• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum hakkinda

Arkadaşlar merhaba oğlum 14aylık ne yaptıysam kilo aldıramıyorum boyuda alt sınırda 😔hareketli güleç algısı güçlü bir çocuk aslında ama görenler çok zayıf diyor kimse 14 aylık olduğuna inanmıyor değerlerine baktırmak istiyorum 1 yas aşısında bayılmıştı sadece kansızlık vardı kan damlasini ve d vitanini aksatmadan veriyorum sabah kahvaltısında hergun bir ad yumurta yer çorbalarının içine kemik suyu ılık filanda koyuyorum günlük yoğurt veririm yani elimden geleni yapıyorum hamileykende minyon bi bebek demişti doktor dogdugunda 3250 kiloydu ama minicik duruyordu kızlar kafaya takmaya başladım artık kilo o kadar değildi boyu uzamasi için daha neler yapmalıyım bu arada takviye vitamin ilacında başladım 1 ay oldu hemen hemen
Şuanda boyu ve kilosu nedir ?? Benim bebeğim de 3000 kg doğmuştu ama sonradan arayı kapattı.zayıf derken doktorların kullandığı tabloya göre mi yoksa çevreye göre mi zayıf ? sizin ve eşinizin boyları nasıl ?? Kansızlık iştahsızlık yapar . Bilmiyorum veriyor musunuz ama Haftada 2 kez kuzu ciğeri verseniz şahane olur. Kansızlığa en iyi gelen yiyecek. Tarifi hastalanmayancocuk sayfasından almıştım bende. Bir arkadaş daha önermiş hatta hastalanmayancocuk sayfasını.

Ay inanılmaz gerçekten tabi ki kuruyemişleri rondodan geçirip pekmezleyip yoğurtlarsanız bebek kilo alabilir hatta yeterince zorlarsanız obez bile olabilir ama ne pekmezden demir ne yoğurttan kalsiyum alır bu karışımla.

Farkettiyseniz sadece kilo demedim, kilo ve boy dedim. Yani Kizimin sadece kilosu yok, boyu da persentilin cok ustunde, 79cm, agzinda 6 tane disi var. Kan tahlili yeni yapildi, eksigi yok. Cevizi, bademi ne kadar kendiniz kirarsaniz kirin onun cigneyebilecegi kadar yumusak olmuyor. Pekmezi baska turlu yediremiyorum. Sizin mantiginiza gore pekmez vermeyeyim o zaman? Tukursun, yemesin, kuruyemiste yemesin, bende ah cocugum yemiyor diye kendimi hirpalayayim. Bildikleriniz isinize yaramamis, baska seyleri denemenizi öneririm.

Farkettiyseniz sadece kilo demedim, kilo ve boy dedim. Yani Kizimin sadece kilosu yok, boyu da persentilin cok ustunde, 79cm, agzinda 6 tane disi var. Kan tahlili yeni yapildi, eksigi yok. Cevizi, bademi ne kadar kendiniz kirarsaniz kirin onun cigneyebilecegi kadar yumusak olmuyor. Pekmezi baska turlu yediremiyorum. Sizin mantiginiza gore pekmez vermeyeyim o zaman? Tukursun, yemesin, kuruyemiste yemesin, bende ah cocugum yemiyor diye kendimi hirpalayayim. Bildikleriniz isinize yaramamis, baska seyleri denemenizi öneririm.
Keyfiniz bilir hanfendi bol bol demirle kalsiyumu karıştırın siz, ikimizin de çocuğu sağlıklıymış ne güzel bu üslupla yeni hiç bir şey öğrenemeyeceğiz hayatınızda bol şans👋🏻

Kizim 10.5 aylik kilo ve boyu 2 yaş sınırında gidiyor. Beslenme planınız dogru, biraz ekleme yapmak gerekiyor. Beslenmenize hergun kavrulmamis kuruyemis, meyve, zeytinyagi, pekmez, tahin, haftada 2 balik, et ekleyin. Kuruyemisleri rondodan gecirip 1 tatli kasigi yogurduna pekmezle beraber karistirip yedirin. Cocuga muhakkak tarifini verecegim corbayi yapin ve gunde bir ogun yedirin: patates+sogan+havuc+mevsim sebzesi+kemik suyu+bulgur+zeytinyagi + irmik. Cocuklar herseyi yemeyi sevmiyor, oyunla, kandirarak bir sekilde bunlari vermeye calisin
Yani öyle bir yazıyorsunuz ki şaka gibi. 11 aylık çocuğun ortalama kilosu 8-8.5 civarıdır. bebeğiniz 10 kilo sınırında diye 2 yaş demek nasıl bir manpüledir aklım almadı. 10 aylık çocuk ,5 24 aylık çocuk 20 kilo olmuyor zaten. ne meraklısınız abartmaya. bu iyi baktığınız anlamına mı geliyor? belirtme sebebiniz nedir yani? pekmezle yoğurdu karıştırmak gibi faydasız içerikler de sunuyorsunuz. nerden tutsan elde kalır.

