Özel msj bakar mısınız?Kız arkadaşının da babsı bırakıp gitmiş bunları.. Kömürlükte yaşamışlar, belediye başkanı ev vermiş. Bir ablası madde içip bir çocuk yapıp bunlara bırakıp gitmiş. O çocuğa da bunlar bakıyor. Bnm oğlumda aşırı derecede aşık... Fakat öyle konşsalarda biz onları doğru yönlendiriyoruz ve dinliyorlar da..
Hastane raporu alınacak bir madde içmişliği olmadığı için tahlilleri temiz çıkar ve ben bu sefer oğlumu mimlemiş olurum ki oğlumda sinirlenir bu duruma. Acaba bedelli yaptırıp göndermeyip burdan uzaklaşsam daha mantıklı mı...
Çipi söktüren,kullandığı ilaca bağımlı olan(ismini veremiyorum)amatemden reşit ise çıkıp gelen çok.Tam 1 yıl madde bagimli çocuklarla çalıştım,çok emek verdim,o sene benimde psikolojim çok etkilendi onlarla ama en bırakîr dediğim kişi bile en ufak sarsıntıda maddeye geri döndû.
Malesef asla bırakamıyorlar.
Pek moral olmadı ama bu duurmu kabullenmeniz lazım.
Çip taktırmayi denediniz mi? Anatem de tedavi aldımi oğlunuz
İnsan Allah'tan korkar böyle bir yorum yaparken. Karşınızda bir anne var. Kendi kafasına sıkan varmış. Yorum yaparken az empati yapın ya.Mimlemis olmak belki daha hayirlidir. Madde bagimlisi birinin, beyni normal islevde calismaz. Kendine ve etrafina zarar vermesi muhtemel. Askerde kendi kafasına sikan da var, arkadasini vuranda bilemedim. Gizlenecek bir durum degil
Bizim maddeyi bırakmamız bir bıçak gibi keskin oldu... Hiç bir yan etkisini yaşamadı... Hani anamdan yeni doğdum sözü gibi. Ne istek, ne sinirlilik, veya diğer yoksunluk belirtileri... Öyle mutluydu, gülüyordu, geziyorduk... Amateme kurtulmadan 1 hafta önce gittik ilaç yazdılar bir sabah içti evden kaçtı... 4.gün buldum aldım ve kurtulma günümüz o zamandı.... İlaç fln da içmedi...gerk kalmadı... Evet bir dönem bnde çip taktırmayı düşündüm, ama o asla kabul etmezdi... Ama şimdi kabul eder. Etkili mi peki deneyimledşysenniz?Tam 1 yıl madde bagimli çocuklarla çalıştım,çok emek verdim,o sene benimde psikolojim çok etkilendi onlarla ama en bırakîr dediğim kişi bile en ufak sarsıntıda maddeye geri döndû.
Malesef asla bırakamıyorlar.
Pek moral olmadı ama bu duurmu kabullenmeniz lazım.
Çip taktırmayi denediniz mi? Anatem de tedavi aldımi oğlunuz
Cnmmm inşallah duaların kabul olur, yavrum kurtulur.. İnşallah o bir günlük bir hataydı... Bn aşırı sevgisini gösteren bşr anneyim, o sevildiğini, değerli olduğunu çok iyi biliyor. Fakat ömür boyu diken üstünde oturacağım.Bu sentetik maddeler hakkında bilgi sahibi değilim, babam alkolikti ve benim bildiğim kadarıyla iyileşim sürecinde relapse ve lapse denen dönemler olabiliyor relapse tamamen eski kullandığı doza/ sıklığa dönmek, lapse ise sizinki gibi daha hafif bir şeyi çok az süre kullanmak. Ama bunlar yaşansa bile bırakma sürecine geri dönülebiliyor. Sürekli bir iyiye gidiş beklemek gerçek dışı, yeme bozukluğu yaşayınca bile bu böyle ki. Doğrusal ilerlemiyor böyle süreçler dalgalanmalar çok normal aslında. Bu çocuk neler yaşadı, kendi içinde nelerle başa çıkamadı da bu yola başvurdu kim bilir. Bir şeylerle mücadele edemeyince veya mücadele edebilmek için geliştirdiği bir mekanizma madde kullanmak ve zorlandığında tekrar buna başvurması şaşırtıcı değil, buna hazırlıklı olmalıydınız bence. Kendinizi harap edecek bir durum da yok sanki evet çok zor bir süreç ama hemen gemileri yakmayın 4 ay kendi kendine bırakabilen çocuk aynı şekilde yine yoluna devam edebilir sadece ona olan inancınızı koruyun, suçlamayın. Bağımlılık çok karmaşık bi durum keşke terapiyi kabul etse ama zaten sizden gördüğü şefkat ve sevgi bu süreçte en iyileştirici şey olacak bence. Dualarım sizinle, ben çok inanıyorum bu hikaye mutlu bitecek
Bir çok hikaye var... Bu zehirle savaşıp bırakan ve buna yenik düşen binlerce insan.. Bizim ailede, sülalede hiç duymadığımız bir olaydı,,, çok yabancıydık.sigara dahi içmiyoruz. Bununla karşılaşınca ne kdr zor ve kötü bir durum olduğunu öğrendik.. Rabbim kimseyi bu durumla karşılaştırmasın.Benim eşim gece hayatında çalıştığı için bu madde kullananlarla çok haşır neşir. Zenginler kokain içiyormuş. O da beyinde tümör filan yapıyormuş bir müddet sonra. Esrar kullanıp onla yetinenler en zararsız olanıymış. Hepsinin etkisi farklıymış. Esrar yavaşlatıyormuş. Kokain daha enerjik yapıyormuş. Bu sentetikler en tehlikeleriymiş.
