Çocuk Hastalıkları oğlum ishal oldu....lütfen yardım....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

medinella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2007
299
2
merhaba... 4 yaşındaki oğlum dün ishal olmuş dünden bu yana belki 20 defa tuvalete gitti....ateşi falan yok sadece ishal ve halsiz hissediyor ve karın agrısı.........pazartesi günü doktoruna gidicez ..randevuyu aldım ama o güne kadar biraz kesebilirmiyim diye düşünüyorum...haşlanmış patates ve pirinç lapası hazırladım ama çok iştahsız yediremedim...bana ishali kesicek başka tavsiyeleriniz varmı acaba???

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm.:1no2: benim bildiğim kadarıyla bir tatlı kaşığı türk kahvesinin üstüne biraz limon suyu sıkıp içir. haşlanmış patetesin de iyi geldiğini duymuştum umarım faydasını garürsün.:a015:

sagol canım yaaa bi deneyeyim ama o kahveyi içemezki ama denerim ...

muz yedir
kesinlikle pepsi içir içine aspirin at
erisin ,patetes yedirr bunlar en önemlisi ve doktor size flagly diye bir ilaç verecek benim oğlum amip olmuştu onu verdiler kim ishal amip olursa olsun bu ilacı verirlrrler ama sen pepsi patetes ve muzu dene bu arada vücut su kaybetiğinden yorgun düşüyor bol bol hazır su ver GEÇMİŞ OLSUNa.s.

BEN DENEDİM BİRDE NÖBETÇİ BİR ECZ<ANEYE FLAGLY İLACINI SOR MUHAKKAK PAZARTESİNE KADAR KESER İSHALİNİ BEN DOLABIMDAN EKSİKETMEM BUİLACI SİZEDE BÜYUK İHTRİMAL BU İLACI VERİRLER BİZİM 5 DEFa ishal oldu hep bu ilac bu arada ishal ilacıyla beraber grip ilacı verilmez

muz yedir
kesinlikle pepsi içir içine aspirin at
erisin ,patetes yedirr bunlar en önemlisi ve doktor size flagly diye bir ilaç verecek benim oğlum amip olmuştu onu verdiler kim ishal amip olursa olsun bu ilacı verirlrrler ama sen pepsi patetes ve muzu dene bu arada vücut su kaybetiğinden yorgun düşüyor bol bol hazır su ver GEÇMİŞ OLSUNa.s.

muzu yedirdim ama zorla yediriyorum...hiç yemek istemiyor...patateste haşladım ama onu yemedi...reflor diye bi ilaç var evde ishal için şimdilik ondan verdim....ama p.tesi bakalım ne vericek doktor....gribi falan yok cocuğun sadece ishal,,,,bol bol su içiriyorum...onu itirazsız içiyor...

merhaba... 4 yaşındaki oğlum dün ishal olmuş dünden bu yana belki 20 defa tuvalete gitti....ateşi falan yok sadece ishal ve halsiz hissediyor ve karın agrısı.........pazartesi günü doktoruna gidicez ..randevuyu aldım ama o güne kadar biraz kesebilirmiyim diye düşünüyorum...haşlanmış patates ve pirinç lapası hazırladım ama çok iştahsız yediremedim...bana ishali kesicek başka tavsiyeleriniz varmı acaba???

nedeni ne olabilir sence üşütme gibi görünüyo.benimde 4 yaşında oğlum var.iştahsız,pis kokulu,açık renk ishal olunca üşütmedir diyorum sıcak tutuyor,ayaklarına sıcaksu dolu termofor koyuyorum.bakteriyse eğer çok çok pis koku ve köpüklü ishal:KK43:iğrenç oldum ama)bakteri veya virüs neden olur ishale bakteriyse baktrim.virüsse flagy.tahlile anlaşılır buda.çok sıkıntılı değilse sadece ishal genel durumu iyiyse sıcak suyu öneririm.bol sıvı özellikle ayran,ılık çay ve havuç suyu.havuç çok iyidir ishale.geçmiş olsun.dediğim gibi tahlil olmadan ilaç alma sakın.üşütmüştür havalar soğudu

öyle köpüklü falan değil sadece normal ishal ates yok....iştahsız.pis kokulu ve acık renk aynen....üşütme o zaman büyük ihtimal sıcak uygulayayım ben....havuçda vereyim ama yemiyoki hiç.... :KK43:

Havuç yada elma suyuda içirebilirsin..taze taze sık içir ..oda ishale iyi gelir..benim kızıma dr. ishal olunca bunlrı içirmemi önermişti.......

Bol bol sıvı almıyorsa, aldığını kusuyorsa ve bol miktarda ishal yapıyorsa serum takılması gerekir. Ağzı kuru, gözleri çökmüş ve idrarını az yapıyorsa mutlaka bir hastaneye götür..geçmiş olsun.

Bol bol sıvı almıyorsa, aldığını kusuyorsa ve bol miktarda ishal yapıyorsa serum takılması gerekir. Ağzı kuru, gözleri çökmüş ve idrarını az yapıyorsa mutlaka bir hastaneye götür..geçmiş olsun.

Havuç yada elma suyuda içirebilirsin..taze taze sık içir ..oda ishale iyi gelir..benim kızıma dr. ishal olunca bunlrı içirmemi önermişti.......

...daha dün başladı ishali,,,agzında kuruluk,gözlerinde çoküklük yok,idrarıda normal...bol su içiriyorum....kusma ishal ve kramp sancıları çekiyor p.tesi için randevu aldım doktorundan ama biraz hafifletmeye çalışıyorum.....havuçla elmayı sıktım karıştırıp öyle verdim...tek havucu içmiyo çünkü.....2 tanede buyuk muz yedirdim bugün......iyi gelir inşallah....

çok teşekkür edrim arkadaşlar....oglumun ishali düzeldi...dediklerinizi tek tek uyguladım....:1hug:

elma,havuc,muz da iyi geliyor elma suyu havuc suyu cok iyi .bol bol su icir susuz kalmasin.ishal kesici tabbletlerinden mutlaka ver.patates ve pirinc haslamasinida yesin mutlaka,yagsiz et ve balik da iyi geliyor ishal diye cocugu ac birakma ALLAH sifasini versin

X