• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum hakkinda

Biranolsun

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2021
121
42
18
36
Arkadaşlar merhaba oğlum 14aylık ne yaptıysam kilo aldıramıyorum boyuda alt sınırda 😔hareketli güleç algısı güçlü bir çocuk aslında ama görenler çok zayıf diyor kimse 14 aylık olduğuna inanmıyor değerlerine baktırmak istiyorum 1 yas aşısında bayılmıştı sadece kansızlık vardı kan damlasini ve d vitanini aksatmadan veriyorum sabah kahvaltısında hergun bir ad yumurta yer çorbalarının içine kemik suyu ılık filanda koyuyorum günlük yoğurt veririm yani elimden geleni yapıyorum hamileykende minyon bi bebek demişti doktor dogdugunda 3250 kiloydu ama minicik duruyordu kızlar kafaya takmaya başladım artık kilo o kadar değildi boyu uzamasi için daha neler yapmalıyım bu arada takviye vitamin ilacında başladım 1 ay oldu hemen hemen

Doktorlarda, yaşa göre boy kilo grafikleri vardir. Oğlunuzun, ayina gore düşük kiloda olup olmadigini doktorunuz karar versin. Düşükse de, ne yapmaniz gerektiğini ona sorun. Sakin kilo alsin diye cocugu karbonhidratlara, sekerli gıdalara alistirmayin. Aile hekiminiz bile ölcüp söyler bunu. Cocuk doktoruna gitmenize gerek yok

Arkadaşlar merhaba oğlum 14aylık ne yaptıysam kilo aldıramıyorum boyuda alt sınırda 😔hareketli güleç algısı güçlü bir çocuk aslında ama görenler çok zayıf diyor kimse 14 aylık olduğuna inanmıyor değerlerine baktırmak istiyorum 1 yas aşısında bayılmıştı sadece kansızlık vardı kan damlasini ve d vitanini aksatmadan veriyorum sabah kahvaltısında hergun bir ad yumurta yer çorbalarının içine kemik suyu ılık filanda koyuyorum günlük yoğurt veririm yani elimden geleni yapıyorum hamileykende minyon bi bebek demişti doktor dogdugunda 3250 kiloydu ama minicik duruyordu kızlar kafaya takmaya başladım artık kilo o kadar değildi boyu uzamasi için daha neler yapmalıyım bu arada takviye vitamin ilacında başladım 1 ay oldu hemen hemen
Hastalanmayancocuk sayfasına bir göz atin

Doktorlarda, yaşa göre boy kilo grafikleri vardir. Oğlunuzun, ayina gore düşük kiloda olup olmadigini doktorunuz karar versin. Düşükse de, ne yapmaniz gerektiğini ona sorun. Sakin kilo alsin diye cocugu karbonhidratlara, sekerli gıdalara alistirmayin. Aile hekiminiz bile ölcüp söyler bunu. Cocuk doktoruna gitmenize gerek yok
Sağlık ocağına asilari cin gidiyorum şükürler olsun hasta olmadığı için doktora yakın zamanda gitmedim ama gitmem gerek galiba rahatlamak için yaziyorum inanın doktora gideceğim ama korkuyorum kötü bişy der diye

Boyle olmazsa bebekler bizim toplumda herkes zayif diyor zaten😐 doktor zayif diyorsa dediklerini yapin milleti bos verin

Eklentiler

• E0986BE1-B0E3-447E-A772-A275FBED4C65.png
    E0986BE1-B0E3-447E-A772-A275FBED4C65.png
    392,1 KB · Görüntüleme: 41
Doktorunuza götürün tahliller yapilsin. Yemesi icmesi normalse ve saglik sorunu yoksa baskalarim söylediklerine bakmayin. Benim ilk oglum cok tombisti, ikincisi zayif. Halbuki ikisi de ayni sekilde besleniyordu. Her cocuk ayni degil
Gideceğim çünkü kafaya takmaya başladım insalah değerleri normaldir kötü bisynder diyede korkuyorum ya 😔

