- 23 Aralık 2021
- 36
- 6
- Konu Sahibi Prensesperisaniyor
Herkese merhaba.Çalışan bir anneyim 20 aylık bir oğlum var oğlum babaanne ve anneanne destekli bu zamana kadar geldi baba 1 yıldır işi dolayısıyla evde yoktu 20 günde ya da ayda bir iki gün eve gelirdi.Düzensiz bir hayatımız oldu hep 2 yıldır evliyim. Malesef tv konusunda pek bilinçli bir anne olamadım evladıma zarar verdiğini kavrayamadım oğlum 18. Ayında dikkatimi çok çekmeye başladı anne baba diyordu ara ara gelen giden bazı sözcüklerde bu yüzden çok şüphelenmemiştim.Ama parkta bahçede bıcır bıcır konuşan yaşıtları ve oğlumun susması dikkatimi çekti bir dil terapisti ve merkezde bulunan bir psikolog ile görüştük 19. Aya yeni girmiştik oğlumda ayına göre dil geriliği olduğunu ama henüz bir tanı için erken de olduğunu 2 yaşı beklememiz gerektiğini söylediler yine de getirmek isterseniz haftada 1 ile başlayalım dendi.O günden itibaren 2 aydır asla tv açmadık 2-3 kelimesi varken oğlum neredeyse ağzından 40-50 kelime duyduk bu süreçte son olarak 15 gün kadar önce renkleri öğretmeye çalıştım yeşil dedi hemen diğer renkleri öğrenemedi bu arada biraz açılsın diye annemlere gitmiştim 2 hafta kadar oradan evimize döndük yeşili öğrendikten 5 gün kadar sonra yani yaklaşık 10 gündür oğlum sürekli bir yeşil sayıklıyor çoğu şeye yeşil diyor ve diğer kelimeleri kullanmaz oldu burada çocuk yok sıkılıyor komşulukta yok öyle diyorum sıkıldı bunaldı da tepki mi gösteriyor ve sürekli her gördüğüne aa yeşil diyor o kadar mutluydum ki dünyam başıma yikılıyor o böyle yaptıkça kalbimde bir cehennem ateşi uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum canım çok yanıyor oğluma yaptığım şey için kendimi affedemiyorum ama yine onun için ayakta durmaya çalışıyorum rabbim daha büyük dertler vermesin ama canım çok yanıyor çok korkuyorum oğlum ya konuşamazsa diye bir de sinirlenince kendine vurmaya başladı çok şiddetli ve uzun süreli değil ama arada bunalınca yapıyor bana da vuruyor seslenmeyim görmezden geliyorum bir de gece uykusundan bağırarak kendinden geçmiş bir şekil uyanmaları var kedi tırmaladı ve kuduz aşısı oldu 25 gün içinde 5 defa o mu tetikledi diyorum her gece değil ama son 2 haftadır 3-4 günde bir yapar oldu gece terörü müdür ve geçer mi acaba sürekli okuyorum evladımı rabbim hiçbir annenin yüreğine ateş düşürmesin bizleri evladımızla sınamasın cevap veren annelere şimdiden teşekkür ederim.