- 19 Kasım 2021
- 121
- 42
- 18
- 36
- Konu Sahibi Biranolsun
-
Hastalanmayancocuk sayfasına bir göz atinArkadaşlar merhaba oğlum 14aylık ne yaptıysam kilo aldıramıyorum boyuda alt sınırdahareketli güleç algısı güçlü bir çocuk aslında ama görenler çok zayıf diyor kimse 14 aylık olduğuna inanmıyor değerlerine baktırmak istiyorum 1 yas aşısında bayılmıştı sadece kansızlık vardı kan damlasini ve d vitanini aksatmadan veriyorum sabah kahvaltısında hergun bir ad yumurta yer çorbalarının içine kemik suyu ılık filanda koyuyorum günlük yoğurt veririm yani elimden geleni yapıyorum hamileykende minyon bi bebek demişti doktor dogdugunda 3250 kiloydu ama minicik duruyordu kızlar kafaya takmaya başladım artık kilo o kadar değildi boyu uzamasi için daha neler yapmalıyım bu arada takviye vitamin ilacında başladım 1 ay oldu hemen hemen
Sağlık ocağı 1 yas aşısında boyu normal zayıf demişti takviye vitamine baslmami söyledi başladımdoktorunuz ne söylüyor? kontrole gidiyor musunuz?
Sağlık ocağına asilari cin gidiyorum şükürler olsun hasta olmadığı için doktora yakın zamanda gitmedim ama gitmem gerek galiba rahatlamak için yaziyorum inanın doktora gideceğim ama korkuyorum kötü bişy der diyeDoktorlarda, yaşa göre boy kilo grafikleri vardir. Oğlunuzun, ayina gore düşük kiloda olup olmadigini doktorunuz karar versin. Düşükse de, ne yapmaniz gerektiğini ona sorun. Sakin kilo alsin diye cocugu karbonhidratlara, sekerli gıdalara alistirmayin. Aile hekiminiz bile ölcüp söyler bunu. Cocuk doktoruna gitmenize gerek yok
Gideceğim çünkü kafaya takmaya başladım insalah değerleri normaldir kötü bisynder diyede korkuyorum yaDoktorunuza götürün tahliller yapilsin. Yemesi icmesi normalse ve saglik sorunu yoksa baskalarim söylediklerine bakmayin. Benim ilk oglum cok tombisti, ikincisi zayif. Halbuki ikisi de ayni sekilde besleniyordu. Her cocuk ayni degil
Gideceğim çünkü kafaya takmaya başladım insalah değerleri normaldir kötü bisynder diyede korkuyorum ya
Sağlık ocağındakiler çocuk doktoru değil. hatta orada ebeler ya da hemşireler bakıyor genelde. doktora götürüp sorun muhakkak. boyu ve kilosu nedir?Sağlık ocağı 1 yas aşısında boyu normal zayıf demişti takviye vitamine baslmami söyledi başladım
Benimki de 19 aylık yaz bitiminde ateşlenmişti doktora gittik o zaman kontrollerinde kilo ve boy alt sınırda gelmişti ama benimki iştahsız yemek yemek istemiyor ama bebekler yazın kilo kaybediyormuş zaten sonra da kendi kendime herkesin çocuğu gibi olmak zorunda değil boyu alt sınırdaysa yapacak bişey yok birde geceleri mama tüketmeye devam ediyoruz elimden geleni yapıyorum ama her bebek bir olacak değil bana göre zayıfsa zayıf kilolu olmak zorunda değil sağlıklı mı sağlıklı çok şükür mühim olan da bu kilo alınır verilirArkadaşlar merhaba oğlum 14aylık ne yaptıysam kilo aldıramıyorum boyuda alt sınırdahareketli güleç algısı güçlü bir çocuk aslında ama görenler çok zayıf diyor kimse 14 aylık olduğuna inanmıyor değerlerine baktırmak istiyorum 1 yas aşısında bayılmıştı sadece kansızlık vardı kan damlasini ve d vitanini aksatmadan veriyorum sabah kahvaltısında hergun bir ad yumurta yer çorbalarının içine kemik suyu ılık filanda koyuyorum günlük yoğurt veririm yani elimden geleni yapıyorum hamileykende minyon bi bebek demişti doktor dogdugunda 3250 kiloydu ama minicik duruyordu kızlar kafaya takmaya başladım artık kilo o kadar değildi boyu uzamasi için daha neler yapmalıyım bu arada takviye vitamin ilacında başladım 1 ay oldu hemen hemen
Hep boyle oluyor zaten.. tarti az oynasa obez oluyo, altinda kalsa altinda zayif deniyor. Yani bizlerde farkliyiz cocuklar neden ayni olsun aslinda.. benimAyrıca 36 haftalık doğdu 3 kilo 180 Gr boyu 47 cmdi. Büyük oğlumda baya ilerden gidiyordu onada obez bu çocuk diyorlardı şimdi 8 yaşında gayet normal gelisimi
Benim oğlum da 15 aylık gerçekten çok zayıf ama takviye edici vitaminler için çok erken tam olarak ne veriyorsunuz. D vit tamam kesin verilecek, düşükse demire, b12 e hatta iyota başlanır ama ne veriyor olabilirsiniz gerçekten merak ettim.Arkadaşlar merhaba oğlum 14aylık ne yaptıysam kilo aldıramıyorum boyuda alt sınırdahareketli güleç algısı güçlü bir çocuk aslında ama görenler çok zayıf diyor kimse 14 aylık olduğuna inanmıyor değerlerine baktırmak istiyorum 1 yas aşısında bayılmıştı sadece kansızlık vardı kan damlasini ve d vitanini aksatmadan veriyorum sabah kahvaltısında hergun bir ad yumurta yer çorbalarının içine kemik suyu ılık filanda koyuyorum günlük yoğurt veririm yani elimden geleni yapıyorum hamileykende minyon bi bebek demişti doktor dogdugunda 3250 kiloydu ama minicik duruyordu kızlar kafaya takmaya başladım artık kilo o kadar değildi boyu uzamasi için daha neler yapmalıyım bu arada takviye vitamin ilacında başladım 1 ay oldu hemen hemen
Ay inanılmaz gerçekten tabi ki kuruyemişleri rondodan geçirip pekmezleyip yoğurtlarsanız bebek kilo alabilir hatta yeterince zorlarsanız obez bile olabilir ama ne pekmezden demir ne yoğurttan kalsiyum alır bu karışımla.Kizim 10.5 aylik kilo ve boyu 2 yaş sınırında gidiyor. Beslenme planınız dogru, biraz ekleme yapmak gerekiyor. Beslenmenize hergun kavrulmamis kuruyemis, meyve, zeytinyagi, pekmez, tahin, haftada 2 balik, et ekleyin. Kuruyemisleri rondodan gecirip 1 tatli kasigi yogurduna pekmezle beraber karistirip yedirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?