Benmde 11 aylık oğlumun boyu ve kilosu alt sınırda ama en son 9 aylıkken ölçüm yapilmisti bende o kadar yediriyorum uğraşıyorum hala minicik ama algıları çok açık hatta yerin altinda bundan bir tane daha var diyorum :) 6 aylıkken çocuk endokrine götürmüştüm 12. Ayda tekrar getir izlemede kalalım demişti 12. Ay asisindan sonra tekrar götüreceğim konuyu takipteyim bir önerisi olan vardır umarım

Ayrıca 36 haftalık doğdu 3 kilo 180 Gr boyu 47 cmdi. Büyük oğlumda baya ilerden gidiyordu onada obez bu çocuk diyorlardı şimdi 8 yaşında gayet normal gelisimi

Kilo önemli değil de boyu kısa olmasını bilemedim dediğiniz gibi yumurta yoğurt et süt ile besleniyorsa zayıf olsada boy iyi olmasıngerekir doktora görünün tahlil yaptırın bence

Benimki de 19 aylık yaz bitiminde ateşlenmişti doktora gittik o zaman kontrollerinde kilo ve boy alt sınırda gelmişti ama benimki iştahsız yemek yemek istemiyor ama bebekler yazın kilo kaybediyormuş zaten sonra da kendi kendime herkesin çocuğu gibi olmak zorunda değil boyu alt sınırdaysa yapacak bişey yok birde geceleri mama tüketmeye devam ediyoruz elimden geleni yapıyorum ama her bebek bir olacak değil bana göre zayıfsa zayıf kilolu olmak zorunda değil sağlıklı mı sağlıklı çok şükür mühim olan da bu kilo alınır verilir

Ayrıca 36 haftalık doğdu 3 kilo 180 Gr boyu 47 cmdi. Büyük oğlumda baya ilerden gidiyordu onada obez bu çocuk diyorlardı şimdi 8 yaşında gayet normal gelisimi
Hep boyle oluyor zaten.. tarti az oynasa obez oluyo, altinda kalsa altinda zayif deniyor. Yani bizlerde farkliyiz cocuklar neden ayni olsun aslinda.. benim
Kucuk kizim mesela ne yemek ne mama.. hic birini sevmiyor..yani demek ki yemek yemeyi sevmiyor fazla.. ki ne bebekler var.. acikinca ortaligi yikan biberonu gorunce sevincten deliye donen

Kizim 10.5 aylik kilo ve boyu 2 yaş sınırında gidiyor. Beslenme planınız dogru, biraz ekleme yapmak gerekiyor. Beslenmenize hergun kavrulmamis kuruyemis, meyve, zeytinyagi, pekmez, tahin, haftada 2 balik, et ekleyin. Kuruyemisleri rondodan gecirip 1 tatli kasigi yogurduna pekmezle beraber karistirip yedirin. Cocuga muhakkak tarifini verecegim corbayi yapin ve gunde bir ogun yedirin: patates+sogan+havuc+mevsim sebzesi+kemik suyu+bulgur+zeytinyagi + irmik. Cocuklar herseyi yemeyi sevmiyor, oyunla, kandirarak bir sekilde bunlari vermeye calisin

Benim oğlum da 15 aylık gerçekten çok zayıf ama takviye edici vitaminler için çok erken tam olarak ne veriyorsunuz. D vit tamam kesin verilecek, düşükse demire, b12 e hatta iyota başlanır ama ne veriyor olabilirsiniz gerçekten merak ettim.
Bi de sizin boyunuz nasıl maalesef anne, baba beslenme yada hastalık kaynaklı değil genetik olarak kısaysa çocuklar da çok uzun olamıyor.

Kizim 10.5 aylik kilo ve boyu 2 yaş sınırında gidiyor. Beslenme planınız dogru, biraz ekleme yapmak gerekiyor. Beslenmenize hergun kavrulmamis kuruyemis, meyve, zeytinyagi, pekmez, tahin, haftada 2 balik, et ekleyin. Kuruyemisleri rondodan gecirip 1 tatli kasigi yogurduna pekmezle beraber karistirip yedirin.
Ay inanılmaz gerçekten tabi ki kuruyemişleri rondodan geçirip pekmezleyip yoğurtlarsanız bebek kilo alabilir hatta yeterince zorlarsanız obez bile olabilir ama ne pekmezden demir ne yoğurttan kalsiyum alır bu karışımla.

Back