Yani öyle bir yazıyorsunuz ki şaka gibi. 11 aylık çocuğun ortalama kilosu 8-8.5 civarıdır. bebeğiniz 10 kilo sınırında diye 2 yaş demek nasıl bir manpüledir aklım almadı. 10 aylık çocuk ,5 24 aylık çocuk 20 kilo olmuyor zaten. ne meraklısınız abartmaya. bu iyi baktığınız anlamına mı geliyor? belirtme sebebiniz nedir yani? pekmezle yoğurdu karıştırmak gibi faydasız içerikler de sunuyorsunuz. nerden tutsan elde kalır.
Okudugunuzu anladiginiza emin misiniz? Boy ve kilo diyorum. Sagliksiz beslenen cocuk sadece kilo alir, obez de olabilir, kizimin boyuda uzun. Usttede yazdim kan tahlili yeni yapildi eksigi yok. Abartmaya bayilmiyorum, olani söylüyorum. Daha pazartesi gunu doktoruyla gorustum, beslenme duzenini anlattim, bir uyarida bulunmadi. Ozellikle belirtme sebebim beslenme planina ekleme yapmasi icindi, gocunmaniz icin degil. Bebekler herseyi yemiyor ve bir sekilde yedirmek zorundasiniz. Cocugum pekmez yemiyor diye aglamaktansa bir sekilde yedirmeye calisiyorum. Sizde saka gibisiniz, gormezden geliyorum yorumlarinizi, iyi forumlar

Okudugunuzu anladiginiza emin misiniz? Boy ve kilo diyorum. Sagliksiz beslenen cocuk sadece kilo alir, obez de olabilir, kizimin boyuda uzun. Usttede yazdim kan tahlili yeni yapildi eksigi yok. Abartmaya bayilmiyorum, olani söylüyorum. Daha pazartesi gunu doktoruyla gorustum, beslenme duzenini anlattim, bir uyarida bulunmadi. Ozellikle belirtme sebebim beslenme planina ekleme yapmasi icindi, gocunmaniz icin degil. Bebekler herseyi yemiyor ve bir sekilde yedirmek zorundasiniz. Cocugum pekmez yemiyor diye aglamaktansa bir sekilde yedirmeye calisiyorum. Sizde saka gibisiniz, gormezden geliyorum yorumlarinizi, iyi forumlar
Kızınız doğduğunda boyu ve kilosu neydi? Beslenmeyle o kadar artacağını düşünmüyorum.Minyon doğan bebek minyondur. iri doğan çocuk iyi beslenemese de minyon olmaz. Yoksa iyi beslenemeyen çocukların hepsi minyon olurdu.

Kızınız doğduğunda boyu ve kilosu neydi? Beslenmeyle o kadar artacağını düşünmüyorum.Minyon doğan bebek minyondur. iri doğan çocuk iyi beslenemese de minyon olmaz. Yoksa iyi beslenemeyen çocukların hepsi minyon olurdu.
3.330kilo, 50cm ile dogdu. 5.aya kadar minyon bir cocuktu. Boy uzamasi sınırda bile degildi. Doktor anne baba olarak boyunuz uzun degil zaten, minyon olmasi normal demisti. 5.5aylikken ek gidaya gecisimizle beraber bir anda uzamaya basladi. Ilk iki ay toplam 10cm uzadi. Baska birçok etken olabilir, genetikten kaçamıyorsun mesela.

3.330kilo, 50cm ile dogdu. 5.aya kadar minyon bir cocuktu. Boy uzamasi sınırda bile degildi. Doktor anne baba olarak boyunuz uzun degil zaten, minyon olmasi normal demisti. 5.5aylikken ek gidaya gecisimizle beraber bir anda uzamaya basladi. Ilk iki ay toplam 10cm uzadi. Baska birçok etken olabilir, genetikten kaçamıyorsun mesela.
İyi de 50 cm kıza göre uzun doğmuş kızınız maşallah.Doktorunuz doğru yönnlendirememiş bence sizi.
iki ay 10 cm uzaması çok iyi bence bakın aşağıda bir yazı buldum.İlk ay 2 cm diğer aylar 4 cm uzar bebekler diyor sizinki 10 cm uzamış.

• Doğumdan bir aylık olana kadar, yeni doğan bebekler günlük yaklaşık 30 gram alır ve yaklaşık 2 santim uzarlar.
  • Devam eden üç aylık sürede, bebekler ayda yaklaşık 750 gram kilo alırlar ve yaklaşık ayda 4 santim uzarlar. Bu süre içinde bebekler kilolu gözükmeye başlarlar fakat hareketleri arttıkça bu yağlar kasa dönüşecektir.

yahu boy ve kilosuna bir şey demiyorum ki. bunu söylemekteki maksadınız nedir? benim oğlum 3300 doğdu, 4 aylıkken anne sütüyle 10 kiloydu. eee yani? bu bilgi burada kimin işine yarıyor. kimsenin. saçma sapan kendinizi övme çabası işte. kendi çocuğunuzu belirtme amacınız nedir?

