• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum Kardeş İstemiyor.

Gercekten 2.cocugu istiyor musunuz aradan 7 sene geçmiş enerjiniz hoşuma gitti konuya gelecek olursak bence iyi düşünün ve birinden yardım alın bende 7 yasinda olsaydım ve bana kardeşin olmasını ister miydin diye sorsalardi bende böyle konuşurdum sanirim cocugunuza hak veriyorum ama fırsat vermeden 2 sene sonra kardeşim olmus zaten 🤣

Ben de aileme kardeş istemediğini söyleyenlerdenim. Şimdi geçmişe bakınca aramda 2 3 yaş fark olan bir kardeş belki olabilirdi ama bu kadar yaş farkı olan bir kardeş yine istemezdim. 2. Çocuk olduğunda ne olursa olsun maddi manevi büyük olandan biraz kısmak gerekiyor. Eski verdiğiniz ilgiyi veremeyeceksiniz, ekonomi kötü maddi olanaklarınız ikiye bölünecek. İyi düşünüp verilmesi gereken bir karar bence.

Kardeş seninle akransa kardeştir bence. Anılar biriktirsin, yalnızlık cekmezsin, ortak arkadaşlarınız vardır,ortak istekleriniz vardır, birbirinizi kollarsiniz.. ya da mesela birkaç yaş büyük abin vardır o seni korur, üst sınıflara '8. Sınıftaki abim' falan dersin , ya da küçük anne olmaya hevesli bir kız cocuksundur, bir kardeşin olur evcilik oynar gibi onu yedirir yıkar, çok seversin.
Böyle olursa kardeşlik anlamlı bence. Ama 7 yaşında abi, siz hamile kalıp doğurana kadar 9 yaşında olacak. Çocukla nasıl bir bağ kurabilir ki?
Zaten anlattıklarınızdan belli aksi bir çocuk. Kardeşi ağlama ataklarıyla , bagirtilarla dolu dolan 2-3 yaşına girdiğinde abi pre-ergen olacak evdeki gürültüye uyuz olacak. Abi çocuğu parka götürse bundan zevk almaz, çocuğu alıp tiyatroya avmye goturse o yaşta çocuğa çocuk emanet edilmez. Ortak paylaşımları bile olmayacak. Birkaç sene sonra Abinin sınav senesinde yeni okula başlayan kardese denk gelecek, sonra zaten abi başka şehri kazanıp evden uçup misafir gibi gelip gidecek. Arada bu kadar yaş farkı olan kardeşle abilik zevkini değil sadeve kaosu yaşayacak.
Yaşınız da zaten 40 olmuş. Bu saatten sonra hamilelik de riskli,doğum da riskli..
Risk almaya değer mi?
Neden bu kadar beğenmedim almış anlamadım. Mantıklı tespitler oysaki.

Back