Çocuk Hastalıkları oğlum kabız oldu.......

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

çikolatalxix_sxuxt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2007
467
11
oğlum 2.5 yasında hergün 1 kere yapıor ama 2-3 gündür kakasını cok zor yapıorr acıor die ağlıor ilaç ve fitilde vermek istemiorum ne yapabilirim..iştahıda yerinde bi cocuk masallahhhh...:))

Anne sütü almayan oğlumdan kabızlık yüzünden çektiklerimi bi Allah,bi eşim bi de ben bilirim..
Arkadaşım yazdıklarımı yabana atma ve uygula..Bırak fitili falan bebeğini o acıdan kurtar..Burda başından geçen biri yazıyor..

* Kara kuru erik.. Yarın hemen aldır,bi güzel hoşafını yap ver çocuğuna..Korkma içir,hatta ezerek yedirebilirsen tam süper olur..

* Saf zeytinyağı..Yüyeceklerine ekle yada ağızdan 6 saatte bir, çay kaşığı ile zeytin yağını ver..Yine belirtiyorum zeytnyağından korkma felçli insanı bile ayağa kaldırmıştır..Hiç bir şekilde zararı yoktur!

* Elma evet elma..Elmanın ikli etkisi var..İshale ve kabızlığa..Sıksuyunu ver çocuğuna..Bak bakalım kabızlık denen meret bir daha bebeğinin canını yakacak mı?

Yukarda saydıklarım tamamiyle,oğlumun doktorunun tavsiyeleridir..
Özellikle kuru erik hoşafını yap inan ki son bulacak:)))
Geçmiş olsun!!!

sabahları yemekten sonra 1 tatlı kaşığı saf seytin yağını meyva suyunun içine koyup ver.düzelene kadar böyle yap.ama devamlıda değil.sonra bağırsakları tembelliğe alışır.düzene girdiği zamanda yiyeceklerine dikkat et.fazla katı besinler verme.çorba,sebze yemekleri,meyva,lifli besinler ver.kayısı kompostosuda iyi geliyor.geçmiş olsun.

biz arkadaşların dediği herşeyi denedik.ama bi müddet sonra onlarda fayda etmedi kızıma.şimdi elma ve armuttabulduk çözümü.ikisindenbirini püre yapıp sade yada yoğurduna katarak yediriyorum.işe yarıyor.bi dene istersen canım

bende aynı sorunla karsılastım kesin cözüm sabun derim.cok kücük bir parca sabunu popo deliğinden içeri itiyorsun 5 dk.da halloluyor.umarım seninde işine yarar.gecmiş olsyn....

benim kızım 5 aylık ve sadece anne sütü alıyor hala fakat 4. aydan itibaren kabız yani şöleki günde 2 kere yapmazsa uyumuyor
ve diş çıkartıyor şu an 1 haftadır beni itiyor ki aç olmasına rağmenn
kasıla kasıla emiyor
çok zor atlatıcaz çok huysuz
bugün kanlı kaka yaptı başına böle bişey gelen varmı sanırım fazla zorladı minik minik kan pıhtıları vardııı
tahlile yetiştiremedik
çok zor bi dönem atlatıyoruzzzz

evet kaesinlikle zeytinyağı ve kuru kaysı katılıyorum bizde denedik hatta ilaveten poposunada söle yedire yedire sür korma bişi olmaz sora dikkat et ama karşısında fazla durma btr olursun valla

Cnm Neler Denemdedim Ki Zebe Eyaği Zeytinyaği Tam Kabiz Denmez Bizimkine Ama 2 Kere çikmasa Deliriyor
Aman Yapsin Da Batiyim Raziyim Yaniiii

X