Oglum çok yemek seçiyor

ZmraKs

Ya ümitsizsiniz, ya da ümit sizsiniz
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mart 2021
235
306
Merhaba hanımlar. 6 yaşında bir oğlum var ve çok yemek seçiyor gerçekten sıkıldım artık. Çocuğa bakliyat, pilav çeşitleri yada sebze yemeği yediremiyorum bı turlu bı yandan damağı alışsın ilerde sorun olmasın istiyorum ama yok yani direk ya öğğ ediyor yada cikartana kadar ağzından püskürte püskürte atiyor. Hani çok küçükken başladım herşeyi tattırmaya o zamandan beri bu şekilde yani taa basindan beri deniyorum yeni yenide değil. Ama yok sevmedigi şeyleri hâlâ daha sevdiremedim bı türlü. Ne yapabilirim sizce çocuğu böyle olup sonradan düzelen varmı??

Biz de aynıydık. Şimdi normal yapıyorum. Yersen ye yemezsen başka yemek yok malesef diyorum yiyor. Ama tabi çok abdürt birşeyse yanına başka seveceği şeylerden de yapıyorum. Ama genel olarak kural8mız tadına bak sevmezsen yeme şeklinde. Bu şekilde tadına bakıp sevdiği şeyler oluyor artık

Bende dediğiniz gibi yapıyorum ama işte bakıp genelde beğenmiyor maalesef çoğunada tam olarak bakmiyor bile sanki zehir. Ağzının ucuyla bakıp beğenmedim diyor direk

Benim kızım da 7 yaşında ve seçici. Pilav, makarna, köfte, vb yiyor. Sebze yemeği asla yemiyor. Hep aynı şeyleri yemesinden sıkıldım. Ama nafile.
Çocukken bende mesela pırasa ıspanak yemezmişim, sonradan sevmişim. Sanırım 6-7 yaşlarında çocuklarda bu dengesizlik olabiliyor. Ben ısrar etmiyorum artık. Elbet bir yerden sonra değişecektir.
Yani bir çözüm sunamayacağım size. Benimde başımda var demeye geldim

Cogu cocukta ayni sorunların yasandigini duyuyoruz maalesef, bizler kucukken bu denli fast food, abur cubur seçeneği vs yoktu, haliyle annemiz sofrada önümüze ne koysa az da olsa yiyorduk mecburiyetten.
şimdiki çocukların damak tadı farklı sekilleniyor o yapay yiyecekler yüzünden, sizin oğlunuz daha küçükmüş gerci, disaridaki yiyeceklere henüz baslamamistir . umarım alisir. benim oğlum biraz daha büyük, sofradaki kuralımız sebze yemeklerinden en az 5 kaşık yenmesi. sonra makarnasını pilavını köftesini yine yiyor. bu sayede karnabahar ve bamya yemeğini sevdi mesela, yalnızca on yargısı yüzünden yemezdi onceden..
zamanla duzene sokarsınız siz de insallah, kolaylıklar diliyorum. cocuk büyütmenin her merhalesi zorlu bi yol :)

Açıkçası ben ayrı yemek yapmam. Yemek zorunda kalıyor. Ekstra öğürdüğü bir iki sebze var onları yapmıyorum. Mesela karnabahar asla yemez. Lahana da. Bunları pişirmiyorum pes ettim. Ama brokoliyi balkabağını mercimek çorbasında itelerim. Ne bileyim pırasayı ıspanak yada yeşil mercimek yemeğine soğan yerine doğrar koyarım. Anlamadan yer.
Sevmediği ama yediği yemekler var ıspanak, kereviz, kuru bakliyat gibi. Onları da tamamen mecbur tuttuğum için yiyor. Dediğim gibi yemezse aç kalkacağını bir kaç kere aç kalarak öğrendi.
Bir de şöyle bir çözüm buldum. Herkesin bir yemek sipariş etme günü var. Pazartesi benim günüm mesela ben sebze severim benim günümde o pişer. Salı oğlumun günü köfte patates mi istedi onu yaparım. Eşimin gününde de mesela fasülye mi sever onu yaparız. Böyle olunca itiraz etse de benim günüm kendi gününde be istersen söyle bugün bundan başka yemek yok diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…