Kızlar oğlum 2 yaşını doldurdu artık bezden kurtarmak istiyorum yavrumun poposu pişik oldu ve bezlendiği sürede olacak gibi ne kadar dikkat etsem de hep pişik.ben tuvalet eğitimine başlayım diyorum ama nasıl olacak ufak bir fikrim bile yok lazımlık aldık çocuğa nasıl yaklaşıcaz ne diycez öff valla bu konu çok sıkıntı yaptı bana siz nasıl yaklaştınız ne dediniz ya bide benimki tam konuşamıyo yani derdini tam anlatamıyor daha nasıl olacak yardım lütfen haa bu arada çalışıyorum kayınvalidem bez rahat geldiği için hiç umurunda değil ben akşamları öğretmeye çalışıcam artık ama nasıl olacak çok sıkıntılıyım okuyup geçmeyin yorumlarınızı bekliyorum lütfen.
canım benimkide yeni öğrendi 3 günde öğrendik maşallah
ama benim oğlum daha büyük eylülde 3ü doldurcak oyüzden öğrenmesi kolay oldu
ben şu çiş yapınca müzik çalan lazımlıklardan aldım ama
3 günden sonra klozete takdım onu
kesinlikle gecede bezlemedim alışsın diye
ilk iki gün bazen altına kaçırdığı oldu ama sonrasında alıştı
artık çok sıkışsada beklemeyi ögrendi
ilk oturttuğumuzda başında bekledim. Konuştum.
Lazımlığa yaptığında sevindik
alkışladık. Falan.sevincimizi aferin dediğimizi görünce hoşuna gitti
Arkadaşlar çok sağolun ama benimki daha 2ye yeni girdi yada 2 bitti 3ten gün mü aldı deniliyor bilemiyorum ama tam olarak derdini anlatamıyor aslında birazda sıkıntım bu yönde.ya biz klozete oturtmaya çalıştık korktu ağladı ondan lazımlık aldım yoksa adaptörler de işe yarıyor ama inanın çocuğun popsuna kremde fayda etmiyor her çiş yaptığında yıkıyorum ona rağmen pişik canı yanıyo üzülüyorum
Lazımlık değil de tuvalet adaptörü alın.Bir çok yerde satılıyor , o daha etkili olur bence.
Aynen lazımlığın düşüncesi bile bana çok kötü geliyor. Çocuk ta olsa onu temzilemek vs. birde laızmlığa alıştırınca normal tuvalete alıştırmaya çalışacaksınız. Dışarıya çıkıncada lazımlık mı taşıyacaksınız yanınıza. Çocuk içinde en hijyeni tuvalet..
canım sağolasın çok güzel yazmışsın ama şu nokta bize tezat oğlum altı açılınca bezlenmek istemiyor bunun içinde ayrı üzülüyorum çocuğun canı yanıyor belli dün akşam eve giderken adaptör aldım burdaki arkadaşlar sağ olsun tavsiye ettiler ama korkuyo oturtamadık bile gözümde o kadar büyüdü ki anlatamamcanım ; sana saçma gelecek biliyorum ama o kadar küçük ki... Lütfen, tuvalet eğitimi vereceğim diye ona kabus dakikalar yaşatmayın... Bırakın, kendi bu doyumu yaşasın... çünkü uzmanlar bu dönemde çocuğun çişinin ve kakasının kendisi için çok ama çok kıymetli olduğundan bahsediyorlar.. Bizde anne olarak, çocuğun o kıymetli çişinden vede kakasından ayrılmasını kopmasını istiyoruz... Bu süreci akışına bırakın diyor uzmanlar...karışmayacağız... Pişikten bahsettiğinize göre, çocuğunuz bezinide açtırmak istemiyor.. O halde dolaşmak istiyor ki pişik oluşuyor... Hele bezine bu kadar bağlıyken böyle bir sürece sokarsanız iyice işler içinden çıkmaz hale gelir... Sağın solun nedediğini umursamadan öncelikle yapmanız gereken........ çocuğunuz kendisi bezini açtırmak istemediği an siz ona '' değiştirelim mi?'' bile demeyin... Bırakın çişli çişli inatla dolaşsın.... Kontrolün onda olduğunu hissettiği an zaten '' anne, çiş-kaka'' diyecektir... Evde ve çevrenizde çocuğunuzla ilgili tuvalet terbiyesi hakkında konuşmayın.... Lazımlık standart -klasik olanlarından almanızı önerir uzmanlar..... Sizi gözlemlemesine fırsat verin... Model olun... Aldığınız lazımlığı tuvaletin yanına koyun... Siz tuvaletteyken isterse oraya oturabileceğini söyleyin... Bakın o zaman daha kolay olacak işler... Ama bence henüz sizin için bu dönemde başlamanız yanlış bir karar.... Pişik için tavsiyem hametan.. Kullanın... Sağlık ocağında yazdırın çok ucuza geliyor üstelik... Vede bu konuda sabiha paktuna'nın makalelerini okuyun... Faceteki sayfasında notlar bölümünde rahatlıkla göreceksiniz.... Bol şans.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?