- Konu Sahibi atsokligna
-
benim oğlum da aynı yaş, aynı sorunbenim bir de sütüm az ama ondan desem mama da emmiyor, sağıp veriyorum onu da emmiyor, çok sinir bozucu. büyüdükçe yemekten çok oyunla ilgilenmeye başlar, dikkati dağılır falan diyorlar. Ama bilmiyorum. Bir de bir yerlerde okumuştum, "kaç dakika, kaç kere emdiğini hesaplamayın, başkalarıyla kıyaslamayın, her bebek farklı bir bireydir" diyordu. Eskisinden az emmesi elbette çok sinir bozucu, şahsen biliyorum ama şöyle düşünüyorum, o memeyi reddederken bana birşey anlatmaya çalışıyor, zorlamak sinirini daha da bozmaktan başka bir işe yaramaz. En iyisi bir sorun olup olmadığını doktoruyla konuşman. Yok sadece iştahsızlık ise geçici olabilir. Erkenden diş çıkarıyo falan da olabilir. Kolaylıklar...
4.ayda bebeklerde memeyi bırakma eğilimi olurmuş sakın pes etmeyin devam edin..emmiyorsa uyku arasında verin bırakmaz inanın bende yaşadım ama pes etmedim sizde vazgeçmeyin emmiyor diye uğraşın sonra tadını alınca bırakmıyolar sigara bağımlısı gibi oluyolar üzülmeyin :ecrin_bebek:
beni oğlum da öyleydi. hiç vermesem ağlamıyordu. zorla emziriyordum. git gide kilo alımı durdu. ek gıdaya geçtik emmeyi bıraktı. çok iştahsız bi bebek. şu an 6,5 aylık. 2 aylıkken 6,5 kiloydu, şu an 7,5 kilo. bütün tahlilleri yaptırdık ama sorun da yok dediler. ben hiç bişi anlamadım. inşallah senin beebğin benimki gibi olmaz. aylardır moralim bozuk bi haldeyim.
Bu arada ben kendi öğüdümü tuttum, doktora anlattım kaygılarımı. İyi ki de öyle yapmışım. Gerçekten tahlillerde anormallik çıktı. Bağırsaklarında enfeksiyon varmış doktor ilaç yazdı. Karnı ağrıyordur tabi ondan yemiyordur dedi. Bakalım umarım herşey yoluna girer. Bir de biraz oyuncaklarla falan oynayarak yediriyorum gündüz, o da azıcık işe yaradı.
oğlum 4.5 aylık ilk aylarda memeden inmezdi bütün gün mememdeydi.inanın lavobaya bile gidemezdim son zamanlarda o kadar ez emiyorki zorla veriyorum kafayı ceviriyor..sizin bebekleriniz kaç saatte bir kac dakika emiyor
benim oğlum da 5 6 aylıkken emmek istememeye başladı sessiz sakin odada nini söyleyerek emziriyordum o zaman emiyordu şimdi sekiz aylık güzel emiyor ama iştahı hiç yok sadece emmek istiyor ne versem ağzını kitliyor sabahtan akşama kadar ne yedireceğimi şaşırıyorum her türlü tahlili de yaptırdım hiç bişiy çıkmadı yememeyi huy ediniyorlar galiba
umarım düzelir ve çok yiyen bir bebek olurr
benim oğlum da 4.5 aylık son 2-3 haftadır doğru dürüst emmiyor, 4-5 dakka emiyor hemen kafayı çeviriyor zorluyorum bu sefer ağlamaya başlıyor, bu sebeple sütüm de azaldı.
bugün kontrole götürdük mama takviyesi yaptı, çünkü 10 günde sadece 70 gr almış.
Şimdi de hangi mamayı alıcam bilemiyorum dr esema gold veya aptamil 1 numara alın dedi.
şimdi günde 4 kez hazır mama, 1 çay bardağı meyve püresi, akşam yatarken de pekmezli pirinç unu verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?