Çocuk Hastalıkları oğlum çok fazla süt içiyor.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

drobniyak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2008
56
0
86
Eskişehir
oğlum 21 aylık 1.5 yaşında emmeyi bıraktığından beri günde bir kutu süt içiyor.özellikle uyuyacağı zaman ve gece uyandığında vermezsem kıyameti kopartıyor.günde 5 biberon sütün zararı olmazmı?bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.gerçekten çok endişeleniyorum.

canım fazla süt kabızlığa ve kansızlığa yol açıyor...

bence bu durumu değişik yiyecek veya içeceklerle yenmeye çalış mesela sevidği meyve sularından ver...

benimkide cok ıcıyo gece uyandıkca ıstıyo bende aglaması dıye veriyom gunduz vermıyom ama.

benim kardeşimde küçükken günde 2.5 lt süt içerdi annem vermediğinde ağlardı çok sonra bigün annem biberonun içine zeytin çekirdeği attı "aaa bak sütten böcek çıkıyo" dedi ve kardeşim şuan 18 yaşında o zamandan beri süt içerken görmedim:)

benim 2,5 yaşındaki kızımda çok içiyordu sütü,aşırıda kabızlık yaşadı.birkaç aydır süt istediğinde başka şeylere yöneltip unutturuyorum mesela aa kızım bak ben sana ne yaptım makarnaaa veya sevdiği başka bişeyi gösterince oda merak ediyo ve yiyo yada benim sevindirik olmuş halime bakıp yemek zorunda kalıyo.sütü unutuyo veya doyduktan sonra aramıyo şimdi 2 biberona düşürdük.sende benim gibi başka şeylere yöneltsen kanmazmı acaba???

Komşumuzun oğlu da 2 yaş civarında.
Günde 1 lt süt içiyormuş.
Kansızlık çıktı çocukta.Dikkat edilmesi gerekli.
Demir emilimini engelliyor çok süt içmek.

benim oğlum da 4 yaşında bu süt sıkıntısı bizdede var çok içiyor aklına geldimi yok ta desem hiç birşey fark etmiyor.nasıl azaltacağımı bilmiyorum...büyük kızımda küçükken aynı derdimiz vardı oda çok içerdi..biberonu gözünün önünde attım..bir daha süt içmedi...aynısını oğlumda olacak diye cesaret edemiyorum..en azından sabah akşam içsin istiyorum... aklına geldimi süt kıyamet kopuyor ...benim oğlumda kansız bu arada ...

Fazla Sütün Çocuğa Zararları

Aileler tarafından fark edilmeyen, ancak her iki çocuktan birinde görülen demir eksikliğinin, beyin gelişimi ve öğrenmeyi olumsuz etkilediği vurgulandı.Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr.Nazan Sarper, yaptığı açıklamada, çocukların, büyüme çağlarında demire çok fazla gereksinimleri olduğunu söyleyerek, çocuklara günde yarım kilodan fazla içirilen sütün demir eksikliğine bağlı kansızlık ve diş çürümeleri gibi zararları olduğunu belirtti.Çocuktaki demir eksikliğinin en önemli nedenlerinin anne sütünü yeterince alamaması ve et tüketmemesi olduğunu ifade edildi.Süt içerek kalori ihtiyacını alan çocuk yemek yiyemiyor ve bu da düzensiz beslenmesine neden oluyor. Anneler yemek yemeyen çocuğunu sürekli süt vererek tek yönlü besliyor, çünkü bu annenin kolayına geliyor.Çok fazla süt, aynı zamanda (biberon çürüğü) denilen diş çürümelerine neden oluyor.

Aileler Farketmiyor
Demir eksikliğine bağlı kansızlık özellikle 6 ay ile 2 yaş arasında ve ergenlik döneminde çok sık görülüyor.. Aileler tarafından fark edilmeyen, ancak her iki çocuktan birinde görülen demir eksikliği, beyin gelişimi ve öğrenmeyi olumsuz etkiliyor. Kalbin çalışmasına da zararı dokunan demir eksikliği,çocukta bitkinlik,yorgunluk ve aşırı huysuzluk yapıyor. Bu durumda olan ve gece uykuları düzensizleşen çocuk sık hastalanıyor ve öğrenmede zorluk çekip,derslerinde başarısız görülüyor.Çocuğun ağrı ve sancısı olmadığından, aileler durumu fark edemiyor.Aile tarafından kanıksanan ve normal görülen bu durum, yüzü soluklaşan çocuğun doktora götürüldüğünde ortaya çıkıyor.

