Oğlum kreşe ağlayarak gitti

Zeynayl26

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2020
963
1.387
63
Merhaba hanımlar.oğlum bir aydır kreşe başladı.ilk günleri severek gitti ama son 5 6 gündür ağlıyor servise bindirirken beni bırakmıyor.(yazın 5 yaşı olacak bu arada)daha sonra öğretmenini arıyorum iyi olduğunu,çocuklarla oynadığını söylüyor.ama ben yine de üzülüyorum.belki geç gitti bana bağımlı oldu o yüzden mi böyle diyorum.öğretmeni gruba video resim atıyor diğer çocuklar birlikte oynarken o kenarda kendi kendine oynuyor.çekingen bir çocuk.resimlerde bakıyorum başını masaya yaslamış üzgün şekilde duruyor.orda çok fazla duruyoruz seni özlüyorum diyor.kreşe gitmesi lazım biiyorum ama böyle yapınca da üzülüyorum.kızlarım bu kadar sorun çıkarmıyordu çok çabuk alıştılar arkadaş oldular.önerilerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

Neden bu kadar geç başladı kreşe?
İlk önce erken başlamasını eşimm istemedi.resmen bana bağlı bir çocuktu bu yüzden onun için zor olur diyordu.ocak ayından bu yana da yazdırdım sıranın bize gelmesini bekledik.Türkiye'de yaşamıyoruz bu arada.

Ne zaman baslarsa basladin yasayacaksiniz bu problemi. 2, 3, 4. Farketmeyecek. Cocuklar bu resistancei koyuyorlar bi, deniyorlar. 4-5 bence tam zamanli anneden ayrilmak icin ideal. Acaba once 3 saat sonra 5 daat sonra tam gun mu birakmayi deneseydiniz diyecegim ama dogrusu bu yontem bizde ters tepmisti.
Benim kucuk cok severek gidiyordu. Son 2 hafta biraktigimda agladi. Bugun yine gulerek girdi. Yani cocuklarin gitgelleri oluyor, cok onemsememek lazim.
Ancak ben cocuklarin annelerini aynaladiklarina inaniyorum. Yani siz net/emin olmadikca o da olamayacak.

İlk gün ben de gittim ben aşağıda bekledim.3 saat sonra eve geldik.hoşuna gitmişti.ikinci gün 5 saat sonra aldık.sonra servisle gitmeyi ve gelmeyi kabul etti.hatta öğretmeni etkinlik falan yapınca eve çok sevinçli geliyordu.çizdikleri resimleri bana getiriyor bak ben yaptım diye.dün de ağlayarak gitti ama eve geldiğinde mutluydu.benden ayrılınca ağlamaya başlıyor.ben bu konuda netim ama eşim eğer istemiyorsa ağlayarak gitmesin demişti yanında sanırım o yüzden de ola bilir.

Nerede yasiyorsunuz?

Benim yasadigim ulkede 2,5 yasinda ana okuluna baslaniyo.
Benimkide asiri derecede bana bagli bi bebekti
Inanmazsiniz tam 1 bucuk ay cok zor oldu. Her sabah biraktigimda ve almaya gittigimde agliyodu. Ama gun icinde aglamadigini soyledi ogretmeni.

Simdi 3 haftadir aglamiyor artik alisti aktivitelere giriyor oyunlara katiliyor
Sizinkide alisir sabredin

Burası küçük yer olduğu için sadece gruplara ayırıyolar.yani kreş ve anaokulu ayrı değil.sadece yaş gruplarına göre eğitim veriyorlar.yaşının uygun olduğunu biliyorum ama gitmek istemeyip ağlaması yüzünden üzüldüm sanırım.

Gürcistan'da yaşıyoruz.burda da o yaşta başlayan çocuklar ama her çocuk farklıdır.o yaşta başlasaydı sanırım daha zor olurdu eşim de izin vermedi zaten.aslında servisle gidip geliyor.gün içinde oynadığını söyledi öğretmeni.öğrenmeye de hevesli bir çocuk.bi tek servise bindirince ağlayıp beni bırakmıyor.

Her çocuk annesine bağlıdır sadece sizinki değil.
Eşiniz çocuk gelişimi uzmanı veya eğitimci mi, niye onu dinlediniz? Uzman gibi fikir beyan etmiş çok mu daha iyi şimdi?
Ben her zaman çocukların yaşıtlarıyla başlaması taraftarıyım. Özel çocukları bunun dışında tutuyorum.

Cocuklari kendinize bağımlı hale getirip sonra da bu soruları soramazsiniz bence.
Abim gibi konuştunuz:)tüm gün evde benimle yalnızdı ve pandeminin de etkisiyle pek sosyalleşemedi.evde ablaları vardı ama kendi yaş grubundan bahs ediyorum.bi yere gidecek olsam bırakıp gitmemde sorun yok ama her şeyiyle illa benim ilgilenmem lazım.ben yanındaysam yemeğini benim benim yedirmemi ister benim uyutmamı ister.ama ben yoksam tek başına yer yemeğini ve ya ablasıyla uyur.bu yüzden sanırım benden ayrılınca ağlıyor.

Hem cocuk icin hem sizin icin zor bence.

Haklısınız.bu konuda zaten hep tartıştık.zaten ona kalsa seneye başlayacktı.ama ben ona söylemeden yazdırdım yine de.sabahları işte olduğu için ağlayarak gittiğini görmüyor em azından yoksa ona da sorun çıkarır.

İlk günler hevesle gidiyorlar ama daha sonra bakıyorlar ki bu süreklilik gerektiren bir şey ,hergun yapılan birşey itiraz etmeye başlıyorlar. Hemen hemen cocu çocukta olan birşey. Siz kararlı bir şekilde gitmek.zorundasin artık büyüdün derseniz zamanla ağlama huyunu da bırakacaktır.

Ayrıca kötü bir yere gondermiyorsunuz. Kocaman 5 yaşında çocuk vicdan yapacak bir durum da yok bence.

Benim oğlumda 4, 5 başladı, ben birakiyodum aglamiyordu ama sizin oğlunuz gibi tek takiliyordu. Çekingendi. Beslenme saatinde bir tek o yemiyordu zaten iştahsızdi. 5,5 yaşındada 1. Sınıfa başladı, babasının çok zorlamasiyla, kendine sordugumda okul nasıl bi yer oldugunu bilmediğini için istiyorum gidecem diyordu. Şimdi 3. Sınıf oldu , şuan arkadaslariyla beraber oynuyor. Daha iyi adapte oldu. Sizinkide duzelir

Evet benim oğlumda orda yemiyor zaten yemek seçen bir çocuk.yemeği beğenmedim bir tek ekmek yedim diyor.bi de diyor ki orfa istemiyorum deyince tamam diyorlar ama sen illa yediriyorsun.inşallah oğlum da alışır zamanla.

Zamanla alisicak emin olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…