• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları oğlum hasta ve ben ne yapacagımı bılmıyorum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

çedene

papatya yüreğim
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2006
1.750
16
683
oğlumu 2 gun önce memlekette annemlerde bıraktım istemeden.. ve uzunca bır sure orada kalacak...
ben geldıkten sonra gece kusmaya baslamış... kokulu kusuyor ve bugunde ishal.. ishali yeşilmiş..
doymak nedir bilmeyen oğlum iştahsızmış..
iki ayrı hastaneye ıkı ayrı dra göturmusler..
kaka tahlılı temız cıkmış.
drun bırı ılac dahı vermemış.. dıgerıde genta iğne ve emedur iğne vermiş...
iğneyı yapacak hemsıre ben emedur iğneyı yapmam bu yetıskın ılacı dıyerek yapmamış.. annemler bana soruyorlar napalım dıye... kokulu kusma kötu koulu yesil ishal..
gerçi dr yok aranızda ama belkı tecrubesı olan vardır..
ağlamaktan baska elımden bısey gelmıyo ki..

Yediği birşey dokunmuş olabilir. Yada viral bir enfeksiyon vardır. gerçi tahlili iyi çıkmış.

Dert etme Sevgi, bak birşeyi çıkmamış. İğneyide yaptırmayın. Bol bol su içsin. Pirinç lapası, papates haşlama filan yedirsin annen. Biliyorsundur zaten bunları. İki güne geçer, turp gibi olur, meraklanma:teselli:

Hem niye bıraktınki bebenibenneyaptımki

üşütmüştür canım ... meraklanma ... 2 güne kalmaz toparlanır ... geçmiş olsun ....

Geçmiş olsun canım :teselli:
kızların dediği gibi birşey dokunmuştır belki
hem dr.da birşey dememiş şükür temiz çıkmış
ağlama artık kıyamam yaa aklında ondaa

Geçmiş olsun canım.
Çocuktur bu yediği birşey dokunmuştur, üşütmüştür biraz.
Hem tahlilleride iyi çıkmış bak. Bu iğne ile ilgili bir araştırma yap istersen sende

canım çok geçmiş olsun.
dayımı aradım şimdi.doktordur kendisi.belirtileri anlattım...
çoğu ishaller(bulantı ve kusmayla devam eden) rota virüs kaynaklıdır diyo dayım.ama madem kaka tahlili temiz o halde dr idrar iltihabından şüphelenmiştir diyo...
3 aylık çocuğa genta 20'lik olanından vurdurabilirler dedi.çocuk susuz kalmıştır.en önemli şey kaybettiği suyu yerine koyabilmekmiş.bunun içinde bol sıvı almalı.mide bulantısıni hafifletmek içinde emedur iğne vermiştir dr. dedi.
yani her iki iğnede vurdurulabilirmiş.
birde 1 lt suya 1 çay kaşığı tuz,1 yemek kaşığı şeker koyup,bunu gün içinde içirebildikleri kadar içirsinler dedi.
birde bol anne sütü emiyorsa çocukbenneyaptımki
yav sen nie bıraktın çocuğunubenneyaptımki

Heh, işte bak Krocan ne güzel şeyler söylemiş. Bunları yaptır, iyileşir merak etme.

Ah Sevgi bulurdun bir bakıcı be, keşke yanında getirseydin bebeni. Yada annen gelip sende baksaydı. Birazcık idare etseydiniz öyle. :teselli:

çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin inşallah...

çok geçmiş olsun canım. biraz olsun rahatlamışısındır belki. çocuk bu. çiçek gibi bi bakarsın solar bi bakarsın açar. üzme kendini, sen belki vicdan azabı duyuyosun ondan çok içerledin canım inşallah düzelir bişeyciği kalmaz. allaha emanet oluna.s.

çok geçmiş olsun alp e
inşallah düzelir.
çok üzüldüm.
belki de özlemdendir.bırakma oralarda.bi yolunu bul

oğlumu 2 gun önce memlekette annemlerde bıraktım istemeden.. ve uzunca bır sure orada kalacak...
ben geldıkten sonra gece kusmaya baslamış... kokulu kusuyor ve bugunde ishal.. ishali yeşilmiş..
doymak nedir bilmeyen oğlum iştahsızmış..
iki ayrı hastaneye ıkı ayrı dra göturmusler..
kaka tahlılı temız cıkmış.
drun bırı ılac dahı vermemış.. dıgerıde genta iğne ve emedur iğne vermiş...
iğneyı yapacak hemsıre ben emedur iğneyı yapmam bu yetıskın ılacı dıyerek yapmamış.. annemler bana soruyorlar napalım dıye... kokulu kusma kötu koulu yesil ishal..
gerçi dr yok aranızda ama belkı tecrubesı olan vardır..
ağlamaktan baska elımden bısey gelmıyo ki..
Çok geçmiş olsun canım, Allah şifa versin.
Çocuk kaç yaşında? Yada yaşındamı aylık mı?
Emziriliyormu? Çünkü benim oğlumunda yeşil kaka olduğunda bu yediklerimden olduğunu söylüyordu doktorum diyeti uyguladığımda olmuyordu. Bu koliktende olabiliyor...:teselli:
[Tüm annelerede buradan bilgilendirmek isterim. Benim doktorumun bana ve yakınlarıma uyguladığı yöntemi.
Bilhassa Bebeğini emziren annelere; emzirdiğiniz için sizin yedikleriniz çocuğunuzu etkiliyor. Ve sizin yememeniz gereken gıdalar var bunu her doktor maalesef uygulamıyor.
Annenin yememesi ve içmemesi gerekenler;

çilek, kuruyemiş, nescafe, kahve, çikolata, çay (Türk çayı)
süt

yapması gerekenler,

bol su içmelisiniz, 5 öğün yemek sık sık yeyin, sebze meyve tüketilsin bol bol]

Sütünüz bol olsun anneler.........

Back