Oğlum disleksi mi ? :(

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.924
1.695
Anaokuluna gidiyor ..6 yaşında ama sayıları ve bazı harfleri tersten yazıyor ayna görüntüsü gibi...bilmediğinden karistiriyormu acabadiyorum ama 1 sayısını bile özellikle ters yazıyor örneğini ekleyeceğim ..normalde çok akilli..etrafta bile farkediliyor konuşması çok düzgün çok güzel cumleler kurar zekidir ama yazı da neden boyle canım sıkıldı şuan :KK43:

Eklentiler

• IMG20200227200417.jpg
    IMG20200227200417.jpg
    49,4 KB · Görüntüleme: 1.746
Çünkü daha anaokuluna gidiyor. 😊
Gayet normal. Kızımın sınıf arkadaşı da bazı rakam ve harfleri karıştırıyor. 3. sınıf. Aynen bu şekilde tersten yapıyor. Öğretmeni çıkışlarda birebir ilgilenerek telafi etmeye çalışıyor.Ki 3. sınıf. Sizin bu teşhiş için çok erken.

Çünkü daha anaokuluna gidiyor. 😊
Gayet normal. Kızımın sınıf arkadaşı da bazı rakam ve harfleri karıştırıyor. 3. sınıf. Aynen bu şekilde tersten yapıyor. Öğretmeni çıkışlarda birebir ilgilenerek telafi etmeye çalışıyor.Ki 3. sınıf. Sizin bu teşhiş için çok erken.
Ay oylemi sevindim ya canım 3.sinifta bile varmı böle vakalar ? Acaba o çocuk disleksi mi acaba ailesi hiç dusundu mu ki bunu kfamda bir sürü soru

Anaokuluna gidiyor ..6 yaşında ama sayıları ve bazı harfleri tersten yazıyor ayna görüntüsü gibi...bilmediğinden karistiriyormu acabadiyorum ama 1 sayısını bile özellikle ters yazıyor örneğini ekleyeceğim ..normalde çok akilli..etrafta bile farkediliyor konuşması çok düzgün çok güzel cumleler kurar zekidir ama yazı da neden boyle canım sıkıldı şuan :KK43:
Disleksi dahi olsa bu bir engel durumu degil rahat olun. Benim rehber ogretmen bir arkadasim disleksi mesela saati okuyamaz yer tarifi yapamaz cok zeki basarili gayet normal hayat suren bir ogretmen hic moralinizi bozmayin yasi iyibariyle de normal yazamiyor olusu bise yoktur olsa bile bu bir engel degil🤗

Normal diyenler olucaktır ama siz işinizi şansa bırakmayın bir uzmana danışmak çok daha iyi olur.
Bizde burda sizin gibi insanlarız bilgimiz ne yazık ki pek yok yanlış yönlendirilebilirsiniz.
Uzman her zaman daha iyi olur doğru tanı neyse onu koyar.
Disleksiyse eğer erkenden yapılması gerekenleri yaparsınız.
İnşallah bir sorun yoktur yaşından dolayıdır

Öylemi insalah ya kaç senedir düzelmedi de küçüklükten beri yazı yazmaya meraklı ama hep ters
Öyle olsa bile eğitsel destek ile halledilebilir. Dert etmeyin.Yani telafisi mümkün.Kaldı ki yaşına göre gayet normal.
Biliyorsunuzdur eminim ama yine de söyleyeyim. Albert Einstein ve Thomas Edison gibi iki bilim insanının da disleksi olduğunu biliyorsunuzdur. Belki dikkat eksikliği veya hiperaktivite kaynaklıdır. Normal seyrinde gelişimini takip edin bakalım.

