evet cok gusle konu acmsın oncelıkle sagol ben acıcaktım ustune basmısın benım fındık kurdu kızmda 1 yaısnda ve benım kızım hıc anne sutu almadı almadı 40 cıktı sutun kesıldı eksıdı ek gıdalrla besledım arık normal sut ıcıyor gunluk meyve suyunu sebzesını corbasını ııcyor amam yınede sut ıcmek ıstıyor gece hele asırı nerdeyse 1 5 lt sutu ıkı gun ancak ıdare edıyorum esıme gcelerı tok tutan mam dedım oda almıs amam onuda bı faydası yok hazır mamyı sevmıyor benım velet anlıyor ıcmıyor ılakı sut sade ve ıcınde pekmez yadad az bal olucak ıcıcek esımde gunduz meyve suyu ıcırelımdedı denedım evde sıktım hazı r aldım amam yok yınede but dıye aglıyor ben ne yapımcam sıdmık banda yardımcı olun sevınırm :)
oğlum 21 aylık 1.5 yaşında emmeyi bıraktığından beri günde bir kutu süt içiyor.özellikle uyuyacağı zaman ve gece uyandığında vermezsem kıyameti kopartıyor.günde 5 biberon sütün zararı olmazmı?bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.gerçekten çok endişeleniyorum.
canim fazla calsiumdan dislerinde özellikle sorunlar yasayabilir ama test yaptirip önlemini alirsin..valla ben bebekligimden beri 1 lt süt icerim,o kadarda kemikliyim,sükür kolay kolay hastalanmam...bu yasima kadarda zararini görmedim,3sene önce iste doktorum sadece uyardi,hani 1 bardak falan icmen daha iyi cünkü asiri calsium kemiklerde kirilganlik yapabilir dedi...dinledimmi hayir,sorun yasadimmi hayir...
bebekte kabizlik yapabilir ama bunuda doktoruna danis istersena.s.
bende küçükken çok içerdim kardeşlerimde... hala çok içiyorum, biras önce içtim mesela bir bardak... biz bi zararını görmedik... hatta madem okdr sewiyor içine gece yatmadan önce yumurtanın sarısını kır karıştır öle içsin... boyu uzar...
Ben kızımı 8 aylık memeden kestim...
o dönem yurt dışındaydık hala emzirdigimi duyunca dr. hemen hemen kes memeden ek besinler alması lazım bu şekilde sadece emzirmekle çocugun gelişimi yavaşlar falan bi sürü laf etti..
bende eve geldim yaşım daha 20 o zamanlar yabancı bi ülkedeyim yanımda ailem kimsem yok...
nasıl yapacam diye düşünüdm kızımd meme delisiydi su bile içiremezdim gece üzerimde uyurdu bi memeyi bırakır birini alırdı..
ve ben o akşam kestim memeden vermedim ve süt verdim biberonla almadı aç aç aglaya aglaya uyudu...
uyku arasında oda sıcaklıgında ısıtmadan şekersiz sütü biberona döktüm ve agzına tıkıştırdım içmeye başladı...
14 yaşını bitirdi hala evden süt eksik olmaz...
günde 1 kilo süt içerdi halada içer...
ama şekersiz ve ılık süt
bi zararını görmedik...
dişlerinde sorun yok sapasaglam...
boyu yaşına göre standartların üzerinde 173 cm.
kilosuda aynen öyle 60 kiloda..
cola gibi asitli içeceklere hiç alışmadı ya evde kaynatılmış meyva suyu yada yogurt...
yogurduda bebeklignden beri hiç bırakmaz hala süt ve yogurdu çok tüketir..
bende gece sütüyle büyümüşüm gecede 1 kilo süt içermişim hemde o zamanlar pastorize falan yok direk manda sütü içirirlermiş daha besleyici diye..
bende bi zararını görmedim kızımda ....
düzenli dr. kontrollerine gideriz kansızlıgıda yok...
çok fazla süt içilmesi kansızlıga sebep oluyor diye biliyorum kardeşimden o da çok içerdi dr yavas yavas azaltmaya calısın demişti günde 500ml falan olmalıymış