• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Oğlum çok mu yiyor?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Benim oğlum doğduğundan beri hep az ve sık emerdi. kilosu da hep önden gidiyo maşallah. ilk 6 ay sadece emdiği için kilosunun üstünde durmadım. ama şimdi ek gıdaya da başladık. öğünleri emzirdikten 1 saat sonra veriyorum ama bir kase kahvaltı, sebze püresi veya yoğurdu yedikten sonra bi de üstüne emmek istiyo, bi güzel de emiyo. çocuğu fazla yedirip midesini genişletcem, obez olcak diye korkuyorum. öğün miktarını azaltmalı mıyım acaba?

canm Allah bağışlasın bebeğini.benmde aynı konuda endişelerim var.ama sen yine emziriyorsun o açıdan şanslısın.ben emzirsemde doymuyor.mama veriyorum.ben bu yüzden çok endişeliyim.mama vermek hiç içime sinmiyor.oğlumun köşe yastığı olmasını istemiyoru.8 aylık ve 2-3 saatte beslemek istiyor.mızmızlanıyor.

Anne sütü obez yapmaz. Benim kızım 17 aylık her öğünden sonra emer obez de değil aksine zayıf:)

Anne sütü obez yapmaz. Benim kızım 17 aylık her öğünden sonra emer obez de değil aksine zayıf:)

canım benim endişem anne sütünden değil zaten, öğün porsiyonlarını mı fazla veriyorum acaba diyorum ama çok da fazla vermiyorum aslında, hazır meyve püresi kavanozları var ya o kadar veriyorum bi öğünde. kilo aldı dediler ondan endişe ettim ben de. 6 buçuk aylık boyu 69cm kilosu 10kg.

Bence azaltma çocuğun ihtiyacı varki yiyor benim kızımda o aylarda o kilodaydı tombul bir bebekdi ama yürümeye başladıktan sonra zaten zayıflfyorlar o bebeklik tombullukları kalmıyor benim kızımda hep 97 persantillerdeydi boydada kilodada o zaten emme işinide karnı doymadığı için değil keyif için emiyordu çerez niyetine:)

canım benim endişem anne sütünden değil zaten, öğün porsiyonlarını mı fazla veriyorum acaba diyorum ama çok da fazla vermiyorum aslında, hazır meyve püresi kavanozları var ya o kadar veriyorum bi öğünde. kilo aldı dediler ondan endişe ettim ben de. 6 buçuk aylık boyu 69cm kilosu 10kg.

Hareketlenmeye başlayınca kilo alımı azalıcak zaten. Ahh keşke benim kızım da yese maşallah bebişine :nazar:

masaallah kuzucuga
bebegın yedigi azaltilir mi hic, yasli degil, sekeri yok tansiyonu yok ne diye az yiyecekmis ki
anne sutunu ben de her oguden sonra sindirime yardimci olmasi icin veriyordum

masaallah kuzucuga
bebegın yedigi azaltilir mi hic, yasli degil, sekeri yok tansiyonu yok ne diye az yiyecekmis ki
anne sutunu ben de her oguden sonra sindirime yardimci olmasi icin veriyordum

doğru diyosun canım ama bazen insanlar çok kilo almış, göbeği çıkmış falan diyince endişeleniyorum. bana gayet normal görünüyo aslında.

Back