Bebek Beslenmesi oğlum ek gıdaları reddediyor:(( ne yapmalıyım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlemisdar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2008
98
1
86
42
Kırşehir
arkadaşlar 6. ayımız bitti.ılk altı ay sadece anne sütü verdim.son 10 gündür de meyve püresi yoğurt çorba..vermeye başladım.ama oğlum hiç birini sevmedi.sadece 5 kaşık yiyor gerisini yemiyor.Acaba geç mi kaldım.Artık kaşığı görür görmez ağlamaya başlıyor( sizinkilerde böylemiydi?yaptığım herşey çöpü boyluyor.sizin bebişleriniz ilk başlarda her verdiğinizi yiyormuydu ve nekadar yiyordu?hepsini bitiriyorlarmıydı.günlük 100 gr yoğurt verilmesi gerekmiş.benimki 2 kaşık bile yemiyor.Ayrıca 6. aydan sonra ne kadar kilo aldı bebişleriniz.benim oğlum hep 1 er kilo alıyordu son ay 200 gr almış doktor normal dedi ama ben çok üzüldüm( oğlum böyle yemeye devam ederse sanrım zayıflamaya başlayacak.valla piskolojim bozuldu(((((((((((((

hiç geç kalmış sanmayın kendinizi bu ek gıda olayı tamamen bebeğin isteği ile alakalı ben 4. ayda başladım ama oğlum 2 3 kaşık zor yerdi şimdi hiç yemiyor ne kahvaltı ne meyve ne yoğurt ne çorba ya da yemek hiçbişey sadece emiyo aynen kaşığı falan gördü mü çığlığı basıyo kilo almıyo 2 ayda 250 gr aldı ama sağlığı yerinde çok şükür vitamin takviyesi yapıyoruz yapacak bişey yok kendimi yıpratıncada bişey değişmiyo sağlıklı olsunda öyle böyle büyüyecek ve eninde sonunda yiyecek diyorum sizde öyle düşünün bende yemezmişim öyle böyle büyümüşüm üstelik anne sütüde emmiyormuşum en azından emiyo bari diyorum

sen cok acaleci davranıp kendini boşuna üzüyorsun
düşün bebegin 6 ay boyunca tek besinle beslenmiş ve birden bi kac ceşit besin öenriliyor ve ondan kaşık kaşık yenmesi bekleniyor.bu haksızlık olur ona.

önce az az başlıcaksınız.belli bi zaman sonra miktarlar artacak.şuan annesütüde alıyorsa sorun yapmana gerek yok.şuan bebegini hiç bişiyden tiksindirmeden bi kac kaşık versen yeter
ayrıca bu aylardan sonra beebegin hareketleri daha cok arttıgından kilo almaları yavaşlar.bu da sorun degil.

Alabildiğikadar anne sütü alsın, benide anne sütü verdim şimdi 10 aylık ama emmiyor çok üzülüyorum, ek gıdayı hayatı boyunca yiyecek ama mucize besini her zaman bulamayacak, benimki 8. aya kadar ek gıdayı fazla almadı beni emdi. Hiç üzülme, yoğurttaki besinler senin sütünde vardır. Benimki aylardır yoğurt peynir yemiyor şimdidie sütü red ediyor.

cevaplar için tteşekkürler arkadaşlar.valla emzirme işi daha iiimiş zahmetsiz.ek gıda süreci biraz sancılıymış( yoğurt hala yemiyo bir tek meyveyi severek yiyor.kendimize yaptığım yemeklerden hafif hafif tattırıyorum.(eşim tansiyon hastası bu yüzden yemeklerin tuzsuz ve az salçalı oluyor zaten)şimdilik böyle gidicez acele etmicem bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…