Askerlik durumunu, Madde kullananların askerde nelerle karşılaştığını eşime sabah sorarım.
Bir tane arkadaşından bahsetmişti mesela. Çok varlıklı bir ailesi varmış. Oğullarının bağımlılığından bıkmışlar. Reddetmişler. Çocuk arkadaşlarından sürekli para dileniyormuş.
Bizim maddeyi bırakmamız bir bıçak gibi keskin oldu... Hiç bir yan etkisini yaşamadı... Hani anamdan yeni doğdum sözü gibi. Ne istek, ne sinirlilik, veya diğer yoksunluk belirtileri... Öyle mutluydu, gülüyordu, geziyorduk... Amateme kurtulmadan 1 hafta önce gittik ilaç yazdılar bir sabah içti evden kaçtı... 4.gün buldum aldım ve kurtulma günümüz o zamandı.... İlaç fln da içmedi...gerk kalmadı... Evet bir dönem bnde çip taktırmayı düşündüm, ama o asla kabul etmezdi... Ama şimdi kabul eder. Etkili mi peki deneyimledşysenniz?
malesef bagimlilikla mucadele gercekten zor oluyor. ama arada boyle geriye gitme durumlari olacaktir.. onemli olan mumkun oldugunca azaltmak.. Allah yardimciniz olsunKonularımı az çok biliyorsunuz. 2 buçuk yıldır madde içen oğlumu 4 aydır kurtarmıştım..o kdr güzel 4 ay geçirdim ki, ömrümde böyle mutlu olmadım diyebilirim. Çok iyiydi eskisinden de çok iyi. Ama bir kaç gündür bir şyler olacak hissiyatı vardı. Rüyamda oğlum elinde bombayla evimize girdi, ve üzgün bir hlde bna bakıyordu. Ona hmn polisi arıycaz ve boş araziye bırakalım dedim. Uyandım. Ve böyle bir şy olursa kahrolurum,,, çünkü rüyalarım hiç boşa çıkmaz bnm. Tabirleri dahi okumadım.
Belirttiğim gibi bir iki gündür bni spora bırakıp az dolaşıcam diyor, oysa kız arkadaşını almadan bni bırakmazdı. Dün babası iftar vermişti, oğlumda gitti. Bni aradı babsı, şimdi çıktı geliyor diye. Bekledim yok. Babası çıktı aramaya, bizim çevrede araçla dolaşırken karşılaşmışlar,, eve geçicem demiş. Yine gelmedi.babsı az daha dolanınca yan yana araçla geçmişler birbirlerinin yanında. 15 dk sonra yani toplamda 40 dk sonra geldi ki bunu 4 ayda hiç yapmadı. Bna masaj yaparmısın dedi. Odasına çıktı,yanına gittiğimde bir koku aldım. Çok farklı... Bir şey kokuyor ama dedim... Öptüm onu, senmi kokuyorsun dedim,,,, ama yok bir anlık geldi o koku. Sahura kaldırma bni dedi... Oysaki sahursuz bir günü yok. Tm dedim su verdim. Sabah 6 uyandı... Oruç tutmasam acıktım anne dedi. Bnde tm zorlama o zmn kendini diyip gözleme yaptım yedi. Ablamı işe bırakıcam dedi. ablası da istemedi... Bnde uyu dedim hyr bırakıcam dedi... Tm bnde geliyim o zmn dedim... Aslında işkilkenmiştim ondan bu ısrarım..hyr dedi... Tartıştık. Bu gitti ablası bni aradı, anne akşam kardeşimde bir koku vardı dedi. O an anladım Bn doğru tahmin etmişim. Akşam bna söyleseydi bu gün bırakmazdım.
Bu arada oğlm telefon kullanmıyor, eski arkadaşlardan uzak olmak adına. Bu nedenle ona ulaşamadık. 4 saat babası aradı çevreyi. Ve kapıda ikisi, oğlmn gözleri kıpkırmızı. Kahroldum. Onca emek, onca, hayal, onca umut çöp oldu. Yıkıldım. Şimdi uyuyor, bense iftar soframı kurmadım, yatakta bir kaç damla suyla orucumu açtım. Mayısın 2 de askere gidecek. Artık çok karamsarım. Hiç umudum yok. Gücümde yok eskisi gibi. Muhtemelen dün akşam arkadaşıyla yolda karşılaştı ve o da madde içmeyi teklif etti, içti ve bu günde devamı geldi..