Kansızlığın tedavisi çok basit ve zahmetsiz. Önerilen beslenme diyeti ile zamanında ve yeterli dozda alınan ilaçlar, çocuğu 1 ya da 2 ayda normale döndürebiliyor.

oglum 3 yasini aralikta bitirecek gunde 500 gram sut iciyor bazen 750 gram.normalmi?yogurt peynir fazla hatta hic yemedigi oluyor ama.

benim oğlumda çok içiyordu ve içtiği zaman dolayısıyla diğer yemekleden yemiyodu cokacimcoookağladı bağırdı çağırdı ama sabah haricinde vermedim öğünleri düzene sokmaya çalıştım halada uğraşıyorummm ama sütü unuttu sabah veriyorum sadece bazende akşamları uyumadan içiyo :içelim:başka vermiyorumm herşeyde olduğu gibi sütünde fazzlası zararlıa.s

yogurtta daha cok calsium var ben genelde yogurt yediriyorum ogluma ,sabahlari krese giderken bazen mesela kücük bi porsiyon meyvali cocuk yogurtlarindan koyarim kahvaltisina :))

cnm herşeyin fazlasının zararı olduğu gibi sütünde fazlasının zararı var tabi kansızlık yapıyor bildiğim kadarıyla ve iştahsızlık olur. başka alternatifler ver arada unuttur ona gece ver sadece yada biberondaki süt miktarını zaalat verdiğin zamanlardada günde 500 ml diye biliyorum ben süt ölçüsünü ona göre ayarla

herkes çocuğu çok içtiği için yakınırken bende hiç içmemesinden yakınıyorum kızlar benimkide işine gelirse yani uyku halinde oda bazen içiyor. uyanıkken içeremiyorum kesinlikle ağzına vurmuyo ben ne yapacağım peki

Canım benim oğlumda beni emmeyi bıraktıktan sonra süte çok düşmüştü.Dr.umuz günde 500mlden falasının kansızlık yapabileceğini söyledi ama dediğin gibi oğlum gece kıyameti kopartıyordu.Bende gündüzleri verdiğim sütü yarı yarıya sulandırıp veriyordum ki gece sütü istediğinde normal süt vermek için.Yani gündüz yarı yarıya sulanrılmış 2 biberon içse gece normal bir biberon sütü içebilir ve yarım litreyi aşmamış olursun.Kabul ediyorsa gündüz meyve suyuda verebilirsin.Ama süte düşkün olması bir avantaj bunu unutma.Benim heriki oğlumda sütü çok severek içiyor arkadaşlarım ise çocuklarına süt içirmek için ne taklalar atıyo bir görsen

demir eksikliği yaptığını bende biliyordum benim oğlumda çok içiyordu ama artık zararı olacak kadar çok içmiyor şükür ki..benim ki bir müddet sonra sıkıldı.değişik meyve sularını denesen renkli şişeler hoşuna gider belki..

bitanemm süt icmiyorsa bebegine yogurt yedir
yogurtta daha cok kalsiyum var birde tv de seda sayanin programinda bi doktordan duymustum sütten gelen kalsiumu vücut kabul etmiyormus
ama yogurttan gelen kalsiumu vücut aliyormus :teselli:

ben sadece sabah ve aksam bir su bardagi veriyorum.kizimda 2 yasina kadar beni emdi.ayrilinca oda hemegi degil hep süt isterdi.bende sadece sabahlari veriyorum diger ögünler daha doyurucu seyler veriyorum karni acikmiyor ve istemiyor.süt kansizlik yapiyorpek tavsiye edilmiyor.sabah aksam normal bence.

canım yoğurt veriyorum ama onuda şeker katarak yedirebiliyorum benim derdim sütten yana çünkü çalışmaya başlayacağım ve artık yavaş yavaş sütten kesilecek geceleri uyandığı zaman biberonla süt vermek kolay olur uykusunu bozup bişeyler yedirememki o yüzden içmesini istiyorum belki kansızlığa ve demir eksikliğine yol açıyor ama kemiklerinide kuvvetlendiriyor umarım alışır ve severek içer :a015:

insallah icer tatlim ins. meyvali sütleri ,kakao falanda denemissindir kesin ... zamanla icer cnm ins .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…