Siz ve eşiniz de minyon insanlarsanız çocuğunuz da minyon olur. Bundan normal bir şey yok. Önemli olan sağlıklı olması. Bir kan tahlili yaptırıp değerleri normal mi diye baktıktan sonra doktor tavsiye ederse vitamin verin bence. Ama balık yağı hem gerekli hem iştah açıyor diye biliyorum. Yine de doktorunuza danışın.

İyi de 50 cm kıza göre uzun doğmuş kızınız maşallah.Doktorunuz doğru yönnlendirememiş bence sizi.
iki ay 10 cm uzaması çok iyi bence bakın aşağıda bir yazı buldum.İlk ay 2 cm diğer aylar 4 cm uzar bebekler diyor sizinki 10 cm uzamış.

• Doğumdan bir aylık olana kadar, yeni doğan bebekler günlük yaklaşık 30 gram alır ve yaklaşık 2 santim uzarlar.
  • Devam eden üç aylık sürede, bebekler ayda yaklaşık 750 gram kilo alırlar ve yaklaşık ayda 4 santim uzarlar. Bu süre içinde bebekler kilolu gözükmeye başlarlar fakat hareketleri arttıkça bu yağlar kasa dönüşecektir.
Bebegim anne sutuyle besleniyordu. Gunde 40gr aliyordu ama ilk 5ay boyu persentil sınırının altindaydi, gecmis zaman simdi hatirlayamiyorum ama bir ay kilo artarken boyu sabit kaldi. Bu yuzden hem ozel cocuk doktoruna hem üniversite hastanesinde takipteydik. 10cm uzadigi donem olmasi gereken boya ulasti, sonra artmaya devam etti. Her cocugun durumu kendine ozel olabiliyor

Her bebeğin yapısı farklı. Mutlaka yapıyorsunuzdur ama bebeğimin kahvaltısını sizinle paylaşmak istedim belki fikir olur. Bir kasık yulafi sutle başlıyorum. Bir yumurtayi yine haşlıyoru. Bir adet kabuklu cevizi kırıp rendeliyorum. 2 tane bebek biskuvisi(ev yapimi kendim yapıyorum cok basit tarifler var) bir kibrit kutusu beyaz peynir, bir yerli muz, bir tatlı kaşığı dogal bal hepsini bir araya getirip rondodan geciriyorum. Hem cok besleyici hem de lezzetli bir karışım oluyor. Uzun sure tok tutuyor. Rondo kullanımını elestirenler olacak ama bende aylarca kullanmadim onerilmiyor diye ve çocuğum ac kaldi. Ne zaman kullanmaya basladim o zaman yemesi duzeldi. Her yemeğin çorbanın icine de bir ceviz buyuklugunde kuzu kiyması koyuyorum. bebeğiniz emiyor mu bilmiyorum ama emmiyorsa mamaya devam edin bence. Gece uykusuna yatmadan once de irmikle sutu pisirip sogumaya birakiyorum yarim elma ve bir mandalina siyu sıkıp bal veya pekmezle tatlandiriyorum. Tok tutuyor ve irmik cok besleyici. Yine hurma, gun lurusu gibi kuru meyvelerle de yapabilirsiniz besleyici olur. Kendinizi hic üzmeyin bir yerde yapi meselesi

Hep boyle oluyor zaten.. tarti az oynasa obez oluyo, altinda kalsa altinda zayif deniyor. Yani bizlerde farkliyiz cocuklar neden ayni olsun aslinda.. benim
Kucuk kizim mesela ne yemek ne mama.. hic birini sevmiyor..yani demek ki yemek yemeyi sevmiyor fazla.. ki ne bebekler var.. acikinca ortaligi yikan biberonu gorunce sevincten deliye donen
Aynen millete ne yapsan yaranilmaz zaten hep eleştirecek bişey bulurlar .çok şükür oğlumun yemesinde icmesinde sorun yok ama sınırda olması biraz tedirgin ediyor beni 28 inde asisi var yine aynı çıkarsa tedavi edilmesi gerekir erken teşhis önemli sonucta kilo önemli değil bana cekmis olabilir bende zayıfım ama boy konusu aklımı karıştırıyor

yahu boy ve kilosuna bir şey demiyorum ki. bunu söylemekteki maksadınız nedir? benim oğlum 3300 doğdu, 4 aylıkken anne sütüyle 10 kiloydu. eee yani? bu bilgi burada kimin işine yarıyor. kimsenin. saçma sapan kendinizi övme çabası işte. kendi çocuğunuzu belirtme amacınız nedir?
Sütüm çok fazlaydı demek istiyor 😁

Konu sahibi 1 yaş kontrolünde neden çocuk doktoruna gitmediniz

Back