Önceden ne içiyordu? Ot içti diye hop başa döndü demeye gerek yok sigara gibi düşünün. Bence hemen umitsizlige kapilmayin.Bu gün ot içmiş, esrar sanırım.
Teşekkür ederim cnm... İnan çok istiyor kurtulmayı... Aslında mutlu görünüyor, ama içindekileri bilemiyorum. O bizim babasıyla olan yuvamızı istiyor. Çünkü pisikoloğaa, annemi aldattı babamdan utanıyorum, onun yerine başka kadını koyması bni üzüyor bnde bu olaylardan sonra yanlış arkadaş seçtim demiş... Canım yavrum, ben ona hem anne hem baba olurum desem de olmuyor. Kimse evladını annesiz babasız büyütmesin. Onların bu iki güce çok ihtiyacı var... Bakın eşimden sağudu aşkın, sevginin s bile yok... Geçen kapıya geldi Bn seslerini duyuyorum... Arabadan indi oğlum babsına görüşürüz baba dedi ve ayrıldı... Bnm canım yandı. Bir evlat babsına görüşürüz dermi eve girerken. Oysa oğlumda üzülmüştür. Neden diye sorgulamıştır ki eminim babasıda bunu düşünmüştür.Öncelikle çok geçmiş olsun canım
Oğlun mutsuz
Çok mutsuz hem de
Mutsuz oldukça maddeye sarıyor ne yazık ki
Bundan kurtulması için öncelikle kendisi bırakmak istemeli
Eğer isterse tedavi olur , kurtulur. Ancak kurtulmayı da kendisi seçmeli , tercih etmeli.
Bizim 2 buçuk yıl içmişliği ve bu süreçte çoklu madde kullandı. Bonzai, med, hap, ne bulursa içmiş... Evet ot içmiş... Bn ne içtiği değil neden başladı niye diye paniğim.Önceden ne içiyordu? Ot içti diye hop başa döndü demeye gerek yok sigara gibi düşünün. Bence hemen umitsizlige kapilmayin.
O kadar yorgunum ki.. Bu olay olmadan bir gece önce dua ettim allahım bnm yavrum iyi olduğu için bize bunu yaşatanlara hakkımı helal ediyorum.. Eski eş ve ailesini kast ettim. Çünkü benim oğlm iyi bnm tek dersim evlatlarım. Çok şükür mutluyuz, huzurluyuz, çocuklarımla aynı sofrada yemek yiyoruz dedim.. Ama sabah böyle oldu...Ah Nice çok yoruldun, çok emek verdin, Rabbim emeklerini zayi etmesin
Sadece bir konuya dikkatini çekmek isterim, oğlun dört ay bir ara vermiş ama bu tedavi oldu demek değil
Amatem vb.. kurumlar belki psikolojik açıdan ağır gelebilir oğluna, çaresiz hissettirebilir ancak bir terapi desteği mutlaka almalı.
Bu ara verme bıraktım sanma durumunu kuzenimden biliyorum, üç beş ay hatta bir sene ara verir, sonra tekrar... ve tek avuntusu istediğim zaman bırakabiliyorum, bu meret yüzünden beyin kanaması geçirdi, çoluğu çocuğu sefil oldu ama o hala istediğimde bırakıyoruma sığınıyor. O yüzden fark etmeni istediğim geçmiş değil aslında, oğlun şu anda bu zararlı, içmemeliyim diye düşünüyordur mantıklı olarak ama ruhu içerisinde bunu nereye koyuyor, hangi etmenlerden kaçarak buna sığınıyor terapiyle yüzleşmesi lazım, bunu çözmesi lazım. Daha çok genç bin türlü sıkıntı var hayatta stresle başa çıkabilmeyi öğrenebilmesi lazım bence bu yönde gayret edin. Bu mübarek günlerde Allahım yardımcın olsun, evlatlarına ve sana çok güzel bir hayat nasip etsin inşallah.
Met mlsf çok sıkıntılı. Kız arkadaşına çok üzülüyorum. Çok yokluk içinde ve babasız büyümüş. Şimdi durumları çok iyi.. Hepsi çalışıyor... Kızda bir sıkıntı yok çok şükür. Saygılı, hanım.. O da çocuk hata yapsada çocuk... Düşünsenize doğuyırsunuz baba yok, kömürlükte yaşıyorsunuz... Ne zor.. İnanın kimse başına gelmeden Bn bunu yapmam dememeli.Meth ise sıkıntı. Kiz arkadasi da pek ic acici gorunmuyor. umarim tamamen birakanlardan olur oglunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?