ilk zamanlardan beri en ufak sesten korkuyor oğlum kapı biraz hızlı kapansın hemen ağlamaya başlıyor sonra morarıyor daha sonra sesi gidiyor çok telaşlanıyorum elim ayağıma dolaşıyor sesi gittiğinde.emzirirken olduki hapşurdum emmeyi bırakıyor ağlamaya başlıyor avutmak o kadar zor oluyor ki ne yapacağımı şaşırdım bu böyle ne kadar devam eder bilmiyorum eşimle parmak uçlarımızın üzerinde yürüyoruz nerdeyse ama bir yandan da sese alışmasını istiyorum ne yapmam lazım lütfen bana bir akıl verin:Saruboceq:
merhaba ,evde sürekli radyo sesi bulunsa belki işe yarar birde yanında onada bakarak önce alçak sesle sonra biraz yükselterek konuşarak yavaş yavaş alıştırabilirsiniz.ceee oyunları benzer sesli oyunlar oynanabilir bunlar ilk aklıma gelenler .yalıtılmış bir ortam, tümden bir sessizlikte bulundurmayın bence.
birde ağlayıp katıldığında kaşlarının ortasına başparmağınızla bastırarak yukarıya doğru çekin bu yöntemi görmüş yada duymuşsunuzdur büyük ihtimalle ama yinede bir yazayım dedim.
bir yerde okumuştum. bebeğin her sesten korkması anne karnında başlıyormuş. o zamanlar annenin fazla sessiz ortamda kalması, bebeğiyle ilgili kaygıları bebek doğduktan sonra bu tür korkulara yol açabiliyormuş.
bence hafif seslerle alıştırın. mesela uyurken odasında klasik müzik falan açın kısık sesle. sonraları ses çeşidini artırın.
tv sürekli açık oluyor zaten ayrıca babasıda bende çok konuşuyoruz onunla.ona hamileyken gerçekten çok kaygılıydım hadi bişey olursa diye ondan mı oldu acaba ama o da insanın elinde olmuyor ki bence her anne adayı bu konuda endişeleniyordur.
benım oglumda 9aylık oyle bazı seylerden korkuyo ama senınkı kadar degıl ılk zamanlar oyleydı sonra gectı belkı gecer zamanla endıse etme daha ufak annesı anne karnından kapkaranlık bı yerden geldı daha yenı yenı alısıcak dısarıya normal yanı yavas yavas gecer
büyüdükçe geçer canım benim kızımda hapşırık sesinden ani seslerden çok korkuyordu biraz biraz alıştı. ama tam geçmedi. ağlarken katılmasını kimileri uğunma der onu doktora söyle istersen demir eksikliğinden olduğunu duymuştum ama senin ki çok küçük bi sor doktora bence. psikolojikmidir nedir benim kızımın kansız olduğunu öğrendiğimizden beri ağlarken katılıyor .
benim kızımda her sesten korkuyordu ilk zamanlar oysa dogdugu zamandan berı sese alıssın diye yanında tv radyo actım simdi daha iyi gecti biraz ama hala devam ediyor zamanla düzelir canım aglarken katılma bizde 5 aylıkken oldu 2 kere ama cok kotuydu uzun sure kendıne gelemedı dr demır eksikligi demisti genelde 5. aydan sontra oluyormus senin bebegın daha kücük ama dra danısmakta yarar var bence o durumda ne yapacagını sasırıyor ınsan ama dr bize hemen balkona cıkarın demişti bi de katılacagını tahmın ettıgın anda az az yüzüne üflersen toparlıyor ben denedim işe yarıyor ama az az
Arzucum benim kızımda da aynı problem vardı. ben faydayı tartışma programlarında buldum.başladığı saatte sesini yükseltim. yavaş yavaş alıştı şimdi 2,5 yaşında çalgılı ortamda bile uyuyor.sebebide hamillelikte annenin aşırı duygusal ve duyarlı olmasıymış canım.Ben 2 ay sonra kurtuldum