ufak yaslardan başlıyor bu iste maalesef.
wow! Psikologlarla ayni düşünüyorum bakar misin?ben de farkında olmadan hatalar yapıyorum biliyorum.bana bağımlı olmasını istemesemde tüm gün benimle olduğu için öyle maalesef.abimin eşi psikolog ve beraber çalışıyorlar her geldiklerinde beni bi güzel haşlarlar sağ olsunlargelecekte nasıl sorunlarla karşılaşacağımızı söyler hep.bu yüzden ağlasa da gönderdim ama sonra da ağlayarak gittiği için üzüldüm.teşekkür ederim yorumunuz için.
İzin almıyordum tabi ki.türkçe ana dilim olmadığı için belki doğru ifade edmedim.eşim küçük olduğunu,kendini doğru ifade edemediğini bu yüzden de zorbalığa maruz kalacağı için evham yapıp karşı çıkıyordu.biraz bekleyelim diyordu.ama işte yanlış düşündüğünü anlatmaya çalıştım hep.ben de bu yüzden acaba diyerek kararsız kaldım.hala da evhamlı biri gün içinde beni arıyor ağladı mı,biri bi şey yaptı mı diye.
teşekkür ederim.inşallah öyle olur.wow! Psikologlarla ayni düşünüyorum bakar misin?uzulme lütfen alisir, onun icin o kadar önemli ki suan anne babasi haric baska kisilerle sosyallik icinde olmasi. Paylasmayi, beklemeyi, sinirlendiginde/uzuldugunde kendi basina bu olayi halletmeyi ogrenecek. Harika bir sey.
Zamanla daha da acilacak zaten emin ol.
Aralık ayına kadar hiç hasta olmamıştı. Sonra baya sık oldu. Ama biz 4 kişilik bir aileyiz ve 4 farklı okula dağılıyoruz. Akşam resmen mikrop kombinasyonu oluyor evde.Merhabalar benim de oğlanı erken kreşe vermem gerekecek galiba kafamdaki hesaba göre 3 yaş idi ama erkene çekmek zorundayım. 30 aylıkken başlayınca hastalık kapma konusunda sıkıntı yaşadınız mı en büyük çekincem bu
Aralık ayına kadar hiç hasta olmamıştı. Sonra baya sık oldu. Ama biz 4 kişilik bir aileyiz ve 4 farklı okula dağılıyoruz. Akşam resmen mikrop kombinasyonu oluyor evde.
Büyük 33 küçük de 29 aylıktı 30 bile değildi. Bana da başta küçük geldi ama sonra alıştım. Kendisi de çok mutlu orada. Öğretmenine aşık. Bazen bize kızıp size küstüm ben artık okulumda kalacam diyoay hiç güleceğim yoktu.. sizinki kaş yaşında başlamıştı. Kızım 33 aylık başlamıştı onda içim rahattı oğlan 25 aylık gibi başlayacak galiba ama yüreğim çok erken olduğunu söylüyor..
Belki uçlarda yaşamayı seviyorum belki hayat mottom bu ?Neden hep uclarda yaşıyorsunuz?ya bağımlı ya sokak. Lutfen biraz okuyun, zarar gelmez emin olun.
Benimle zaten catisamazsiniz. :)Belki uçlarda yaşamayı seviyorum belki hayat mottom bu ?Okumayı da çok severim bu arada çatışmak için söylemiyorum
Siz kimsiniz Allah aşkına ya . Seviye yok orası belli de . Hadi git işine bak . Aylak .Benimle zaten catisamazsiniz. :)
5 yaşındaki çocuğumuza yemeğini biz yedirmiyorsak, biz uyutmuyorsak poposunu silmiyorsak sokağa mı salmış sayılıyoruz? Kim yazdı sokağa salındığını, ben mi kaçırdım? Konu sahibi de rahatsız gidişattan ve çocuğunun ruh halinden.Ne yapalım 5 yaşındaki çocuğu sokağa salıp haydi bakalım artık bana bağlı bir birey değilsin kendi başına birey olarak hayat mücadelesine başla mı diyeceğiz ? O yaştaki çocuk elbette anne bağı kuvvetli olması gayet normal .
Neden geç başladığını düşünüyorsunuz? Çalışıyor musunuz?İlk önce erken başlamasını eşimm istemedi.resmen bana bağlı bir çocuktu bu yüzden onun için zor olur diyordu.ocak ayından bu yana da yazdırdım sıranın bize gelmesini bekledik.Türkiye'de yaşamıyoruz bu arada.
Hayır çalışmıyorum çünkü oğlumu bırakacak kimse ýok.erkenden kastım eylül ayında başlamasını istiyordum.kreçe gitmesini sosyalleşmesi için,sonrasında okula daha kolay uyum sağlaya bilmesi için istiyorum.evde tabi ki ilgileniyorum ama yine de bir öğretmenin yerini tutamam.biz Gürcistan'da yaşıyoruz gürcü dilini öğrenmesi lazım bunun içinde kreşe başlaması gerekiyordu benim öğretmem yetmiyor.o yüzden ne kadar erken başlasa o kadar iyi diye düşünüyordum ama oğlum çekingen ve kendini ifade ede bilen bir çocuk olduğu için şimdi gitti.Neden geç başladığını düşünüyorsunuz? Çalışıyor musunuz?
Eğer ki çalışmıyor veya farkli bir sorun yoksa ben çocukların çok erken kreşe başlamalarına karşıyım. Sizin kokunuz, sıcaklığınız ona kendini yalnız hissettiği bir kreşten daha iyi gelecektir.
Okul öncesine kadar 5 - 6 yaş civarına kadar sizinle, evinde yapacağı aktiviteler ona daha iyi gelecektir.. Evet belki zamanla alışacaktır fakat ilerde bu ayrılık aranızda bağlanmayı da zedeleyebilir.. Çalışmıyorsanız, evdeyseniz alın oģlunuzu yanıniza onunla verimli anlar yaşayarak daha kaliteli bir ilişki kurabilirsiniz.
Aa çok güzelmiş bu.Biz oglumla kalemle elimizin sirtina kalp cizmistik. Bende oda. Sonra dedim ki " beni her özldiginde bu kalbi öpebilirsin ve ben seni hissedecegim o an. Bende seni özledigimde elimdeki kalbi öpecegim."
Baya yardimci olmustu:) hatta almaya gittigimde hep " anne ben kalbi öptüm beni hissettin miii" diye heycanla soruyordu.
denemediyseniz tavisiyemdir.
Normal, anormal, geçici vs. demekten ziyade annelik içsesiniz ne diyor ona odaklanın.Merhaba hanımlar.oğlum bir aydır kreşe başladı.ilk günleri severek gitti ama son 5 6 gündür ağlıyor servise bindirirken beni bırakmıyor.(yazın 5 yaşı olacak bu arada)daha sonra öğretmenini arıyorum iyi olduğunu,çocuklarla oynadığını söylüyor.ama ben yine de üzülüyorum.belki geç gitti bana bağımlı oldu o yüzden mi böyle diyorum.öğretmeni gruba video resim atıyor diğer çocuklar birlikte oynarken o kenarda kendi kendine oynuyor.çekingen bir çocuk.resimlerde bakıyorum başını masaya yaslamış üzgün şekilde duruyor.orda çok fazla duruyoruz seni özlüyorum diyor.kreşe gitmesi lazım biiyorum ama böyle yapınca da üzülüyorum.kızlarım bu kadar sorun çıkarmıyordu çok çabuk alıştılar arkadaş oldular.önerilerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?