Ay oylemi sevindim ya canım 3.sinifta bile varmı böle vakalar ? Acaba o çocuk disleksi mi acaba ailesi hiç dusundu mu ki bunu kfamda bir sürü soru
Annesi de disleksiymiş. Ama bizim öğretmenimiz okul çıkışlarında destekle telafi etmeye çalışıyor.Çocuğa sen disleksisin denmedi hiç. Öğretmen babasının en yakın arkadaşı olduğu için kendisiyle özel ilgilendiğini zannediyor yavru. 😊

Disleksi olan bireyler normal ya da üstün zekalı olabiliyor yani zekasında bir problem yok.
Disleksi olabilir mi evet ama üzülecek bir şey değil kaliteli eğitim ilgili ebevynlerle normal bir hayat sürüyor onlar da.

Siz bir uzmana götürün bence. Hep böyle yazıyor demissiniz bi kaç rakamı ters yazsa belki derdim ama çoğunu ters yazmış disleksi olabilir gibi geldi bana.

Disleksi dahi olsa bu bir engel durumu degil rahat olun. Benim rehber ogretmen bir arkadasim disleksi mesela saati okuyamaz yer tarifi yapamaz cok zeki basarili gayet normal hayat suren bir ogretmen hic moralinizi bozmayin yasi iyibariyle de normal yazamiyor olusu bise yoktur olsa bile bu bir engel degil🤗
Çok ilginç ya öğretmen olmuş birde saat okuyamayan insan

Öyle olsa bile eğitsel destek ile halledilebilir. Dert etmeyin.Yani telafisi mümkün.Kaldı ki yaşına göre gayet normal.
Biliyorsunuzdur eminim ama yine de söyleyeyim. Albert Einstein ve Thomas Edison gibi iki bilim insanının da disleksi olduğunu biliyorsunuzdur. Belki dikkat eksikliği veya hiperaktivite kaynaklıdır. Normal seyrinde gelişimini takip edin bakalım.
Gercekten bilmiyordum bunu ben ve onlar bilim insanı ..acaba onlara tanı neden konusldu ki

Annesi de disleksiymiş. Ama bizim öğretmenimiz okul çıkışlarında destekle telafi etmeye çalışıyor.Çocuğa sen disleksisin denmedi hiç. Öğretmen babasının en yakın arkadaşı olduğu için kendisiyle özel ilgilendiğini zannediyor yavru. 😊
Annesinin problemi ne acaba canım ..çocuk peki akıllı mi nasıl biri

Normal diyenler olucaktır ama siz işinizi şansa bırakmayın bir uzmana danışmak çok daha iyi olur.
Bizde burda sizin gibi insanlarız bilgimiz ne yazık ki pek yok yanlış yönlendirilebilirsiniz.
Uzman her zaman daha iyi olur doğru tanı neyse onu koyar.
Disleksiyse eğer erkenden yapılması gerekenleri yaparsınız.
İnşallah bir sorun yoktur yaşından dolayıdır

DİSleksi teşhisi için çocuğun okul çağında olması gerekiyor. O yüzden doktorlar süre tanıyorlar .

Sevgili @Sogukprenses çocuğınuzun yaşı daha çok küçük. Aynı dönemlerde benim de kızımla ilgili soru işaretleri vardı kafamda. Doktora götürmüştüm erken demişlerdi. Kızım 1. Sınıfta şu an, ilk başlarda yine bazen ters yazdı ama şu an çok büyük ölçüde düzeldi. İçinizi ferah tutun zamanla düzelecektir inşallah. 1. Sınıftan sonra da aynı şeyler devam ederse o zaman bir uzmandan görüş almak gerekir. Ama çoğunluk o raddeye gelmeden kendiliğinden düzeliyor.

Annesinin problemi ne acaba canım ..çocuk peki akıllı mi nasıl biri
Öğrenme güçlüğüm vardı yıllardır,demişti annesi.
Çocuk,İngilizce’de filan harika maşallah.
Etüt yapar öğretmenimiz haftada iki gün bütün sınıfa. Etütte teste tabii tutar.15’te 15 bazen de,
15te 14 doğrusu çıkıyor. Gayet iyi yani.

Bizimkiler de anaokuluna giderken yaparlardı. Ben Okulun psikoloğu ve öğretmeni ile görüştüm. Sorun olmadığını söylemişti. Gerçekten de bir süre sonra düzeltti ikisi de.

X