Merhaba 25 aylık oğlum var. Geçen ay otizm şüphesiyle psikiyatriste gitmiştik uyaran eksikliği dedi TV yi kestik. Şimdi de oğlumda herkese sarılma olayı patladı yani bana ve yaşıtlarına sürekli sarılıyor parka gidiyoruz çocuklara sarılıyor oturan kadınların yanına gidip sirinlik yapıyor ama hep böyle TV yi kestikten sonra. Sizde böyle bir durum oldu mu hiç normal mi bu kadar sevgi pitircigi olmasi
Sevinin işte otizm olmadığının çok kesin bir göstergesi. Sosyalleşme yoktur otizmde. Sadece mahremiyet konusunda iyi eğitmek gerekiyor. Keşke parkta karşılaşsak da bana da sarılsa.
Sevinin işte otizm olmadığının çok kesin bir göstergesi. Sosyalleşme yoktur otizmde. Sadece mahremiyet konusunda iyi eğitmek gerekiyor. Keşke parkta karşılaşsak da bana da sarılsa.
Merhaba 25 aylık oğlum var. Geçen ay otizm şüphesiyle psikiyatriste gitmiştik uyaran eksikliği dedi TV yi kestik. Şimdi de oğlumda herkese sarılma olayı patladı yani bana ve yaşıtlarına sürekli sarılıyor parka gidiyoruz çocuklara sarılıyor oturan kadınların yanına gidip sirinlik yapıyor ama hep böyle TV yi kestikten sonra. Sizde böyle bir durum oldu mu hiç normal mi bu kadar sevgi pitircigi olmasi
Benim oğlum da böyle tam bir sevgi kelebeğiydi. Hobisi parkta gördüğü yaşlı teyzelere sarılmaktı genç kız gördü mü tamam tin tin peşinden giderdi. Bir süre sonra bıraktı sarılmayı ama kızlarla konuşmak hâlâ çok hoşuna gidiyor tabii o dönemler bu kadar sosyal olması beni korkutuyordu. Dünyanın bin türlü hâli var. Ama olsun yine de çok tatlı oluyorlar. Küçük ise tam tersi pek insan sevmiyor, yabancılara çok gıcık oluyor
İyiki bırakmışsınız tv izletmeyi ama sarılma konusunu yaş ilerledikçe eğer çocukta azalmazsa mahremiyet eğitimiyle beraber kendiniz verin. Neden böyle dedim? 1.sınıf erkek öğrencim ne yazıkki herkese sarılıyor ve sarılmasının sınırı yok. Allah korusun dışarıdan gelen tehlikelere çok açık. Biraz azalttık ama hala var. O yüzden benimki size de küçük bir tavsiye küçükken tatlı ve sempatik geliyorlar ama çevrenin tehlikeli olduğu da hep aklımızda
3 yaşında kızımın arkadaşı da böyle. sadece sarılmaz, öper, yalar (!?). doktorunun tavsiyesi: Şu an çok küçük ve hep gözünüzün önünde, müdahale etmeyin. siz tetikte olun. ama 4 yaştan sonra sınırları, kişisel alanı öğretmeye başlarsınız.
Yaaaa ponçik otizm olunca temastan kaciniyorlar diye biliyorum sarılması çok guzelllll bazı konularda uyarıp anlatın zaten sizin gozetiminizde oluyordur ama yinede dikkat edin. Kuzenimin oğlu da oyle şuan kreşe gidiyor hala sariliyor sevgi kelebegi gibi dolanıyor ortada